Θεσσαλονίκη: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 2,5 ετών κοριτσιού - «Άννα σ' αγαπώ, ξύπνα»

Θεσσαλονίκη: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 2,5 ετών κοριτσιού - «Άννα σ' αγαπώ, ξύπνα»

«Θέλω να μάθω τι συνέβη στην κόρη μου» έλεγε διαρκώς η μητέρα μέσα στην εκκλησία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

mitera-2xronis-thessalonikh
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 2,5χρονης από τη Νιγηρία που κατέληξε την περασμένη Παρασκευή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης.

Η Τζένιφερ Ομόντια, μητέρα του κοριτσιού που έφυγε αδόκητα από τη ζωή, έφτασε στα κοιμητήρια κρατώντας στα χέρια μερικά λουλούδια, μία φωτογραφία της κόρης της και τη δικαστική απόφαση που θα της επέτρεπε να πάρει το κοριτσάκι της στο σπίτι. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, η μικρή θα επέστρεφε στη μητέρα της το μεσημέρι της ημέρας που πέθανε.

Ξεσπωντας σε ληγμούς, η μητέρα του κοριτσιού ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «θέλω να μάθω τι συνέβη στην κόρη μου». Το λευκό φέρετρο συνόδευσε στην εκκλησία η μητέρα μαζί με στενούς φίλους που της συμπαραστέκονται και τον εκπρόσωπο της κοινότητας των Νιγηριανών στη Θεσσαλονίκη.
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 2,5χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Άννα σε αγαπώ, ξύπνα», φώναζε η μητέρα


"Άννα ξύπνα, Άννα σ'αγαπώ ξύπνα", έλεγε διαρκώς η μητέρα μέσα στην εκκλησία, μη μπορώντας να πιστέψει ότι δε θα ξανά δει την κόρη της. «Θα το έπαιρνα στο σπίτι μου, αγαπάω το παιδί μου", κατάφερε να πει στους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος της Τζένιφερ Ομόντια, Έφη Ορφανίδου, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάνεις τον πόνο της μητέρας που έχασε το παιδάκι της. «Είναι ο δραματικός επίλογος όλης αυτής της τραγωδίας που κατέληξε στην αιφνίδια απώλεια του παιδιού. Θέλει μεγάλη δύναμη από την μητέρα, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτήν την εξέλιξη. Έχει στην αγκαλιά της φωτογραφίες της κόρης της και τη δικαστική απόφαση με την οποία θα έπαιρνε το παιδάκι της στις 14.00 την ημέρα του θανάτου της».
Κλείσιμο
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 2,5χρονης στη Θεσσαλονίκη - Δηλώσεις (1)
 

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, η δικηγόρος της μητέρας ανέφερε ότι ζήτησαν τα απαραίτητα έγραφα από τον «Άγιο Στυλιανό» και από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί μια ημέρα πριν καταλήξει η 2,5χρονη. «Γίνεται προκαταρκτική εξέταση για τη διενέργεια κακουργηματων. Πρόκειται για βαριά αδικήματα, τα οποία διερευνονται. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για να δώσουν το "φως" στις αιτίες θανάτου του παιδιού», υπογράμμισε η κυρία Ορφανίδου.
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 2,5χρονης στη Θεσσαλονίκη - Δηλώσεις (2)
 

Υπενθυμίζεται ότι από την ιατροδικαστή εξέταση στη σορό της 2,5χρονης, δεν προέκυψε αίτια θανάτου, μόνο ότι το παιδάκι δεν έφερε σημάδια κακοποίησης και πως ήταν προσεγμένο. Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα βγουν τους επόμενους μήνες.

Ο εκπρόσωπος της κοινότητας των Νιγηριανών στη Θεσσαλονίκη, Φέμι Μπάμπο, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα. Εμείς δεν έχουμε περιθώριο, ούτε άλλη επιλογή, παρά να περιμένουμε τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε οι Νιγηριανοι θα είμαστε ήρεμοι και ενωμένοι και θα στηρίξουμε τη μητέρα».


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Πού θα δούμε βροχές

Υπόθεση Μαντλίν: Τα τρία επίθετα της Πολωνής, η ροζ σελίδα και η άρνηση της οικογένειας να κάνει τεστ DNA

Ειδικό δικαστήριο: Δυο χρόνια φυλάκιση η ποινή για τον Νίκο Παππά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης