Νέα κινητοποίηση στο Σύνταγμα από τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό

Νέα κινητοποίηση στο Σύνταγμα από τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό

Tουρισμός: Ζητούν μέτρα προστασίας για τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα τους - Κλειστή η Πανεπιστημίου

tourismos-episitismos__4_
Με σύνθημα «όχι στην εκ περιτροπής εργασία και με διασφάλιση των θέσεων εργασίας» τους, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τουρισμό συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Οι εργαζόμενοι κινούνται προς το υπουργείο Εργασίας και σε αυτό το πλαίσιο, παραμένει κλειστή η Παμεπιστημίου. 

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζόμενων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση αναφέρουν πως ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δυσκολος καθώς ο Ν. 4690/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 13.6.2020 για τις υποθέσεις του τουρισμού και του επισιτισμού δεν λύνουν τα εργασιακά προβλήματα παρα μόνο τα χειροτερεύουν, ενώ επισημοποιούν την ελαστικη εργασία τα επιδόματα και τον μισθό των 534 ευρώ.

Κιου 1


Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ο Ν. 4690/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 13.6.2020, όχι μόνο δεν προβλέπουν λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία και η απόφαση των εργοδοτών να μη λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά βάζουν όλους μας μπροστά σε νέα αδιέξοδα από τώρα μέχρι και τον επόμενο χειμώνα.

Δίχως δουλειά και χωρίς ουσιαστική προστασία για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανέργων, το «θαύμα» του τουρισμού τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνο για αυτούς που θησαύρισαν από τη δουλειά μας.

Κλείσιμο
Κιου 2


Για τους εργαζομένους με σύμβαση η εποχικούς στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, για τους ξεναγούς, για τους τουριστικούς συνοδούς, για τους χιλιάδες εργαζόμενους με μία από τις 16 μορφές ελαστικής απασχόλησης δεν προβλέπεται τίποτα ή στην καλύτερη περίπτωση μισθοί- επιδόματα των 534 ευρω.

Οργανώνουμε πλέον συντονισμένα την κλιμάκωση του αγώνα μας με νέες κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας.

tourismos-episitismos__5_
tourismos-episitismos__1_


Επειδή για μας τους εργαζόμενους και τα σωματεία μας η ζωή μας δεν μπαίνει σε ζύγι ανάλογα με το αν βγάζει κέρδη ο εργοδότης, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για να παραμείνουμε ζωντανοί, υγιείς, αξιοπρεπείς.

Όλα μας τα αιτήματα εξακολουθούν και είναι επίκαιρα. Τίποτα δεν τελείωσε. Θα προχωρήσουμε μέχρι να μπει σπίτι μας το εισόδημα που είχαμε υπολογίσει για να επιβιώσει η οικογένειά μας.

tourismos-episitismos__2_
tourismos-episitismos__3_


ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ



ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ


tourismos1
tourismos2


ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MARRIOT ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΖΑΦΟΛΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SELECT, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEWREST, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩN ROYAL OLYMPIC, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ GRAND RESORT LAGONISI, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ INTERCONTINENTAL, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ CROWN PLAZA, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STANLEY, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
NOVOTEL»

Ειδήσείς σήμερα:

Επίθεση Άγκυρας σε Δένδια: «Εξωπραγματικές οι δηλώσεις του για Αν. Μεσόγειο - Να ξυπνήσει από το όνειρο»

Βίντεο: Δείτε πώς καταστρέφουν 1.000.000 συσκευασίες μαϊμού αρωμάτων

Εξοργισμένη η Άγκυρα με το βιβλίο του Μπόλτον - Έπαινοι Τούρκου αξιωματούχου για τον Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης