Εγκλωβισμένοι αστυνομικοί και πυροσβέστες στην Βαρυμπόμπη – Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα

Εγκλωβισμένοι αστυνομικοί και πυροσβέστες στην Βαρυμπόμπη – Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά - Πληροφορίες και για πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή των Θρακομακεδόνων δεν επιβεβαιώνονται - Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι - Επιχειρούν 350 πυροσβέστες, οχήματα, εθελοντές και το ρωσικό Beriev 200 - Δήμαρχος Αχαρνών στο protothema.gr: Το μέτωπο είναι τεράστιο

FIRES_NEO2
Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα έχει στηθεί αυτήν την ώρα, καθώς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης είναι εγκλωβισμένοι αστυνομικοί και πυροσβέστες. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι ακριβώς είναι.

Στο μεταξύ, στην περιοχή  
Θρακομακεδόνες, αναφέρεται πως υπάρχουν και εγκλωβισμένοι πολίτες, δίχως όμως αυτό να επιβεβαιώνεται. 

Για εγκλωβισμένους έκανε λόγο και η ΕΡΤ, που μετέδωσε ότι  αυτοί βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία όπου είναι κοντά στις φλόγες. Οι αρχές κατάφεραν να απομακρύνουν τρία άτομα ενώ θα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο για μία γυναίκα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑI, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του στον οικισμό Αδάμες, όπου μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό τους. Την είδηση για εγκλωβισμένους επιβεβαιώνει και το MEGA, το οποίο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στη Βαρυμπόμπη και μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Η φωτιά όπως φαίνεται από γειτονιά της Νέας Κηφισιάς



Επιχειρούν 350 πυροσβέστες, οχήματα, εθελοντές και το ρωσικό Beriev 200

Ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες επιχειρούν στην μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη που καίει ανεξέλεγκτα οδηγώντας στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία επιχειρεί να στήσει τείχος επίγειων και εναέριων δυνάμεων προκειμένου να αποσοβήσει τα χειρότερα καθώς ο φόβος όλων είναι το πύρινο μέτωπο να μπει μέσα στον αστικό ιστό, σε Βαρυμπόμπη αλλά και Θρακομακεδόνες οι οποίοι επίσης είναι προς εκκένωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής αυτή την στιγμή οι δυνάμεις στην μάχη ενάντια στην πυρκαγιά ενισχύονται και φτάνουν τους 350 πυροσβέστες οι οποίοι επιχειρούν σε 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης στην «μάχη»βρίσκονται 70 οχήματα. Παράλληλα, συνδράμει το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για όσο διαρκεί το φως της ημέρας επιχειρούν πέντε ελικόπτερα, και πέντε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Άννα Ευθυμίου εκκενώθηκαν ήδη οι οικισμοί Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη, ενώ προς εκκένωση είναι και η Ανω Βαρυμπόμπη. «Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε από πλευράς του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Δήμαρχος Αχαρνών στο protothema.gr: Το μέτωπο είναι τεράστιο

Για ανεξέλεγκτο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη έκανε λόγο ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, μιλώντας στο protothema.gr.

Όπως είπε, αυτή την στιγμή καίγονται σπίτια στην Βαρυμπόμπη ενώ έχει δοθεί εντολή για εκκένωση των Θρακομακεδόνων για προληπτικούς λόγους. «Περάσαμε από κάθε γειτονιά και ενημερώσαμε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, ελπίζουμε να μην εγκλωβιστεί κανείς». Όπως συμπλήρωσε, «το μέτωπο είναι τεράστιο, ξεκινά από τα βασιλικά κτήματα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης