Μυστήριο με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα - Γιατί παρενέβη ο εισαγγελέας

Μυστήριο με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα - Γιατί παρενέβη ο εισαγγελέας

Θρίλερ χωρίς τέλος στην υπόθεση της οικογενειακής τραγωδίας - Ο εισαγγελέας ζητάει  διαλεύκανση της υπόθεσης - Εξακολουθεί να παραμένει απροσδιόριστη η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας - Τι λένε οι γονείς

patra_mitera_paidi_art
Αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί η τραγωδία στην Πάτρα με τα τρία κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Για την υπόθεση μάλιστα, ο εισαγγελέας παρήγγειλε να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα, την ίδια ώρα που παραμένει απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του τελευταίου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας ο χαμός της οποίας βύθισε στη θλίψη το πανελλήνιο, καθώς ούτε ο ιατροδικαστής μπόρεσε να καταλήξει σε συμπέρασμα.

Η έρευνα φέρεται να παραγγέλθηκε προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα των γιατρών γύρω από την τραγική αυτή υπόθεση που δεν τη χωράει του ανθρώπου ο νους αλλά και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα των γονιών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chrmixfotazt-st)


Το Mega έφερε πριν λίγο στο φως τις δραματικές ώρες που πέρασε η οικογένεια όταν η Μαλένα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, ενώ η κλινική της εικόνα ήταν άριστη, σύμφωνα με όσα είπαν οι γονείς της.

«Τον Μάρτιο του 2019 η κόρη μας διαγνώσθηκε με λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου. Η παιδίατρος μας παρέπεμψε για περαιτέρω έλεγχο, γιατί υποψιαζόταν λευχαιμία. Στην Αθήνα μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί έχει λευχαιμία και έπρεπε να νοσηλευτεί σε ογκολογική κλινική», είπε αρχικά ο πατέρας της Μαλένας.

Κλείσιμο
Η μικρή Μαλένα πέρασε τις πρώτες ημέρες στο ογκολογικό νοσοκομείο, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι ήταν άρρωστη. Η κλινική της εικόνα περιγραφόταν «άριστη» από τους γιατρούς, ενώ οι γονείς της έβλεπαν την κορούλα τους να παίζει, να τρώει και να είναι χαρούμενη.

«Την 8η ημέρα έγινε η χημειοθεραπεία. Το παιδί της όλες αυτές τις μέρες της νοσηλείας, είχε μια άψογη εικόνα. Έπαιζε στον παιδότοπο, πήγαινε «σχολείο» μέσα στην κλινική, έκανε όλες τις δραστηριότητες με τους εθελοντές και προς απορία όλων, ήταν το μοναδικό παιδί που έτρωγε και έπαιζε με τέτοια διάθεση», συνέχισε.

Μετά την χημειοθεραπεία της, οι γιατροί ενημέρωσαν του γονείς ότι το 3,5 ετών κοριτσάκι ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και τα βάσανά τους τελείωσαν, μέχρι που όλα άλλαξαν ξαφνικά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

«Την 9η ημέρα πάλι ξύπνησε και όλα ήταν φυσιολογική. Μας έλεγαν ότι η θεραπεία της θα είχε 99,99% αποτέλεσμα και η νόσος δε θα εμφανιζόταν ποτέ ξανά. Στις 15:30 το μεσημέρι αποχώρησα για λίγο από το ίδρυμα και παρέμεινε δίπλα της η μητέρα της. Περίπου στις 16:40 με κάλεσε η σύζυγός μου έντρομη και με ενημέρωσε ότι το παιδί δεν ήταν καλά. Αμέσως ξεκίνησα για το νοσοκομείο και έφθασα σε 14 λεπτά».

Από τη μια στιγμή στην άλλη, σύμφωνα με όσα περιγράφουν οι γονείς, η κλινική εικόνα της Μαλένας άλλαξε ριζικά.

«Εκείνο το μεσημέρι, έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μια ώρα ξυπνήσαμε με την μικρούλα γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από 10 λεπτά, στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα, ‘Μαλένα, Μαλένα’, πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών», είπε η μητέρα του κοριτσιού.

Η μητέρα της 3,5χρονης, πριν από λίγο κοιμόταν αγκαλιά με το κοριτσάκι της, μέσα σε λίγα λεπτά έβλεπε το αγγελούδι της να σβήνει.

«Το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση, είχε ξαναπάρει το πανάκι της στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε. Η γιατρός κοιτούσε την Μαλένα με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να της πιάσω το μπράτσο και να της πω, ‘Τι θα κάνεις; Θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;’ Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού για να πάρουν οδηγίες».

Οι γιατροί δεν καταφέραν να επαναφέρουν τη μικρή Μαλενά, ενώ ο θανάτος της σύμφωνα με τους γιατρούς οφειλόταν σε ανακοπή καρδιάς με αδιευκρίνιστα αίτια.

«Μετά από 10 λεπτά, έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο. Μέχρι να έρθουν οι γιατροί, ήδη είχαν καταφθάσει ο σύζυγος και οι συγγενείς μας. Μετά από 20 λεπτά βγήκε ο γιατρός της ΜΕΘ και μας ανακοίνωσε ότι το παιδί δεν δείχνει σημάδια επαναφοράς και ότι θα προσπαθήσει άλλα 25 λεπτά, όπως και έκανε. Στις 18:05 μας ανακοίνωσε το θάνατο της», συμπλήρωσε η μητέρα.

Μετά από 3 μήνες η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο θάνατος της μικρής οφειλόταν σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, με τους γονείς να κάνουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου θεωρώντας ότι δεν πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της Μαλένας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, παρέμβαση για τον θάνατο των τριών κοριτσιών έχει κάνει και η εισαγγελία εφετών Πάτρας, ζητώντας διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εξειδικευμένοι γιατροί, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δώσουν λύση στον θάνατο των τριών κοριτσιών, θα εστιάσουν την προσοχή τους στο τρίτο παιδί, την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Θα εξετάσουν την αιτία θανάτου της και θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην εγκεφαλοπάθεια που είχε η νεαρή, στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι και το δεύτερο παιδί, η 7 μηνών Ίριδα, είχε αρχικά διαγνωστεί με αγενεσία φλεβόκομβου, μια βλάβη στην καρδιά, που σύμφωνα με τους γιατρούς αν όντως είχε αυτό το πρόβλημα, θα είχε χάσει τη ζωή της από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

Επιδοτήσεις στο ρεύμα: 39 ευρώ για νοικοκυριά - 65 ευρώ για επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

Survivor: Το κοινό έδιωξε Λάμπρο, όμως τελικά αποχώρησε και η Αθηνά – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης