Φορολογική δήλωση: Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία - τα πρόστιμα και οδηγίες «γρήγορης» συμπλήρωσης

Φορολογική δήλωση: Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία - τα πρόστιμα και οδηγίες «γρήγορης» συμπλήρωσης

Η προθεσμία  για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα και, εάν δεν δοθεί παράταση,  όσοι δεν προλάβουν την προθεσμία κινδυνεύουν με πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ. 

dilosi
Πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, υπολογιζόμενους με 0,73% μηνιαίως, θα πληρώσουν και φέτος όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εφόσον από την εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών προκύψει υποχρέωση καταβολής επιπλέον φόρου και εφόσον τη στιγμή της εκπρόθεσμης υποβολής έχει εκπνεύσει και η προθεσμία καταβολής του φόρου. 
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες από τις εκπρόθεσμες δηλώσεις θα προκύψουν μηδενικά ή πιστωτικά εκκαθαριστικά, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μόνο 100 ευρώ πρόστιμο, το οποίο σε περίπτωση πιστωτικού εκκαθαριστικού θα συμψηφιστεί με την επιστροφή φόρου μειώνοντάς την, μηδενίζοντάς την ή μετατρέποντάς την σε χρεωστικό υπόλοιπο.

Διαβάστε περισσότερα για τα πρόστιμα ΕΔΩ και δείτε έναν περιεκτικό οδηγό για τη συμπλήρωση της δήλωσης μέσα σε 30 λεπτά ΕΔΩ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης