«O'Pari»: Το megayacht «κόσμημα» της ελληνικής ναυπηγικής στον Πόρο - Δείτε φωτογραφίες

«O'Pari»: Το megayacht «κόσμημα» της ελληνικής ναυπηγικής στον Πόρο - Δείτε φωτογραφίες

Το ελληνικό megayacht «Ο' Pari» στόλισε το λιμάνι του Πόρου δίνοντας μια διαφορετική, κοσμοπολίτικη νότα στο όμορφο νησί του Σαρωνικού

photo_52962
Το επιβλητικό, πολυσηζητημένο, ελληνικό megayacht «Ο' Pari», που ναυπηγήθηκε στο Πέραμα πριν από δύο χρόνια, στόλισε το λιμάνι του Πόρου δίνοντας μια διαφορετική, κοσμοπολίτικη νότα στο όμορφο νησί του Σαρωνικού, που φέτος «μαγνήτησε» τους φίλους του yachting, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν.

245607993_2006954489456696_4471294701100229176_n


Το O’ Pari

Το Superyacht έχει μήκος 95 μέτρων. Το συνολικό πλάτος του είναι 13,8 μέτρα με πολύ μεγάλο εσωτερικό ύψος -από κατάστρωμα σε κατάστρωμα είναι 2,9 μέτρα και όγκου 2.700 τόνων, προσφέροντας χώρους και άνεση. Έχει σπορ και φωτεινή εμφάνιση, υψηλές ταχύτητες με μέγιστη τους 21 κόμβους και ταυτόχρονα φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή, διατηρώντας την κατανάλωση καυσίμου στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα.

245363120_395001442215069_1927138958191454356_n


Κλείσιμο
Ο εξωτερικός σχεδιασμός περιγράφεται από λιτές γραμμές γάστρας που του δίνουν μία ξεχωριστή αεροδυναμική, κυματοειδή εμφάνιση. Ταυτόχρονα το εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί με τρόπου που μεγιστοποιεί την εργονομία, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα επίπεδα κομψότητας και πολυτέλειας. Οι υπέροχοι εσωτερικοί του χώροι, τα ψηλά καταστρώματα και η συνολική ποιότητα κατασκευής είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη/ιδιοκτήτη.

yachts4
yachts6


Καθ’ όλη τη διάρκεια των φάσεων κατασκευής του M/Y O’ Pari ακολουθήθηκαν πιστά οι σύγχρονες τάσεις και ανάγκες των καλεσμένων τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και στην ξηρά. Ως αποτέλεσμα το M/Y O’ Pari είναι εξοπλισμένο με ανέσεις επί τους σκάφους σε στυλ θερέτρου και τεχνικές καινοτομίες που στοχεύουν στη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών και εμπειριών.

Κατασκευάστηκε στα Ναυπηγεία Χαλκίτη στο Πέραμα.

yachts2


Ο Πάρης Δράγνης έχει πάθος με τη σχεδίαση των σκαφών και συμμετέχει και ο ίδιος στο δημιουργικό κομμάτι, αποτυπώνοντας στην αρχή στο χαρτί και τώρα στον υπολογιστή τις εμπνεύσεις του.

Πέρσι ολοκλήρωσε τη ναυπήγηση ενός mega yacht μήκους 86 μέτρων, το O’ PTASIA.

Ο Βολιώτης καπετάνιος αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχουν οι Έλληνες να σχεδιάζουν, να ναυπηγούν και να εκμεταλλεύονται υπερσύγχρονα σκάφη σε πείσμα όλων όσοι έχουν «καταθέσει τα όπλα».

yachts5


Είναι η απτή απόδειξη ότι όταν υπάρχει θέληση και συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων μπορούν να γίνουν ναυπηγικά θαύματα που θα αναστήσουν την ελληνική ναυπηγοεπισκευή, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα συνεχίσουν την ναυτική παράδοση του τόπου. Είναι η απτή απόδειξη ότι εάν είσαι ποιοτικός και προσφέρεις σωστές υπηρεσίες τότε θα προσελκύσεις τουρίστες με υψηλά εισοδήματα και θα χτυπήσεις στα ίσα ανταγωνισμό.

Ο σχεδιασμός τους φέρει την υπογραφή του διασημότερου ντιζάινερ σκαφών, Τζώρτζη Βαφειάδη.

Πηγή: saronicmagazine.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Meteo: Μεγάλα ύψη βροχής και πληθώρα προβλημάτων από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Τη Μέρκελ είδε, την Ελλάδα είχε στο μυαλό ο Ερντογάν: Προκλητικά «καρφιά» για το μεταναστευτικό

Στα 2.313 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - 539 στην Αττική και 169 στη Λάρισα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης