Το σχολείο όπως θα το ήθελαν τα παιδιά μας

Το σχολείο όπως θα το ήθελαν τα παιδιά μας

Η πρώτη μεγάλη αγκαλιά, μετά από αυτή της οικογένειας, είναι εκείνη του σχολείου. Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται ένα παιδί θέλει να νιώθει την ασφάλεια ότι ανήκει κάπου που το φροντίζουν και την ίδια στιγμή να αισθάνεται τη δύναμη της γνώσης που του δίνει φτερά

lampiri_header
Sponsored Content
Στην εποχή των γρήγορων ρυθμών και των ευμετάβλητων συνθηκών της καθημερινότητας η συμμετοχή των παιδιών μας στη σχολική κοινότητα ξεκινάει πλέον από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους.
Σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης όμως κι αν βρίσκονται έχουν ανάγκη από συνθήκες που να εμπνέουν τα όνειρά τους. Θέλουν δημιουργικούς και αποτελεσματικούς τρόπους διδασκαλίας, εναρμονισμένους με τις απαιτήσεις των καιρών μας.
Ειδικά για τους γονείς είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να είναι στα χέρια εκείνων που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πώς θα τα κάνουν να αισθάνονται προστατευμένα και ταυτόχρονα ανεξάρτητα. Γι αυτό δεν έχουν παρά να κάνουν την καλύτερη επιλογή.
Στην Ελλάδα εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, η σχολική εκπαίδευση συνδέεται άρρηκτα με τα εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, ένα από τα πρώτα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας μας που όχι μόνο διαθέτει σημαντική εμπειρία αλλά και εξελίσσεται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα.
ALX_9140
Ελεύθερο παιχνίδι
Κλείσιμο
Με οδηγό τη φροντίδα και σκοπό την ελευθερία
Καλλιέργεια προσωπικών ικανοτήτων με ισορροπημένη σωματική, συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη. Αυτή είναι η φιλοσοφία της προσχολικής αγωγής των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη. Από την ηλικία των 8 μηνών έως και τα 6 τους χρόνια τα παιδιά λαμβάνουν την αμέριστη προσοχή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών δημιουργώντας μια δεύτερη οικογένεια.

Οι μαθητές ενεργοποιούνται με βιωματικούς τρόπους (π.χ. ελεύθερο παιχνίδι), μέσα σε ένα διαδραστικό μαθησιακό περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα. Ανακαλύπτουν όχι μόνο τις προσωπικές τους κλίσεις αλλά και την αξία της ομαδικότητας επιλέγοντας δραστηριότητες μέσω της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης.

Το επόμενο βήμα, δηλαδή το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, έχει ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία. Διδάσκει με τον πιο εμπεριστατωμένο τρόπο τα μαθήματα του επίσημου εκπαιδευτικού προγράμματος καλλιεργώντας παράλληλα την αγάπη για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Dimotiko_Lampiri_Schools-1
Δημοτικό
Στο γυμνάσιο η ενίσχυση της κριτικής σκέψης είναι στο επίκεντρο. Οι πολλές και διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις που εφαρμόζει το έμπειρο διδακτικό προσωπικό των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη βοηθάει το κάθε παιδί να προσαρμοστεί στο νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τη δική του μοναδική προσωπικότητα.

Αντίστοιχα, στο Λύκειο οι μαθητές μπαίνοντας στην τελική ευθεία έχουν όλα τα εφόδια ώστε να επιλέξουν τον προσανατολισμό των μελλοντικών σπουδών τους. Τα παιδιά πλέον εμβαθύνουν τις γνώσεις τους έχοντας τη σιγουριά ότι θα πετύχουν τους προσωπικούς στόχους μέσα από διαφορετικές φιλοσοφίες εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως αυτή του διεθνούς απολυτηρίου International Baccalaureate (ΙB) που διαμορφώνουν την αντίληψή τους με ποικίλους τρόπους.
GYMNASIO4-new-1
Γυμνάσιο - Λύκειο


Ν_ΦΑΛΗΡΟ_02__1_
Βρεφονηπιακός σταθμός – Νηπιαγωγείο Νέου Φαλήρου

Σύγχρονη εκπαίδευση, από το Α ως το Ω

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, τα οποία ιδρύθηκαν το 1963, είναι οι κτιριακές τους εγκαταστάσεις. Το πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο (Νέο Φάληρο) αλλά και τα νεότερα κτίρια (Μοσχάτο) διαθέτουν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές: επιστημονικά εργαστήρια, γήπεδα, αμφιθέατρα, αίθουσες μπαλέτου, βιβλιοθήκες, ιατρείο κ.ά.

Το Ωδείο Λαμπίρη μάλιστα είναι αναγνωρισμένο από το κράτος ως αυτόνομο Μουσικό Ίδρυμα και προσφέρει μουσικές σπουδές υψηλής ποιότητας και μεγάλου εύρους επιλογών για όλες τις ηλικίες.

Ακόμα το κολυμβητήριο Λαμπίρη διαθέτει δυο υπερσύγχρονες εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες διαφορετικών διαστάσεων και σταθερής θερμοκρασίας και τμήματα για baby, mini swimming και για ενήλικες. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με όζον και η ποιότητα του νερού ελέγχεται συνεχώς. 


Υπάρχουν βέβαια μερικές ακόμα σημαντικές παράμετροι που συμπληρώνουν το άρτιο αποτέλεσμα από το ξεκίνημα έως την ολοκλήρωση της σχολικής εκπαίδευσης.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών καθώς τα Αγγλικά διδάσκονται καθημερινά από τον παιδικό σταθμό και τα Γαλλικά ή Γερμανικά από την Δ’ δημοτικού. Η πολυετής συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη με το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) μάλιστα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας YLE Starters, Movers, Flyers και KET for Schools (A2) του Πανεπιστημίου του Cambridge.
DSC_0595
Βρεφονηπιακός σταθμός – Νηπιαγωγείο Μοσχάτου
Ακόμα, είναι σημαντικό ότι η επαφή με την πληροφορική αρχίζει από την τάξη του Νηπιαγωγείου με το πρόγραμμα του διεθνούς εκπαιδευτικού φορέα Technokids. Η πρωτοποριακή μέθοδος του Project based Learning και οι δραστηριότητες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) & ICT (Internet, Communications & Technology) διδάσκουν στα παιδιά τη σωστή χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Η ύλη είναι αναγνωρισμένη από την Microsoft Inc. και διδάσκεται με επιτυχία σε περισσότερα από 2500 σχολεία σε 35 χώρες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, χάρη στην άρτια οργάνωση και τηv εξειδικευμένη τεχνογνωσία που διαθέτουν είναι ανά πάσα στιγμή σε πλήρη εγρήγορση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το σχολικό έτος 2019-2020, από την πρώτη ημέρα της πρωτόγνωρης για όλους μας καραντίνας, το σχολείο ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης στηρίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους.
DSC_0746-Panorama-Synnefa_new
Βρεφονηπιακός σταθμός – Νηπιαγωγείο Μοσχάτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης