Καιρός: Πρωτομαγιά με βροχές στα βορειοδυτικά και πτώση της θερμοκρασίας, δείτε νέους χάρτες

Καιρός: Πρωτομαγιά με βροχές στα βορειοδυτικά και πτώση της θερμοκρασίας, δείτε νέους χάρτες

Αρκετός ήλιο σήμερα, λίγες μπόρες ή καταιγίδες στα βόρεια - Κακοκαιρία από την Παρασκευή στα κεντρικά και βόρεια της χώρας  - Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο - Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

kairos-protomagia
Για σήμερα Πέμπτη η ημέρα ξεκινά με πολύ καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές. Έχουμε τοπικές ομίχλες προς τα πιο νότια θαλάσσια τμήματα, οι οποίες με την επίδραση και της ηλιακής ακτινοβολίας θα αρχίσουν να διαλύονται.

Καθώς θα πηγαίνουμε προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, θα σχηματιστούν νέφη αστάθειας προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και κυρίως στα πιο βόρεια τμήματα θα συναντήσουμε βροχές  και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Ο καιρός από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα αλλάξει με παροδική αστάθεια στα ηπειρωτικά και ενίσχυση των βοριάδων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Βίντεο με την πρόγνωση του καιρού



Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές θα υπάρχουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τις βραδινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

kairospempti




Ο καιρός την Παρασκευή

Κλείσιμο
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια, ενώ από το μεσημέρι στη Μακεδονία και κατά τόπους στην Ήπειρο και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει έως τους 20 με 22 βαθμούς. Στην νότια χώρα θα φτάσει στους 23 με 25 ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

kairosparaskeui


Τι καιρό θα έχουμε την Πρωτομαγιά - Οι πρώτες εκτιμήσεις 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά αναμένουμε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για την ημέρα της Πρωτομαγιάς. 

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairos-protomagia_kairos


Ειδήσεις σήμερα:

Εκπαιδευμένα δελφίνια ανέπτυξαν οι Ρώσοι στη Μαύρη Θάλασσα - Ποια είναι η αποστολή τους

Νέος κύκλος καταθέσεων από γιατρούς για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πρωτοφανείς πυρηνικές απειλές και ενεργειακός πόλεμος από τον Πούτιν – Η Ευρώπη απορρίπτει τον εκβιασμό της Μόσχας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης