Η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει όλη την Αττική - Μητσοτάκης: Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις

Η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει όλη την Αττική - Μητσοτάκης: Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις

Παρουσία του πρωθυπουργού έγινε η σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρωτοφανή κακοκαιρία - Καμία δόση χαμένη, είπε για τα εμβόλια - Δείτε πού υπάρχουν προβλήματα - Με πέδιλα του... σκι στο ΟΑΚΑ

gfhdjh
Η Μήδεια σάρωσε όλη την Αττική και ολόκληρο το λεκανοπέδιο έχει γεμίσει χιόνι. Στα βόρεια προάστια είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθείς, ενώ το χιόνι έχει καλύψει το κέντρο της Αθήνας αλλά και τα νότια φτάνοντας μέχρι τη θάλασσα!

Τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και η Περιφέρειας Αττικής απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλη την Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις. 

Πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα, ενώ οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν κλείσει πολλούς δρόμους και έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις. στην λεωφόρο Αθηνών. 

Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη για την  κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος). Παρών ήταν ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, με δεδομένη τη σφοδρότατη χιονόπτωση που πλήττει και την Αττική, καθώς και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις.

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού

«Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις» είπε μετά τη σύσκεψη ο κ. Μητσοτάκης, ενώ διαβεβαίωσε ότι καμία δόση εμβολίου δεν θα πάει χαμένη.

Δήλωση του Πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη για την "Μήδεια" | Αταίριαστοι | 16/02/2021

«Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι στην Αττική με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο που φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί. Θα επηρεάσει την Αττική μέχρι αύριο το πρωί, επηρεάζει ήδη την Εύβοια, και θα επηρεάζει και μέχρι αύριο το απόγευμα Κρήτη. Συνιστούμε προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις. Να αποφεύγουμε όλες τις περιττές μετακινήσεις όσο αυτό είναι δυνατό. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς. Μεγάλη μας έγνοια είναι η ηλεκτροδότηση όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα ειδικά στην Αττική, ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει το καλύτερο δυνατό. Θα υπάρχει ενημέρωση για το που υπάρχουν οι βλάβες. Νομίζω ότι όλοι θα δείξουμε υπομονή για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, και το παρακολουθούμε. Οι αρμόδιοι υπουργοί και η Πολιτική Προστασία θα σας ενημερώνουν αναλόγως» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
 
kjty3
Κλείσιμο
 
kyriakoss

 

Δείτε εδώ που υπάρχουν διακοπές ρεύματος

Δείτε ανά Περιφέρεια σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων


Βίντεο: Η Αθήνα στα χιόνια
Μήδεια. Το απίστευτο σκηνικό που δημιούργησε στην Αττική Up’ο ψηλά. Up Stories



Σήμερα Τρίτη  με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, δεν θα πραγματοποιηθούν οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι θα παραμείνουν κλειστά, σήμερα και αύριο, όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αττική. Δεν θα προσμετρηθούν απουσίες στην περίπτωση διακοπής ρεύματος στα εξ αποστάσεως μαθήματα των σχολείων, διευκρίνισε η υπουργος Παιδείας Νίκη Κεραμεως, με ανάρτηση στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, σχετικά με τις προγραμματισμένες εξετάσεις των ΑΕΙ, οι φοιτητές καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες των σχολών τους. Αναλυτικά, η υπουργός αναφέρει: «Υπενθυμίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης δεν προσμετρώνται απουσίες στην τηλεκπαίδευση. Αντιστοίχως, στο πλαίσιο προγραμματισμένων εξετάσεων εξ αποστάσεως χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, οι φοιτητές καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Πανεπιστημίων, των Σχολών και των Τμημάτων τους».


Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στο νομό Αττικής λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Πειραιάς- Αττική στη γραμμή 1 του Μετρό ενώ εκτός λειτουργίας παραμένει το τμήμα Αττική- Κηφισιά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Επίσης, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του Τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο.


Δείτε εικόνα από το κέντρο:

Posted by protothema.gr on Monday, February 15, 2021
DSC_3835
DSC_8192
DSC_8181
DSC_8154
DSC_8147
DSC_8137
IMG_20210216_083244
IMG_20210216_083424
DSC_8106
DSC_8099
DSC_8088
IMG_20210216_083505
DSC_8068
DSC_8063
DSC_8058
IMG_20210216_083627
DSC_8039
DSC_8036
DSC_8032
DSC_8030
IMG_20210216_083224


Βγήκαν τα... σκι στο ΟΑΚΑ 

Σκι στο ΟΑΚΑ



Εικόνες από Γαλάτσι και Αργυρούπολη 
Χιόνι στο Γαλάτσι
Χιόνι στην Αργυρούπολη

Παλαιό Φάληρο

palaiofaliro_2

Εξάρχεια



Κυψέλη

kypseli_2



Ειδήσεις σήμερα 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δύσκολη νύχτα με ισχυρές χιονοπτώσεις - Χιόνια σε όλη τη Αθήνα 

Survivor: Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση και το… θαύμα του «Παπα Ντάφυ»

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δέκα άτομα εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους σε Διόνυσο, Παιανία και Ριτσώνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης