Πυρκαγιές: Χιλιάδες φυτά από τον Άγιο Στέφανο μεταφέρθηκαν στον Δήμο Χαλανδρίου

Πυρκαγιές: Χιλιάδες φυτά από τον Άγιο Στέφανο μεταφέρθηκαν στον Δήμο Χαλανδρίου

Θα φυτευτούν σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης

herbs
Χιλιάδες φυτά που επέζησαν από την πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο «φιλοξενούνται» πλέον στον Δήμο Χαλανδρίου. Προέρχονται από ιδιόκτητο φυτώριο, ο ιδιοκτήτης του οποίου προθυμοποιήθηκε να τα δωρίσει, αρκεί να μην καταστραφούν κι έτσι ήρθε σε επικοινωνία ο ίδιος με τον Δήμο Χαλανδρίου.

Η δημοτική Αρχή ανέλαβε την επιχείρηση με τέσσερα οχήματα, επανδρωμένα με εργαζόμενους του δήμου και εθελοντές και μαζί με τον ίδιο τον δήμαρχο, Σίμο Ρούσσο, μετέβησαν στην περιοχή για να τα παραλάβουν. Αρχικά έχουν μεταφερθεί στον χώρο Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου και σταδιακά θα φυτευτούν σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

«Οι χαμένοι μέσα στις στάχτες κόποι των ανθρώπων δεν θα πάνε τελικά χαμένοι. Στεκόμαστε με σεβασμό στη μεγαλοψυχία ενός ανθρώπου που μέσα στην προσωπική του καταστροφή, βρήκε το κουράγιο να μας δώσει ελπίδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χαλανδρίου και πρόσθεσε: «Εκ μέρους όλων των πολιτών του Χαλανδρίου ένα ευχαριστώ στον κ. Παπαδημητρίου για την προσφορά, αλλά κυρίως για την ελπίδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιές: Αποζημιώσεις «fast track» για τους πυρόπληκτους: Όλο το πακέτο που θα εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο - Πώς θα δοθούν

Ντουμπάι: «Αποφυλακίστηκε» η πριγκίπισσα Λατίφα; - Δείτε φωτογραφία της από ταξίδι στην Ισλανδία


Πύρινος εφιάλτης: Ιστορίες και δάκρυα στα μέτωπα της τραγωδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης