LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα σήμερα - Μοντέλο Πόρου σε Σπέτσες, Πάρο, Αντίπαρο, όριο 50 ατόμων στις συγκεντρώσεις

athina-maskes534

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό θα ανακοινώσει στις 15:30 ο Νίκος Χαρδαλιάς - Έκκληση στους νέους για προσοχή απηύθυνε ο πρωθυπουργός

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού -κάτι που κρίθηκε απαραίτητο μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει στις 15:30, μεταξύ άλλων, μέτρα τύπου Πόρου για τα νησιά Σπέτσες, Πάρο και Αντίπαρο και θα μπει πλαφόν 50 ατόμων στην κάθε είδους συγκέντρωση, πάρτι, συναυλία.

Ακόμη, θα ενεργοποιηθεί για τις παραπάνω περιοχές, το 112 έτσι ώστε να αποστέλλονται μηνύματα με συστάσεις για αυτοπροστασία και αποφυγή συνωστισμού.

Νωρίτερα, μια γεύση για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση είχε δώσει η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Οπως είπε η κυρία Κοτανίδου, θα αναγγελθούν κάποια μέτρα τα οποία ουσιαστικά θα αποτελούν αυστηροποίηση αυτών που έχουν ήδη ληφθεί.

Η κυρία Κοτανίδου άφησε να εννοηθεί ότι θα εξαγγελθούν μέτρα για τον περαιτέρω περιορισμό του ωραρίου στα καταστήματα, χαμηλότερο πλαφόν για τους προσκεκλημένους σε γάμους και βαπτίσεις και κάποιο είδος περιορισμού στον αριθμό των ανθρώπων που συγκεντρώνονται στους εξωτερικούς χώρους, με βάση το μοντέλο του Πόρου.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους πολίτες και μεταξύ άλλων έστειλε μήνυμα στους νέους: «Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».


Σύσκεψη Covid 19


Αναλυτικά, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα κάνουμε στη συνέχεια μια συζήτηση, θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς μια σειρά μέτρων τα οποία θα συμφωνήσουμε στη σημερινή μας τηλεδιάσκεψη. Εγώ θέλω να σταθώ σε μια πτυχή η οποία με προβληματίζει ιδιαίτερα, και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε σήμερα ενδείξεις για διασπορά του ιού σε μία σειρά από τουριστικούς προορισμούς.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η διασπορά αυτή του ιού αφορά πολυ νεότερες ηλικίες. Και γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι άνθρωποι αυτοί τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τους τουριστικούς προορισμούς στους μόνιμους τόπους κατοικίας τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να αναληφθεί από τους ίδιους η ευθύνη να προστατέψουν, όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά κυρίως τους αγαπημένους τους, τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Κατά συνέπεια, η σύσταση θα είναι πάρα πολύ αυστηρή. Όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει. Τι σημαίνει να προσέχει; Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι. Αν συγκατοικεί με ανθρώπους από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει φυσική απόσταση να φοράει μάσκα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα -μέχρι που να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν επιστρέφει με τον ιό στα αστικά κέντρα- να προστατεύσουμε αυτούς τους οποίους θέλουμε να φροντίζουμε περισσότερο.

Θα υπάρχει αντίστοιχη προσπάθεια από την κυβέρνηση μέσα από κάποια σποτ τα οποία θα προετοιμαστούν, να τονίσουμε ακριβώς αυτό το ζήτημα, αλλά πέρα των συμπληρωματικών μέτρων που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα πρέπει για ακόμα μία φορά να σταθούμε στη σημασία της ατομικής ευθύνης.

Δεν γίνεται να έχουμε έναν αστυνομικό και έναν λιμενικό δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας. Βεβαίως υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Βεβαίως υπάρχουν κυρώσεις. Αλλά αν θέλουμε πραγματικά να σταματήσουμε εν τη γενέσει του αυτό το δεύτερο κύμα -το οποίο φαίνεται να εκδηλώνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου- και να μην αναγκαστούμε να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία αναμφισβήτητα θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις, πρέπει τώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Εμείς ως πολιτεία θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε πολύ οργανωμένα, όπως το έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, ακούγοντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών και μη διστάζοντας να παίρνουμε μέτρα και νωρίτερα παρά αργότερα.

Αλλά, ειδικά, θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας.

Επομένως, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω αυτή την έκκληση, ειδικά στα νέα παιδιά, ώστε να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα από αυτά που θέλουμε, τα οποία αναμφισβήτητα θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις».

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κ. Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Διοικητής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.Ειδήσεις σήμερα:

Σήμα κινδύνου για κορωνοϊό: Σενάριο επαναφοράς sms - Τεστ στα λιμάνια

Άγριες Μέλισσες - Spoiler: Αυτό θα είναι το συγκλονιστικό τέλος της «Θεοδοσίας»

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Θα ανακοινωθούν νέα μέτρα εντός της ημέρας - Δείτε βίντεο
O
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Paspi

Πιστόλι σε εφορία,ΙΚΑ,ΦΠΑ κλπ....τι ψηφίσατε ρε μαλάκες..υγ.δεν είμαι συριζοκ...ούτε ΚΚΕ ..γιατί κινδυνεύουμε να χαρακτηριστουμε αντίθετοι όσοι κριτικάρουμε την γκαντεμοκυβερνηση

Κάποιος να τους μαζέψει!

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να προβλέψει ότι -αν πράγματι εφαρμοστεί μοντέλο Πόρου- τα ανωτέρω νησιά θα αδειάσουν στο άψε-σβήσε. Ακριβώς όπως έγινε ΚΑΙ στον Πόρο.

so what?

προκειμένου να αρρωστήσουμε όλοι εμείς που ζούμε μεν στα νησιά, αλλά δεν έχουμε κέρδος απ τον τουρισμό, ας ξεκουμπιστούν όλοι....πριν το "άνοιγμα", είχαμε ένα κρούσμα, κι αυτό από Αθηνέζο, τώρα, δεκάδες (που δε δηλώνονται, επειδή αποφεύγουν να εξεταστούν σε κεντρα υγείας.Χρονιά είναι, θα περάσει! Εδώ επιβιώσαμε απ το ΣΥΡΙΖΑ μια τετραετία,

Γνωστικός

Η υπερβολική έκφραση ειλικρίνειας αποτελεί δημαγωγία... Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νοιάζεται πραγματικά για την υγεία του ελληνικού λαού.... Ο Χαρδαλιάς και οι λοιποί ειδήμονες ιατροί στο ρόλο του οδηγητή γνώμης με απώτερο σκοπό την καταβαραθρωση της ελληνικής κοινωνίας...

ΠΑΝΟΣ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ (ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ).ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .

Διαλέγεις και παίρνεις...

...άνεργους ή νεκρούς?

ελεος

Δεν είναι ανεμελιά της ηλικίας αλλα ο κακός τρόπος που τα μεγαλώνουν οι Έλληνες. Όταν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς να είναι χύμα στα πάντα κ να έχουν μόνο απαιτήσεις ενώ οι ίδιοι καταπατάνε ότι υπάρχει κ δεν υπάρχει, αυτά θα κάνουν και τα ίδια.

Στην

Μύκονο μέτρα δεν έχει; δεν είδα να συγκινείτε κάνεις. Μην παίρνουμε μέτρα μόνο για μπαρ γιατί μας βλέπουν!

ΑΡΙΣΤΟΣ

Οταν ο σωτηρας τα κανει μανταρα, πολύ απλα λέμε ενα θα ανακοινωθουν μετρα σαν να ειμαστε σε μια πολυεθνικη κ να λεει ο προεδρος οι προισταμενοι θα σας κατατοπισουν.......

Νικος

Επιτέλους, μαζί με απαγόρευση σε πλατείες και αμμουδιές

Έλεος....

Κλείστε τα όλα μην πεθάνουμε από γρίπη γρήγορα ουστ

Σε χώρες που είχαν ήδη κρούσματα...

Όχι η γρίπη, ούτε όλες οι άλλες παθήσεις μαζί, δεν σκότωσαν αυτό το διάστημα όσο ο συγκεκριμένος ιός. Μάθε πρώτα και μετά μίλα.

Κουλης

Τρομερο μετρο η αποστολη μηνυμάτων απο το 112!!!!!τωρα πιστευω θα μηδενιστουν τα κρουσματα!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης