Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

«Αλληλοκαρφώματα» στις καταθέσεις των εμπλεκομένων - Οι 8 συλληφθέντες δείχνουν ως δράστη τον 21χρονο Έλληνα Γ.Κ. και ως «εγκέφαλο» τον 23χρονο Αλβανό - Κρατούσαν στειλιάρια και χτύπαγαν τον Αλκη σε όλο το σώμα και στο κεφάλι

alkis_dolofonoi_xr
Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για τους φερόμενους ως δράστες της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου, Άλκη Καμπανού από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, καθώς όλοι τους αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας. Οι εμπλεκόμενοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, ενώ με ενδιαφέρον για την τελική έκβαση της υπόθεσης, αναμένεται η ταυτοποίηση του κατεξοχήν δράστη της δολοφονίας του άτυχου φοιτητή, τη στιγμή που οι 8 συλληφθέντες δείχνουν μέχρι τώρα ως υπαίτιο τον 21χρονο Έλληνα, Γ.Κ και ως «εγκέφαλο» της επίθεσης τον 23χρονο Αλβανό.

Εν τω μεταξύ, στη διάθεση των Αρχών ετέθη χθες αυτοβούλως άλλος ένας από τους φερόμενους δράστες, συμπληρώνοντας σιγά σιγά το πάζλ των συλλήψεων. Ο επονομαζόμενος και «Αθηναίος», Αλέξανδρος Βελαλόπουλος, ετών 25, προσήλθε συνοδεία του δικηγόρου του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αυτομάτως ενεργοποιήθηκε το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων για την υπόθεση στους 11.
athinaios-main


Πρόκειται για σκληρό χούλιγκαν, οργανωμένο στη «Θύρα 4» του ΠΑΟΚ, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο διέμενε στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργαζόταν. Ο 25χρονος φαίνεται να κρυβόταν σε σπίτια φίλων του αμέσως μετά το αποτροπιαστικό συμβάν, αλλά εντοπίστηκε από τις Αρχές το σήμα του κινητού του τηλεφώνου. Στην απόφασή του να παραδοθεί συνέβαλε και η μητέρα του, η οποία του ζήτησε να μεταβεί στην αστυνομία, η οποία με τη σειρά της, είχε προχθές πραγματοποιήσει έφοδο στην Τήνο, όπου διαθέτει κατοικία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chr7xfhbkpnt-st)
Κλείσιμο


Αλληλοκαρφώματα στις καταθέσεις

Την ίδια ώρα, σε ένα «blame game» επιδίδονται μεταξύ τους οι υπόλοιποι συλληφθέντες, παρουσιάζοντας στις ανακριτικές Αρχές ποικίλες εκδοχές των όσων συνέβησαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην οδό Γαζή, στη Χαριλάου. Ο 23χρονος Αλβανός παραδέχτηκε πλέον ότι ήταν παρών στο φονικό συμβάν, αλλά υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, Γ.Κ.

Μάλιστα, ο 23χρονος Αλβανός αναφέρει, κατά πληροφορίες, στην απολογία του πως «... ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Έκανα μαλ... Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Στο ίδιο απολογητικό υπόμνημα, ο 23χρονος Αλβανός περιγράφει τον εαυτό του και τους συγκατηγορουμένους του ως «θύματα του φανατισμού» και προσθέτει πως «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

Ως προς την τραγική απώλεια του Άλκη Καμπανού, «ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν», σημειώνει ο ίδιος, δηλώνοντας ακόμη πως «τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό».

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 23χρονος Αλβανός φέρεται να κατονομάζεται από τους υπόλοιπους συλληφθέντες ως το πρόσωπο που καθοδηγούσε τους μικρότερους σε ηλικία χούλιγκανς, έχοντας το γενικό πρόσταγμα της επίθεσης. Από στοιχεία του ρεπορτάζ προκύπτει ακόμη πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά από ιδέα που διατύπωσε ο ίδιος ο 23χρονος, ενώ μερικοί εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων ισχυρίζονται πως της καταδρομικής επίθεσης στην οδό Γαζή προηγήθηκε οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο, που ώθησε στην «έμπνευση» της επίθεσης στη Χαριλάου κατά του Άλκη Καμπανού και των φίλων του.

Στον υπόνομο το μαχαίρι

Επιπλέον, την ύπαρξη μαχαιριού παραδέχτηκε ένας ακόμη από τους συλληφθέντες χούλιγκανς, ο 21χρονος Α.Τ., ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης. Όπως κατέθεσε αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες, ο «Α.Τ από το δικό του μαχαίρι τραυματίστηκε στον δείκτη του δεξιού του χεριού, το οποίο πράγματι είναι εμφανές και για το οποίο θα παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση». Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, ο 21χρονος αποκάλυψε ότι πέντε Έλληνες συγκατηγορούμενοι του, «οι Β. Κ. και Β., κρατούσαν στειλιάρια και τους είδε κανονικά να επιτίθενται και να χτυπάνε σε όλο το σώμα και στο κεφάλι. Είπε για τον Κ. και τον Β ότι, φορούσαν κράνη και επίσης ότι, και τον Χ. και το Σ τους είδε να χτυπάνε, αλλά δεν μπόρεσε να διακρίνει εάν κρατούσαν κάτι. Κάποια στιγμή είπε ότι άκουσε ένα από τα άτομα που δέχτηκαν τη επίθεση, να φωνάζουν «φτάνει - φτάνει» και εκείνη τη στιγμή είδε να έρχονται από την Πλαστήρα 8 άτομα οπαδοί του Άρη, που κρατούσαν αντικείμενα. Ταυτόχρονα τότε πήγαν προς τα αυτοκίνητα και έφυγαν. Τα τρία αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος στην επίθεση χωρίστηκαν...», επισήμανε.

Ακόμη, ο 21χρονος φέρεται να είπε ότι «το αριστερό του χέρι είχε κοπεί και είχε αίματα μέσα στο αυτοκίνητο. Γι' αυτό τον λόγο ο C (23χρονος Αλβανός), έβγαλε το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε ένα κάδο, λίγο παραπέρα από το σημείο στο οποίο είχαν παρκάρει». Μάλιστα, εκεί οι επιβαίνοντες αποφάσισαν να χωρίσουν και άφησαν τον 23χρονο Αλβανό «στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, στην Π. Π. Γερμανού και πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chquvfgy1kpt-st)


Οι γονείς στον ανακριτή

Οι στιγμές φρίκης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 19χρονου, Άλκη Καμπανού αναβίωσαν για την οικογένειά του για άλλη μια φορά χθες, καθώς οι γονείς του άτυχου 19χρονου δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Τη δήλωση κατέθεσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «καταδρομική επίθεση, τέλεια προσχεδιασμένη» και ζήτησε την καταδίκη όλων των συλληφθέντων -εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους- για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση εις βάρος του αδικοχαμένου 19χρονου.

«Μην εκπλαγείτε, αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων, που είναι και τα δύο κακουργήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ακόμη ο κ. Κούγιας, επισημαίνοντας ότι αυτό θα «λύσει τα χέρια» της Δικαιοσύνης. Μίλησε δε και για ηθικούς αυτουργούς, ευχόμενος ν' αναδειχθούν κατά την ανακριτική διαδικασία.

«Ζήτημα τιμής»

Στο ενδιάμεσο, ως «ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία» περιέγραψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος το «να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα», καθώς έχουν εκδοθεί 11 εντάλματα σύλληψης και 9 άτομα έχουν προφυλακιστεί. «Η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος κι ενώ εκκρεμούν μια σύλληψη στην Ελλάδα και μία στην Αλβανία.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛΑΣ θα ψάξει μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της» ξεκαθάρισε, από πλευράς του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με δεδομένο ότι «δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία».

Από τα συνολικά 12 άτομα που φέρεται να συμμετείχαν στη φονική επίθεση που κόστισε τη ζωή του Άλκη Καμπανού, έχοντας επιβιβαστεί σε τρία αυτοκίνητα, το πρόσωπο που αναζητούν τώρα οι Αρχές είναι ο οδηγός του τρίτου οχήματος, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής και 13ου ατόμου. Πάντως, γρίφος παραμένει το πρόσωπο του οδηγού του τρίτου οχήματος, δηλαδή του γκρι VW Polo, καθώς οι κάμερες που υπήρχαν στην περιοχή δεν φαίνεται να το έχουν εντοπίσει κι ενώ έχει ταυτοποιηθεί ο συνοδηγός του συγκεκριμένου οχήματος, δηλαδή ένας Έλληνας, 25 ετών.



Ειδήσεις σήμερα:

Διακόπηκε η δίκη του 45χρονου από τη Λιβαδειά που κατηγορείται για τον βιασμό 15χρονης μαθήτριας

Υπολοχαγός της βραζιλιάνικης Πολεμικής Αεροπορίας παραιτήθηκε μετά από 11 χρόνια για να γίνει αστέρι του OnlyFans

Ισόβια για διακίνηση ναρκωτικών σε πρόσωπο κοντά στον πρώην πρόεδρο της Ονδούρας επέβαλε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης