Κορωνοϊός - Σχολεία: Ανησυχία για τον εντοπισμό κρουσμάτων μεταξύ εκπαιδευτικών

Κορωνοϊός - Σχολεία: Ανησυχία για τον εντοπισμό κρουσμάτων μεταξύ εκπαιδευτικών

Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις σε Αθήνα και Κρήτη - Σε δέκα ημέρες το άνοιγμα των σχολείων

imotiko_sxoleio
Ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα με αφορμή τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ εκπαιδευτικών κι ενώ απομένουν δέκα ημέρες για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

Συγκεκριμένα, ένας δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας, εμφανίστηκε κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου στην υπηρεσία του, συνάντησε άλλους 20 συναδέλφους του και την επόμενη ημέρα υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Το σχολείο απολυμάνθηκε άμεσα και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι συνάδελφοί του θα υποβληθούν σε τεστ την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, θετικό κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε και στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για μια εκπαιδευτικό η οποία προσφάτως είχε συμμετάσχει σε συνεδρίαση διδασκόντων σχολικής μονάδας. Σύμφωνα με το rethnea.gr ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης Λάμπρος Καρβούνης, ήρθε άμεσα σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ μόλις γνωστοποιήθηκε το θετικό κρούσμα του ιού, και καθ' υπόδειξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σε κατ' οίκον περιορισμό τίθενται εκτός από την ίδια την εκπαιδευτικό, δύο ακόμη συνάδελφοί της με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή, για προληπτικούς λόγους.

Το σχολείο στο οποίο εντοπίστηκε το θετικό κρούσμα θα απολυμανθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο από τη δημοτική αρχή και θα επαναλειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ομάδα 20 ανηλίκων ξυλοκόπησε άγρια 17χρονο στο Γαλάτσι

Time: Γιατί ο κόσμος θα πρέπει να ανησυχεί από τον έρωτα του Ερντογάν με την Οθωμανική αυτοκρατορία

Δείτε βίντεο: Νοσοκομείο μετατρέπεται σε λίμνη μέσα σε δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης