Καιρός: Υποχωρεί η ζέστη, ενόψει του νέου τριημέρου - Καλές οι θερμοκρασίες μέχρι και αύριο

Καιρός: Υποχωρεί η ζέστη, ενόψει του νέου τριημέρου - Καλές οι θερμοκρασίες μέχρι και αύριο

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του ερχόμενου Σαββατοκύριακου δείχνουν πως θα είναι γενικά καλός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

protomagia-kairos
Σε ένα νέο τριήμερο οδεύουμε μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, αφού η επόμενη Δευτέρα 2 Μαΐου είναι αργία, καθώς η Πρωτομαγιά πέφτει Κυριακή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του ερχόμενου Σαββατοκύριακου δείχνουν πως θα είναι γενικά καλός, αλλά όχι τόσο ζεστός όσο το Πάσχα. Σε κάποιες περιοχές θα υπάρχει αστάθεια και τα καιρικά φαινόμενα θα έχουν δύο πρόσωπα: σχετικά αίθριο ουρανό το πρωί, συννεφιά και ίσως βροχές το απόγευμα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει για την Παρασκευή 29 Απριλίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και στα βόρεια. Στη Μακεδονία από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ενισχυμένοι και οι άνεμοι, που θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια.

Το Σάββατο 30/4 η ΕΜΥ προβλέπει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Την Πρωτομαγιά βελτιώνεται ο καιρός, παραμένουν οι νεφώσεις μετά το μεσημέρι και η πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη Δευτέρα 2 Μαΐου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, αλλά στο Ιόνιο αρχικά και στη συνέχεια στα ηπειρωτικά θα βαίνουν αυξημένες, με πιθανές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

protomagia-thermokrasies


Ο καιρός αύριο

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν
τοπικές βροχές και στη Μακεδονία τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία  θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς
Κελσίου.





Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έδρασαν οι εκτελεστές του «θείου Τζο» - Το σχέδιο των δραστών

Εξαγορά Twitter από τον Μασκ: Στο 1 δισ. δολάρια η ρήτρα αποζημίωσης αν «ναυαγήσει» το deal

Πάτρα: Φάρμακα «συνεργούς» της κεταμίνης αναζητούσε η Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης