Μήδεια - Οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε την πρωτεύουσα ντυμένη στα λευκά

Μήδεια - Οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας: Δείτε την πρωτεύουσα ντυμένη στα λευκά

Θέαμα δίχως προηγούμενο για τους κατοίκους του κέντρου - Παχύ χιόνι απ' άκρη σ' άκρη

art_2
Μοναδικά είναι τα στιγμιότυπα που καταγράφονται από το κέντρο της Αθήνας το οποίο έχει καλυφθεί σε πολλές περιοχές του από ένα παχύ στρώμα χιονιού.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» η οποία έχει χτυπήσει την χώρα από άκρη σε άκρη, έχει προσφέρει πρωτόγνωρες εικόνες στους Αθηναίους και ορισμένοι εξ αυτών επιλέγουν να κάνουν μία βόλτα προκειμένου να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο. Άλλοι βγάζουν φωτογραφίες, άλλοι παίζουν χιονοπόλεμο και άλλοι απολαμβάνουν το τοπίο. Το σίγουρο είναι πως όλοι τους ξέρουν πως εικόνες σαν και τις σημερινές δεν εμφανίζονται κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Σύνταγμα, Μέγαρο Μουσικής, Καλλιμάρμαρο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ζάππειο και πολλά άλλα σημεία της πρωτεύουσας θυμίζουν τοπία της Βόρειας Ευρώπης, καθώς το χιόνι είναι πυκνό, το κρύο τσουχτερό, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζει με τους μετεωρολόγους να λένε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το οποίο θα είναι το ίδιο.

Πάντως, τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και η Περιφέρειας Αττικής απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλη την Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις. 

Πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα, ενώ οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν κλείσει πολλούς δρόμους και έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις. Αποκαταστάθηκε από τις 09.00 το πρωί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, όπου είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών ενώ τα ΙΧ κινούνταν με αλυσίδες, μετά τα διόδια Ελευσίνας. Αυτή την ώρα όλα τα οχήματα κινούνται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και εντάθηκε στην λεωφόρο Αθηνών. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στις 10.00 απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες από την ΒΙΑΜΑΞ μέχρι τα ΕΛΠΕ, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς και από τα ΕΛΠΕ έως την συμβολή με την λεωφόρο Κηφισού, προς Αθήνα.

Δείτε τις μοναδικές εικόνες:

οδοιπορικο__13_
οδοιπορικο__14_
οδοιπορικο__15_
οδοιπορικο__16_
οδοιπορικο__17_
οδοιπορικο__18_
οδοιπορικο__19_
οδοιπορικο__8_
οδοιπορικο__20_
οδοιπορικο__9_
οδοιπορικο__10_
οδοιπορικο__11_
οδοιπορικο__12_
210216111436_ΧΙΟΝΙΑ
οδοιπορικο__1_
οδοιπορικο__2_
οδοιπορικο__3_
οδοιπορικο__4_
οδοιπορικο__6_
οδοιπορικο__7_
οδοιπορικο__5_
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Πολιτική Προστασία: Έκτακτη σύσταση στους κατοίκους της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής-Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα

Βίντεο και φωτογραφίες: Σφοδρή χιονόπτωση και στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης