Θεοχάρης: Σε 1,3 εκατ. τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο είχαμε μόνο 400 κρούσματα

Θεοχάρης: Σε 1,3 εκατ. τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο είχαμε μόνο 400 κρούσματα

Η πραγματικότητα διαψεύδει όσους ισχυρίζονται πως δεν είχαμε σχέδιο, τη στιγμή που η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες οι οποίες άνοιξαν τα σύνορά τους ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού

5090993
Στα επιδημιολογικά δεδομένα σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό κατά το μήνα Ιούλιο αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Από 1,3 εκατ. τουρίστες οι οποίοι έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας μέσα στον Ιούλιο, τα κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε μόλις 400» είπε σήμερα ο Χάρης Θεοχάρης που αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα από τον εισερχόμενο τουρισμό.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «ο Ιούλιος ήταν ένας αναγνωριστικός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό. Κλείσαμε με ποσοστό 15% με 20% της αντίστοιχης περσινής τουριστικής κίνησης. Είμαι βέβαιος ότι ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος από τον Ιούλιο».

Σε σχέση με την επιτρεπόμενη πληρότητα σε πλοία, μέσα μεταφοράς κ.α., αλλά και τις διαδικασίες ελέγχου οι οποίες εφαρμόζονται, ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι «η κατάσταση με την πληρότητα είναι δυναμική και αναθεωρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το ίδιο ισχύει επίσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία αναπροσαρμόζουμε αναλόγως των εξελίξεων».

Αντικρούοντας διάφορες επικρίσεις και διαδόσεις, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει όσους ισχυρίζονται πως δεν είχαμε σχέδιο, τη στιγμή που η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες οι οποίες άνοιξαν τα σύνορά τους. Η προστασία της υγείας των Ελλήνων πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας».

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν με την ίδια ένταση, παρά την αποτελεσματικότητα των μέχρι στιγμής ελέγχων και τον ελάχιστο αριθμό διαπιστωμένων κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ των τουριστών.

Ειδήσεις σήμερα

Κάιρο: Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Φωτιά στα Κύθηρα - Κοντά στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται κατοικίες

Κορωνοϊός: Στα 50 τα κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη - 13 συνολικά στα νοσοκομεία της Λάρισας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK