Επεισόδια με μολότοφ έξω από τη Βουλή στην πορεία για την απεργία

Επεισόδια με μολότοφ έξω από τη Βουλή στην πορεία για την απεργία

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ταραξίες - Παραμένει κόσμος συγκεντρωμένος στο Σύνταγμα - Ακινητοποιημένα λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, και προαστιακός

poreia__6_
Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τη Βουλή την ώρα που εκεί βρίσκονταν διαδηλωτές στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή.

Επεισόδια στην Αθήνα


Μετά τις μολότοφ ακολούθησε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ προκειμένοι οι άγνωστοι να υποχωρήσουν όπως και συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κουκουλοφόροι που πεταξαν τις μολότοφ βρίσκονταν στο τελευταίο μπλοκ της πορείας των εργατικών σωματείων.

Κλείσιμο
poreia__6_
poreia__4_
poreia__5_
poreia__7_

Έξω από τη Βουλή είχαν βρεθεί νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας με αιχμή την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος, ενώ ακινητοποιημένα παραμένουν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, και προαστιακός..

poreia__3_
poreia__1_


Λόγω των δύο συγκεντρώσεων η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους του κέντρου της Αθήνα - Σταδίου, Πανεπιστημίου, Β. Αμαλίας από τη Σόλωνος και κάτω, Πειραιώς από την Ιερά Οδό.

poreia_in__2_
poreia_in__3_
poreia_in__1_


Στην πορεία έδωσαν το «παρών» και οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην απεργία στην Αθήνα


Στο Τραμ πραγματοποιούνται δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ. Στον Ηλεκτρικό θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΑ, η προκήρυξη της απεργίας γνωστοποιήθηκε προς κάθε κατεύθυνση πριν ένα μήνα. Το ΕΚΑ δηλώνει ότι «οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν στην 24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ, με την κάλυψη του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου, διεκδικώντας την προστασία των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων και απαιτώντας αξιοπρεπή διαβίωση, αγωνιζόμενοι κατά της ακρίβειας και των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας».

poreia_in__1__2
poreia_in__2__2


Και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις να ακυρωθούν.

Η Aegean ήδη ανακοίνωσε την ακύρωση 50 πτήσεων.

Χωρίς ταξί η Αττική - Δεμένα τα πλοία

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αποφάσισε και το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ. Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Οι υπηρεσίες του δημοσίου, εφορίες, σχολεία, πολεοδομίες νομαρχίες και δήμοι  υπολειτουργούν ενώ παρόντες στην απεργία δήλωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Την ίδια ώρα, τα ΜΜΕ απεργούν από τις 5 το πρωί της Τετάρτης έως τις 5 το πρωί της Πέμπτης καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας .

Αυξήσεις τώρα στους μισθούς ζητά η ΑΔΕΔΥ καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο «12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας».

Χωρίς δακτύλιο η Αθήνα

Την ίδια ώρα, ελεύθερα χωρίς τους περιορισμούς του Δακτυλίου κυκλοφορούν σήμερα οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της η Τροχαία αναφέρει: «Λόγω των εξαγγελθεισών, για σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων».


Ειδήσεις σήμερα:

Η 12χρονη αναγνώρισε και το μοτέλ που την εξέδιδε ο Μίχος

Πώς βλέπουν Hurriyet και Sabah την απόφαση για μη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης


Ο Αλβέρτος του Μονακό φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τα δύο νόθα παιδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης