Θεσσαλονίκη: Έτσι ξυλοκόπησαν με μπουνιές και κλωτσιές οι αλλοδαποί τον οδηγό του λεωφορείου

Θεσσαλονίκη: Έτσι ξυλοκόπησαν με μπουνιές και κλωτσιές οι αλλοδαποί τον οδηγό του λεωφορείου

Τον έβγαλαν από το λεωφορείο και τον έριξαν στο πεζοδρόμιο - Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κιλκίς μίλησε στο protothema.gr

peripoliko_nyxta_xr
Θύμα άγριας επίθεσης από δύο άντρες έπεσε ένας οδηγός λεωφορείου των ΚΤΕΛ Κιλκίς το απόγευμα της Κυριακής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το πρωτοφανές περιστατικό με θύμα τον 62χρονο οδηγό εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 5 το απόγευμα, μέσα σε λεωφορείο γραμμής της αστικής συγκοινωνίας, την ώρα που το όχημα κινούνταν στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Οι δύο δράστες, ένας 48χρονος Αλγερινός και ένας 49χρονος Παλαιστίνιος, ξυλοκόπησαν με μπουνιές και κλωτσιές τον οδηγό, ενώ συνέχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και το σώμα ακόμα και όταν τον έβγαλαν από το λεωφορείο και τον έριξαν στο πεζοδρόμιο.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κιλκίς, Παναγιώτης Ανδρεάδης, ο ξυλοδαρμός που δέχθηκε ο 62χρονος ήταν τόσο άγριος που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν έφταναν άμεσα στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός εκτελούσε το δρομολόγιο των 16.50 για Καλοχώρι και ξεκίνησε από την οδό Μαργαροπούλου, πίσω ακριβώς από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Αρχικά επιβιβάστηκε μία κυρία και οι δύο δράστες, ο ένας εκ των οποίων μεθυσμένος. Μιλούσαν μεταξύ τους και έκαναν απρεπείς χειρονομίες. Ο οδηγός, όμως, θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει το καθήκον του, να τους επιβιβάσει στο λεωφορείο και να φύγουν. Εκείνη την ώρα, στο λεωφορείο δεν επέβαιναν άλλοι επιβάτες, πέρα από ένα άτομο που κάθονταν στις πίσω θέσεις του αστικού.

Όλα ξεκίνησαν όταν το αστικό λεωφορείο έφτασε στο ύψος των δικαστηρίων και επιβιβάστηκε ένας τουρίστας. Ο επιβάτης απευθύνθηκε στον οδηγό για να του κόψει εισιτήριο και εκείνος με τη σειρά του τον παρέπεμψε στο αυτόματο μηχάνημα που βρίσκεται εντός του λεωφορείου. «Ο άνθρωπος προσπαθούσε να διαβάσει τις οδηγίες, αλλά οι δύο αλλοδαποί - που ήταν ακριβώς δίπλα του, ξεκίνησαν να του μιλάνε και να τον βρίζουν στη γλώσσα τους. Ο οδηγός άκουσε δύο-τρεις φορές τη λέξη ''μα…κα'' αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τα υπόλοιπα», εξηγεί ο κ. Ανδρεάδης, περιγράφοντας την αρχή του περιστατικού.

«Οι δύο αλλοδαποί άρχισαν να προπηλακίζουν τον επιβάτη, ενώ έσπρωξαν και τη γυναίκα που προσπάθησε να τους ηρεμήσει και την προπηλάκισαν. Μόλις ο οδηγός αντιλήφθηκε τι γίνεται, πήγε δεξιά το όχημα και τράβηξε χειρόφρενο, ενώ προσπάθησε να τους ηρεμήσει. Τότε οι δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη γυναίκα, με τον οδηγό να μπαίνει μπροστά για να την προστατεύσει. Οι δράστες όρμησαν σε αυτόν, τον χτύπησαν με μπουνιές στο πρόσωπο και τον ανάγκασαν να βγει έξω από το λεωφορείο. Τον έριξαν στο πεζοδρόμιο και συνέχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές, στο κεφάλι και το σώμα, ενώ του έσπασαν και τα γυαλιά που φορούσε. Ο οδηγός πρόλαβε να καλέσει το ''100'' και ευτυχώς ήταν κοντά η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.», αναφέρει.

Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης, εντόπισαν τον μεθυσμένο αλλοδαπό να ξαπλώνει στο πεζοδρόμιο δίπλα από τον οδηγό που ήταν πεσμένος στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ ο 62χρονος τους υπέδειξε που κρύβονταν ο δεύτερος άντρας που τον ξυλοκόπησε.

Κλείσιμο
«Το πρωί της Δευτέρας πήγα στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσω τον οδηγό. Είναι ταραγμένος και φοβισμένος, έχει μώλωπες και πονάει πολύ στην πλάτη, τα πλευρά και στον αυχένα, στα σημεία, δηλαδή, που δέχθηκε τις κλωτσιές και τις μπουνιές. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αστυνομία που έφτασε άμεσα στο σημείο και συνέλαβε τους δράστες, καθώς δεν ξέρουμε πώς θα μπορούσε να καταλήξει ο ξυλοδαρμός αν καθυστερούσαν. Ένας άνθρωπος 62 ετών ήταν πεσμένος στο έδαφος και οι δράστες συνέχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές, όσο εκείνος προσπαθούσε να καλυφθεί με τα χέρια του. Ευτυχώς εκείνη την ώρα στο λεωφορείο δεν επέβαιναν άλλοι επιβάτες», υπογραμμίζει ο κ. Ανδρεάδης.

Οι δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι «άγνωστοι» στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και για άλλες υποθέσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Η Εύα Καϊλή προσέλαβε τον δικηγόρο του μακελάρη του Μπατακλάν

Πετρούπολη: Την βίαζαν στις τουαλέτες του μπαρ κι υπήρχε κόσμος που γελούσε - Νέα στοιχεία από την 28χρονη

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης