Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια για το «Πάσχα στο χωριό»

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια για το «Πάσχα στο χωριό»

Τα πλοία φεύγουν με πληρότητα 100% - Αυξήθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων - Μέτρα διευκόλυνσης των επιβατών από το Λιμενικό Σώμα -  Έκτακτα μέτρα και για τις οδικές μετακινήσεις - Δείτε βίντεο

limania_pasxa_kinisi_art
Κορυφώνεται από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η έξοδος των εκδρομέων για το φετινό Πάσχα.

Όλο και περισσότεροι κάτοικοι του λεκανοπεδίου αρχίζουν σιγά σιγά να εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ για τις διακοπές του Πάσχα, δύο χρόνια μετά τους περιορισμούς της πανδημίας.

Η κίνηση στα λιμάνια  για πολλούς νησιωτικούς περιορισμούς είναι αυξημένη και το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών των οχημάτων, ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια πλοίων, 13 από τη Ραφήνα και 7 από το Λαύριο.

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Η επιβατική κίνηση έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2021. Τη Μεγάλη Δευτέρα έφυγαν 11.200 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, από 3.200 πέρσι και χθες Μεγάλη Τρίτη ο αριθμός ανήλθε σε 13.000, από 3.000 πέρσι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjerpa5l2bf5)

Χθες, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 10.927 επιβάτες, 2.263 ΙΧ οχήματα, 660 φορτηγά και 329 δίκυκλα.

Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 22 απόπλοι πλοίων, ενώ έφυγαν για διάφορα νησιά του Αργοσαρωνικού 1.841 επιβάτες, 422 ΙΧ οχήματα, 45 φορτηγά και 52 δίκυκλα.

Κλείσιμο
Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 8 απόπλοι, ενώ αναχώρησαν 2.365 επιβάτες, 715 ΙΧ οχήματα, 91 φορτηγά και 43 δίκυκλα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 5 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 517 επιβάτες, 212 ΙΧ οχήματα, 33 φορτηγά και 8 δίκυκλα.

Φέτος η πληρότητα στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία και ταχύπλοα καταμαράν επιτρέπεται να είναι 100%.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjeqwhc7gbwx)

«Η κίνηση σταδιακά αυξάνεται. Σήμερα αναμένεται να φύγουν πάνω από 13.500 άνθρωποι. Θα έχουμε 26 απόπλους για τον Αργοσαρωνικό όπου και εκεί αναμένεται να έχουμε πάνω από 2.000 ανθρώπους. Τα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν, θα πρέπει να έχουμε τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, PCR ή rapid όπου απαιτείται και self test 24 ωρών για τους ανήλικους», ανέφερε μιλώντας στο Open ο Νίκος Αλεξίου, πλωτάρχης, εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας. «Ευτυχώς ο καιρός είναι καλός και ο κόσμος μπορεί να κάθεται και στο κατάστρωμα» ανέφερε για τον συνωστισμό στα πλοία.

Σημειώνεται, ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας (https://www.hcg.gr/el/gia-ton-polith/sas-endiaferei/enhmerwtika-entypa-epibatwn/xarta-dikaiwmatwn-epibatwn) υπάρχει και φέτος ενημερωτικό φυλλάδιο, που εξηγεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναγράφεται τι δικαιούται ο επιβάτης σε περίπτωση μη παροχής της θέσης ή του τύπου της καμπίνας που αναγράφεται στο εισιτήριο, στην περίπτωση που θέλει να ακυρώσει το εισιτήριό του αλλά και τι δικαιούται σε περίπτωση που το πλοίο καθυστερήσει να αναχωρήσει από το λιμάνι λόγω βλάβης.

Για τη μεγαλύτερη έξοδο Πάσχα των τελευταίων ετών, ετοιμάζεται η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, λαμβάνοντας από αύριο Μ. Πέμπτη 21/4/2022 κιόλας έκτακτα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των μεγάλων οδικών αξόνων.

Μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων, στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ακρίβεια στις μετακινήσεις και στα καύσιμα, δεν φαίνεται να είναι ικανή να ανακόψει το μεγάλο κύμα των εκδρομέων που σκοπεύουν να γιορτάσουν φέτος την Ανάσταση και το Πάσχα, στους τόπους καταγωγής τους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjev0oi4e65t)

Ειδήσεις σήμερα:

Λύσεις αναζητούν οι Αρχές για να παρακάμψουν την άρνηση της Πισπιρίγκου να αποκαλύψει τους κωδικούς της

Βροχές σήμερα στα δυτικά και βόρεια - Πάσχα με 25αρια

Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως πήραν την Κρεμίμνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης