Στρεπτόκοκκος: Πότε πρέπει οι γονείς να πάνε άμεσα τα παιδιά στον γιατρό

Στρεπτόκοκκος: Πότε πρέπει οι γονείς να πάνε άμεσα τα παιδιά στον γιατρό

Εάν ο πυρετός συνεχίζει δύο 24ωρα μετά την αντιβίωση απαιτείται μεταφορά στο νοσοκομείο, τονίζει ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου 

strep
Τα «γκρίζα» σημεία που υπάρχουν αναφορικά με την λοίμωξη του στρεπτόκοκκου διασαφήνισε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, ο χρόνος αντίδρασης είναι πολύ κρίσιμος για την υγεία του ατόμου που έχει προσβληθεί από στρεπτόκοκκο.  Ο γιατρός εξήγησε ότι το μικρόβιο μεταδίδεται εύκολα μέσω σταγονιδίων σε μικρούς και μεγάλους ωστόσο τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα. Οι περισσότεροι μπερδεύονται γιατί, όπως εξήγησε, το μικρόβιο προσβάλει τις αμυγδαλές. Για το λόγο αυτό απαιτείται άμεση κλινική εξέταση από τον παιδίατρο και strep - test ώστε να εξακριβωθεί άμεσα αν το παιδί έχει στρεπτόκοκκο.

Στην περίπτωση που βγει θετικό το τεστ χορηγείται αντιβίωση για δέκα ημέρες και στη συντριπτική πλειοψηφία το μικρόβιο «σκοτώνεται». Υπάρχει ωστόσο και ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος ο οποίος ενδέχεται όταν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες να αποβεί μοιραίος (πχ. εάν το άτομο που νοσεί είναι ανοσοκατεσταλμένο ή έχει κι άλλες ιώσεις).

Στην περίπτωση αυτή, ο παιδίατρος ζήτησε την προσοχή των γονιών σημειώνοντας πως εάν ένα παιδί έχει πάρει αντιβίωση ωστόσο ο πυρετός δύο 24ωρα μετά συνεχίζεται, τότε απαιτείται άμεσα η μεταφορά στο νοσοκομείο.

Ο κ. Ανδρέου, εξήγησε ότι πάντα υπήρχαν μικροβιακές λοιμώξεις που οδηγούσαν στο θάνατο από ανάλογα μικρόβια όπως του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιτιδόκοκκου, έχουν όμως εξαλειφθεί λόγω εμβολίων.





Ειδήσεις σήμερα:

Τρομακτικό βίντεο: Καταιγίδα «ξήλωσε» τέντα σε εστιατόριο - «Πέταξαν» όσοι την κρατούσαν

Τραμπ μετά τη σύλληψη και την απελευθέρωσή του: «Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί στις εκλογές του 2024»

«Θα σε στείλω στην εντατική»: Πώς τρομοκρατούσε η σπείρα των body builder τα νότια προάστια

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης