Πάτρα: Νέα κρούσματα απάτης με τη μέθοδο phishing

Πάτρα: Νέα κρούσματα απάτης με τη μέθοδο phishing

Η ασφάλεια Πατρών έχει σχηματίσει δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων και προσπαθεί να ταυτοποιήσει τους κατόχους λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα

phishing-arthro
Δυο νέα περιστατικά απάτης με τη μέθοδο phishing, που κόστισαν σε πολίτες της Πάτρας συνολικά 17.000 ευρώ, απασχολούν τις τελευταίες ώρες την Ασφάλεια που έχει σχηματίσει δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων και προσπαθεί να ταυτοποιήσει τους κατόχους λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Στην πρώτη περίπτωση, θύμα ήταν ένας ιδιώτης που δέχθηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ένα e-mail που έστειλε άγνωστος και τον ενημέρωνε δήθεν ότι η τράπεζα στην οποία διέθετε τραπεζικό λογαριασμό θα προβεί σε αλλαγές και του ζητούσε να προχωρήσει σε επιβεβαίωση των απόρρητων προσωπικών του στοιχείων. Έτσι, χωρίς να το αντιληφθεί, παραχώρησε πρόσβαση στον άγνωστο απατεώνα, ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει από τον λογαριασμό του συνολικά 11.000 ευρώ!

Στην δεύτερη περίπτωση, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος με το πρόσχημα της κράτησης τραπεζιού ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, δήθεν για να καταθέσει ένα ποσό ως προκαταβολή. Ο ιδιοκτήτης έλαβε μήνυμα με περιβάλλον που έμοιαζε με εκείνο της τράπεζάς του, επιβεβαίωσε τους κωδικούς και διαπίστωσε με τρόμο ότι μέσα σε δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν 6.000 ευρώ. Η μεταφορά των χρημάτων έγινε σε δυο δόσεις ύψους 3.000 ευρώ σε διαφορετικούς λογαριασμούς, που η Ασφάλεια ερευνά για να εντοπίσει τους δικαιούχους τους.

Πλήρωσε για κινητό αλλά δεν το παρέλαβε

Κλαίει τα λεφτά του ένας Έλληνας από τον Πύργο που εντόπισε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μια αγγελία για την πώληση ενός κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε μέσω e-mail με τον άγνωστο ο οποίος την είχε αναρτήσει. Αφού συμφώνησαν για την αγοραπωλησία έναντι του ποσού των 1.099 ευρώ, ο επίδοξος αγοραστής έστειλε στον "πωλητή" 500 ευρώ ως προκαταβολή, ωστόσο δεν παρέλαβε ποτέ το επίμαχο κινητό. Από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και αναζητούνται τα στοιχεία του δράστη.




Ειδήσεις σήμερα:

Θρήνος στον Αλμυρό για τον 25χρονο, που σκοτώθηκε από σύγκρουση του ΙΧ του με αγριογούρουνο

Μητέρα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον παιδόφιλο που βίασε τους τρεις γιους της

Viral η σκηνή ζηλοτυπίας της Μαρίας Σολωμού στον Mente Fuerte - «Τι είπες ρε μ@@@κα;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης