Τριμερής συνεκπαίδευση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ στη Σούδα

Τριμερής συνεκπαίδευση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ στη Σούδα

Στην άσκηση μετέχουν Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από τις 3 χώρες και η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών της Ελληνικής Ακτοφυλακής υπό τον συντονισμό της  Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ 

synekpaideusi
Συνεκπαίδευση μεταξύ ΕλλάδαςΚύπρουΗΠΑ, σε αντικείμενα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (MAROPS/NAVSOF Training), πραγματοποιείται από την Τρίτη 16 Μαρτίου στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες, που σχεδιάζει το τελευταίο διάστημα το ΓΕΕΘΑ. Η επιχείρηση διεξάγεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας στην Κρήτη.


Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση, που γίνεται για δεύτερη φορά εντός του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο τριμερούς συνεργασίας, συμμετέχουν Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) και από τις 3 χώρες καθώς και η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών της Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΜΥΑ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ), υπό τον συντονισμό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ).


Η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο συνολικό προγραμματισμό των ασκήσεων / συνεκπαιδεύσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ, με σκοπό την επαύξηση του επιπέδου συνεργασίας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση επιχειρήσεων στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα αναδεικνύει τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών που συνεχώς ενισχύονται, σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.465 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους


Επιστημονικοί φορείς ζητούν διεύρυνση του επιδόματος των 400 ευρώ


Τζέιμς Λιβάιν: Πέθανε ο διάσημος μαέστρος που απολύθηκε από την Μετροπόλιταν Όπερα για σεξουαλικά σκάνδαλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης