Προεδρικό: Γιατί ο ιδιοκτήτης της Coco mat πήγε στο δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας με σανδάλια

Προεδρικό: Γιατί ο ιδιοκτήτης της Coco mat πήγε στο δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας με σανδάλια

Η 29χρονη designer κόρη του επιχειρηματία βρίσκεται πίσω από το διάσημο brand σανδαλιών EF93 - Η ξεχωριστή δημιουργία

sandalia_2
Μπορεί τα δίχρωμα σανδάλια που επέλεξε ο ιδιοκτήτης της Coco mat Πωλ Ευμορφίδης για το επίσημο γεύμα που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προς τιμή του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας, να αποτελούν εδώ και λίγες ώρες θέμα συζήτησης και κάθε είδους κριτικής, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν πως είναι μια χειροποίητη οικολογική δημιουργία της κόρης του Έμμας.

Η 29χρονη designer κόρη του επιχειρηματία βρίσκεται πίσω από το διάσημο brand σανδαλιών EF93, τα σχέδια των οποίων κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και ρετάλια της Coco mat. Έμπνευση για την Έμμα και την φίλη της Νεφέλη Ζωγράφου, η οποία αποτελεί κι εκείνη μέλος του σχεδιαστικού διδύμου, αποτέλεσε την περίοδο της καραντίνας ο ισχυρός άνδρας της Coco mat Πωλ Ευμορφίδης, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα φορούσε παπούτσια δικής του κατασκευής από κοκοφίνικα. 
5719817
 

Τα σχέδια και τα χρώματα, όπως έχει παραδεχτεί η κόρη του Έμμα, δεν της άρεσαν καθόλου μέχρι που πήρε την απόφαση να του το πει. Τότε ο Πωλ Ευμορφίδης την προέτρεψε να δημιουργήσει κάτι αποκλειστικά και μόνο για εκείνον, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ολόκληρη συλλογή, που εκτός από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της χώρας Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, σήμερα να ταξιδεύει και στο εξωτερικό όπως τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη.
5719818
Κλείσιμο


Το συγκεκριμένο δίχρωμο (blue navy με λαδί) σχέδιο που επέλεξε ο Πώλ Ευμορφίδης για την εμφάνιση του στο Προεδρικό Μέγαρο αποτελεί μέρος της συλλογής που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο για εκείνον κι αυτό γιατί σαν σχέδιο δεν υπάρχει στο επίσημο site του brand. Ωστόσο εξαιτίας των υλικών κατασκευής εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πως πρόκειται για πάνινα σανδάλια από 100% οικολογικά βαμβακερά και πλενόμενα υφάσματα, με πάτο από κοκοφοίνικα και σόλα από φελλό και ανακυκλώσιμο πλαστικό. Το σχέδιο μπορεί να είναι ίδιο, όμως οι επιλογές για το δεξί και το αριστερό σανδάλι διαφέρουν χρωματικά κι αυτό γιατί η φιλοσοφία του brand προάγει την διαφορετικότητα.
5719822

Αυτή την περίοδο η δημιουργική ομάδα της EF 93 προσπαθεί να δημιουργήσει ξύλινες σόλες από τα καμένα δέντρα της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας. Από το ίδιο υλικό ο επιχειρηματίας της Coco mat κατασκεύασε τα πρώτα ξύλινα ποδήλατα που φέρουν την υπογραφή του, με δυο από αυτά να προσφέρθηκαν ως δώρα στον βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο – Αλέξανδρο και την βασίλισσα Μάξιμα.



Ειδήσεις σήμερα:

Ειδικό ποινικό μητρώο για αδικήματα κατά ανηλίκων παρουσιάζει ο Μητσοτάκης

Ο Έλον Μασκ αλλάζει το Twitter: Η μηνιαία συνδρομή, οι ψεύτικοι λογαριασμοί και το κουμπί επεξεργασίας

Βίντεο: Η Σακίρα προσπέρασε «ουρά» για να μπει πρώτη στον «Πύργο του Τρόμου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης