Ιανός: Δείτε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλη την Ελλάδα

Ιανός: Δείτε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλη την Ελλάδα

Πάνω από 900 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν σε όλη την Ελλάδα - Δείτε βίντεο

karditsa-main
Δύο νεκρούς, ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές έχει αφήσει μέχρι στιγμής, στο πέρασμα του, η κακοκαιρία «Ιανός» ο οποίος πλέον κινείται νοτιότερα προς Λακωνία, Κύθηρα και Κρήτη.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι μέσα σε μια νύχτα έπεσε βροχή πέντε μηνών (!) η οποία προκάλεσε πρωτοφανείς καταστροφές σε υποδομές και σπίτια αλλά και εγκλωβισμούς εκατοντάδων πολιτών.

Από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες επιχειρήσεις διάσωσης από την Πυροσβεστική η οποία όπως αναφέρει μέχρι τώρα έχει απεγκλωβίσει πάνω από 900 άτομα σε ολόκληρη την χώρα!

Δείτε επιχειρήσεις διάσωσης από ολόκληρη τη χώρα:

Ορφανά Καρδίτσας

Επιχείρηση διάσωσης από Ορφανά Καρδίτσας


Επιχείρηση διάσωσης από Ορφανά Καρδίτσας
Κλείσιμο



Επιχείρηση διάσωσης από Ορφανά Καρδίτσας


Αλμυρός Βόλου

Διάσωση από Αλμυρό Βόλου



Συγκλονιστικό βίντεο με διάσωση ηλικιωμένου στα Φάρσαλα

Στον Σταυρό Φαρσάλων το πρωί του Σαββάτου οι άνδρες της ΕΜΑΚ, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του μέσα σε μια τεράστια λίμνη νερού.

Ο ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί στο σημείο λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την περιοχή από χθες.

Διάσωση ηλικιωμένου στα Φάρσαλα





Παλαιοκαρυά

Bίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τις προσπάθειες διάσωσης κατοίκων της Παλαιοκαρυάς. Στο βίντεο φαίνεται η διάσωση κατοίκου από χείμαρρο που απειλούσε να τον καταπιεί.

Διάσωση



Καρέ-καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας με 3χρονο παιδάκι στην Καρδίτσα

Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τριμελούς οικογένειας στήθηκε από την Πυροσβεστική υπηρεσία το πρωί του Σαββάτου και στο Καρποχώρι Σοφάδων.

Εκτός από το ζευγάρι, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν και το μόλις τριών ετών παιδάκι τους.

Το ύψος της βροχής που έπεσε στην περιοχή από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» ήταν μεγάλο, με συνέπεια η οικογένεια να εγκλωβιστεί και να ζητήσει τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, προκειμένου να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού




Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, μια γυναίκα από τα Φάρσαλα κι έναν άνδρα στην Καρδίτσα. Ταυτόχρονα εξακολουθούν να αγνοούνται δύο άνθρωποι.

Η Πυροσβεστική από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 896 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

- Στο Νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 383 κοπές δέντρων, και 58 αφαιρέσεις αντικειμένων.
- Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 68 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 25 αντλήσεις και 43 κοπές δέντρων.
- Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 152 αντλήσεις και 5 κοπές δέντρων.
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Λουτρά Ωραίας Ελένης) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 34 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 18 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
- Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 815 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 727 διασώσεις, 327 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

- Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν: μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας και
ένας άνδρας, 63 ετών, πλησίον του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας.

Ενώ, αγνοούνται οι επιβαίνοντες ενός ΕΙΧ οχήματος, το οποίο παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας.

farsala__1_
farsala__2_
farsala__3_
farsala__4_
farsala__5_
farsala__6_



Ειδήσεις σήμερα

Πλημμύρες στα Λουτρά Ωραίας Ελένης εξαιτίας του «Ιανού» - Κλειστός ο δρόμος Ισθμού - Επιδαύρου

Κακοκαιρία «Ιανός»: Δύο νεκροί, δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία - Απεγκλώβισαν 896 άτομα!

Δημοσκόπηση GPO: Στο 16,8% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη

Η επόμενη μέρα σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο - Οι εικόνες της καταστροφής μετά την κακοκαιρία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης