Θεσσαλονίκη: Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια της 2,5χρονης που πέθανε σε βρεφοκομείο

Θεσσαλονίκη: Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια της 2,5χρονης που πέθανε σε βρεφοκομείο

«Η συνειδητοποίηση είναι πραγματικά τραγική», λέει η δικηγόρος της οικογένειας - Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης

vrefokomeio_9
Τεχνικό σύμβουλο θα διορίσει η οικογένεια του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία που έχασε τη ζωή του στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη.

Η δικηγόρος της μητέρας, Έφη Ορφανίδου, βρέθηκε σήμερα το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκη για να δήλωση, όπως είπε, παράσταση πολιτικής αγωγής και τεχνικό σύμβουλο τον κ. Αναστάσιο Θεοδωρίδη. «Η αστυνομία μου διευκρινησε σήμερα ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη αλλά η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης».

Η δήλωση της δικηγόρου:

Θεσσαλονίκη: Η οικογένεια της 2,5χρονης θα διορίσει τεχνικό σύμβουλο


Η μητέρα με τη δικηγόρο θα παραλάβουν τη σορό της 2,5χρονης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ και το πιστοποιητικό θανάτου, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει η κηδεία. Όπως είπε η δικηγόρος, ο «Άγιος Στυλιανός», με τη συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν αναλάβει τα έξοδα της κηδείας του παιδιού για να μην επιβαρυνθεί η μητέρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κυρία Ορφανίδου, θα ζητήσουν με αίτηση και από τον «Άγιο Στυλιανό» και από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο όλο τον ιατρικό φάκελο της μικρής, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της ανήλικης.

Η μητέρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αναμένεται να είναι σε θέση να καταθέσει στην αστυνομία μετά την κηδεία του παιδιού της. «Κάθε ώρα που περνάει είναι άκρως επιβαρυντική για τη μητέρα γιατί η συνειδητοποίηση είναι πραγματικά τραγική. Αυτό που ζητάει συνεχώς είναι να βρεθούν οι τυχόν υπεύθυνοι», τόνισε η δικηγόρος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κόντρα Πολάκη - Κουμουνδούρου: Ρίχνει τους τόνους ο Πολάκης για το ψηφοδέλτιο στην Κρήτη - Το παρασκήνιο

Ο Γκιννής 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι! - Δείτε βίντεο

Μωυσής Ελισάφ: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του δημάρχου Ιωαννιτών - Η τελευταία στάση έξω από το δημαρχείο Ιωαννίνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης