Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια

Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια

Η απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι κηρύχθηκε και για σήμερα γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

sxoleio_xioni
Χωρίς μαθήματα και σήμερα Τετάρτη για τους μαθητές όλων των σχολείων στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία. Οπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, δεν θα γίνει και σήμερα τηλεκπαίδευση, με δεδομένο ότι κηρύχθηκε και για σήμερα γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας καθώς δεν υπάρχει ούτε διοικητικό ούτε τεχνικό προσωπικό για την υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης, λόγω της κήρυξης ειδικής κινητοποίησης από την Πολιτική Προστασία. Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την πρώτη ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, μετά τη λήξη της κακοκαιρίας στην Αττική και τις άλλες πληγείσες περιοχές, οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό σελφ τεστ. Αυτό σημαίνει ότι αν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία από αύριο Πέμπτη οι μαθητές θα πρέπει να υποβληθούν σε σελφ τεστ σήμερα το βράδυ ενώ αν πάνε για Παρασκευή αύριο κ.ο.κ.
Σε κάθε περίπτωση για τη διενέργεια σελφ τεστ όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας.

Κλειστά πανεπιστήμια

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρατείνεται η αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ΕΜΠ για 26 και 27 Ιανουαρίου 2022, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί. Σε ό,τι αφορά στη διοικητική λειτουργία, πέραν της γενικής αργίας που ανακοινώθηκε για σήμερα Τετάρτη (26/1), την Πέμπτη (27/1) οι εργαζόμενοι δεν θα προσέλθουν στους χώρους εργασίας τους, παρά μόνο το προσωπικό ασφαλείας και οι υπηρεσιακές ανάγκες θα καλυφθούν – κατά το δυνατόν κι αν δεν προκύψει διαφορετική κεντρική απόφαση – με τηλεργασία, σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών.



Ειδήσεις σήμερα:

Δεύτερη ημέρα αργίας: Πώς θα λειτουργήσουν ΜΜΜ, δημόσιο, σχολεία και καταστήματα

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα: Οι 3 παράγοντες που θα κρίνουν παράταση ή άρση

Παγετός και θερμοκρασίες υπό το μηδέν σήμερα - Μεγάλος κίνδυνος στις μετακινήσεις

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης