Αστυνομία - ΣΔΟΕ: Δείτε σε βίντεο πώς καταστρέφονται 1.000.000 συσκευασίες μαϊμού αρωμάτων

Αστυνομία - ΣΔΟΕ: Δείτε σε βίντεο πώς καταστρέφονται 1.000.000 συσκευασίες μαϊμού αρωμάτων

Μαζί με «επώνυμες» τσάντες και αξεσουάρ

maimou1
Το protothema.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων «Polyeco» όπου αυτές τις μέρες καταστρέφονται 1.000.000 συσκευασίες μαϊμού αρωμάτων, μαζί με «επώνυμες» τσάντες και αξεσουάρ.

Πρόκειται για κατασχεθέντα είδη που χρειάστηκαν να φορτωθούν σε 30 νταλίκες για να μεταφερθούν από την Κρήτη στον Ασπρόπυργο. Το κύκλωμα με τα αρώματα «μαϊμού» που είχε φτιάξει πάνω από 1 εκατ. συσκευασίες σε παράνομο εργαστήρι στο Ηράκλειο Κρήτης εξάρθρωσε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ.


Καταστροφή μαϊμού προϊόντων


maimou2


Κλείσιμο
Κατά την διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν 1.200 λίτρα αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιούνταν στην παρασκευή των αρωμάτων καθώς και περίπου 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά και επιταγές. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ειδικεύονταν στην παράνομη κατασκευή και διάθεση αρωμάτων διαφόρων επωνύμων εταιριών και στη διάθεσή αποτιμητικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Polyeco, κ. Γιώργο Δανέλλη, «τα αποτιμητικά προϊόντα καταστρέφονται με την μέθοδο του λειοτεμαχισμού, έτσι ώστε να μην είναι εφικτή η δυνατότητα μεταπώλησης η εισαγωγής τους στο παρεμπόριο και στη συνέχεια στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης δεν οδηγούνται σε ΧΥΤΑ, ούτε θάβονται αλλά αξιοποιούνται ως χρήσιμα υλικά με ανάκτηση ενέργειας. Το υλικό που προκύπτει από την ενεργειακή αξιοποίηση των μαϊμού προϊόντων οδηγείται σε ενεργοβόρες βιομηχανίες προς ανάκτηση ενέργειας. Στους κατόχους των εμπορικών σημάτων (Gucci, Armani, Dolce Cabana) παρέχεται και πιστοποιητικό οριστικής καταστροφής και διάθεσης».

maimou3


Κάθε φορτίο αποτιμητικών προϊόντων βάρους 15 τόνων χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να καταστραφεί.


Ειδήσείς σήμερα:

Υποτροπιάζει η πανδημία στις ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ τα ημερήσια κρούσματα

Σοκ στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί σκότωσαν με taser διπολικό Έλληνα - Φώναζε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει!

Ο «αόρατος» κατάσκοπος που... όργωσε την Τουρκία: Η συναρπαστική ζωή του πρώην πράκτορα της ΚΥΠ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης