Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Γιατρού: «Οικοδομώντας το Μέλλον»

Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Γιατρού: «Οικοδομώντας το Μέλλον»

Με σχέδιο δράσης και μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η Ελλάδα

oikogeniakos_giatros
Με σχέδιο δράσης για τη βελτίωση και μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας βρίσκει την Ελλάδα η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Γιατρού (19/5).

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Απρίλιο, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7/4) ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» προβλέπει την ενίσχυση, τη βελτίωση και τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, της Πρόληψης και της Ψηφιακής Υγείας.

Η ελληνική Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αφορμή λοιπόν τη δήλωση αυτή του πρωθυπουργού και τη σχετική παγκόσμια ημέρα αναμένει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις του επιμέρους σχεδίου δράσης για τη Μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ευχόμενη «να είναι τέτοιο που αυτή τη φορά να μπορούμε να το αγκαλιάσουμε όλοι και μαζί να οικοδομήσουμε το Μέλλον της Υγείας προς όφελος του ελληνικού πληθυσμού».

Οικοδομώντας το μέλλον με Οικογενειακούς Γιατρούς

H Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Γιατρού (World Family Doctor Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου και καθιερώθηκε το 2010 από την WONCA για να επισημάνει το ρόλο και τη συμβολή των Οικογενειακών Ιατρών και των Ομάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.

Το φετινό θέμα του εορτασμού είναι «Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς!» και βασίζεται σε τέσσερις θεμελιώδεις πυλώνες με βασικά στοιχεία για να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις προς ένα καλύτερο μέλλον:

- Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και Ομάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας: οι Οικογενειακοί Γιατροί που συνεργάζονται με διεπιστημονικές ομάδες επαγγελματιών υγείας είναι το κλειδί για την ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας και την παροχή προσιτής και υψηλής ποιότητας φροντίδας σε όλους.

- Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και Ασθενείς: οι Οικογενειακοί Ιατροί υιοθετούν μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, παρέχουν συνεχή υποστήριξη σε ασθενείς και κοινότητες και διασφαλίζουν τη συνέχεια της φροντίδας σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Οι ασθενείς βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της γιορτής.

- Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και νέες τεχνολογίες: εν μέσω της πανδημίας COVID-19, νέες τεχνολογίες έχουν αναδειχθεί ως θεμελιώδη εργαλεία για τους επαγγελματίες υγείας να συνεχίσουν την αποστολή τους.

- Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και εσάς: ποια είναι τα δομικά στοιχεία που εσείς θεωρείτε βασικά για το μέλλον; Συμμετέχετε, υψώστε τη φωνή σας, μοιραστείτε τις δραστηριότητες και τις προσπάθειές σας και συμβάλλετε στην οικοδόμηση του μέλλοντος με τους Οικογενειακούς Γιατρούς.


Ειδήσεις σήμερα:
Γαλάζιες Σημαίες: Δεύτερη σε 49 χώρες η Ελλάδα - Δείτε τη λίστα με τις 545 βραβευμένες παραλίες

Δολοφονία στη Μεταμόρφωση: Κλειστά στόματα στη γειτονιά του 58χρονου πρώην πυγμάχου

Πάνω από 200 εκατ. δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό έχουν χορηγηθεί στην ΕΕ
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης