Eνεργειακή κρίση: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στη στήριξη των πολιτών, λέει το think tank Bruegel

Eνεργειακή κρίση: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στη στήριξη των πολιτών, λέει το think tank Bruegel

Τα στοιχεία του ευρωπαϊκού think tank δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει δαπανήσει μέχρι τώρα σε μέτρα στήριξης παραπάνω από το 3,5 % του ΑΕΠ με το κόστος να προσεγγίζει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ

venzini
Στη λήψη μέτρων που προσπαθούν να ανακόψουν την επιδείνωση αριθμών που αποτυπώνουν την επιδείνωση της ήδη εξελισσόμενης ενεργειακής κρίσης από τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις αντιδράσεις της Δύσης, στρέφονται εθνικές κυβερνήσεις και Ε.Ε., με τις τελευταίες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να ακολουθούνται ήδη από προτάσεις για επιπλέον μηχανισμούς ανάσχεσης της κρίσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία του ευρωπαϊκούτ think tank Bruegel σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στη στήριξη των πολιτών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Όπως προκύπτει η χώρα μας έχει δαπανήσει μέχρι τώρα σε μέτρα στήριξης παραπάνω από το 3,5 % του ΑΕΠ με το κόστος να προσεγγίζει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεύτερη στη σχετική λίστα είναι η Λιθουανία.
 

Είναι ενδεικτικό ότι χώρες της Ευρώπης με ισχυρότερες οικονομίες όπως η Γερμανία για παράδειγμα δαπάνησαν ποσοστό του ΑΕΠ κάτω του 2% με κόστος λίγο πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ιταλία με ποσοστό λίγο πάνω από 2% και κόστος περίπου 22 δισεκατομμύρια ευρώ. Τελευταία στη σχετική λίστα είναι η Δανία πιθανότατα λόγω της «πράσινης ανάπτυξης» στην οποία έχει επενδύσει εδώ και χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Άστεγος πνίγηκε μέσα σε μια λίμνη - Εκλιπαρούσε για βοήθεια και οι αστυνομικοί τον κοιτούσαν

Θρίλερ με νεκρό ζευγάρι στη Δράμα - Τους βρήκε η κόρη τους

Νεκρές βρέθηκαν τρεις αδελφές και τα παιδιά τους σε πηγάδι στην Ινδία - Συγκλονίζει η ιστορία τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης