Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ για τις καθυστερήσεις στις άδειες των Σκουριών ζητά η Eldorado Gold

Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ για τις καθυστερήσεις στις άδειες των Σκουριών ζητά η Eldorado Gold

«Το εξώδικο αποτελεί μια προσπάθεια επίλυσης του θέματος καλή τη πίστει με το ελληνικό κράτος» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold

eldorado-press-2
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι η ελληνική θυγατρική της υπέβαλε αίτημα αποζημίωσης ύψους 750 εκατ. ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε η Eldorado Gold.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ατίαημα υποβάλλεται για ζημιές που έχουν προκληθεί από τις καθυστερήσεις της έκδοσης αδειών του έργου στις Σκουριές.

Το αίτημα υποβλήθηκε εξωδικαστικά και δεν αποτελεί εναρξη νομικών διαδικασιών διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Το εξώδικο αποτελεί μια προσπάθεια επίλυσης του θέματος καλή τη πίστει με το ελληνικό κράτος καθώς σχετίζεται με κόστη που προκλήθηκαν από την καθυστέρηση στην έκδοση αδειών για τις Σκουριές. Η Eldorado έχει πάντα ενεργήσει προκειμένου να βρεθεί μιας κοινής αποδοχής λύση για την υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε ότι το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί χωρίς να φτάσουμε στην οδό της διαιτησίας» τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Eldorado Gold Τζορτζ Μπερνς.

eldorado-press-1


Από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωση σημειώνει ότι εξετάζει το αίτημα της Eldorado Gold .

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει, επίσης, ότι «πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση. Ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ως εξής:

Κλείσιμο
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» σχετικά με την κατάθεση αιτήματος αποζημίωσης ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης του Μεταλλείου των Σκουριών, επισημαίνουμε την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση. Ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων. Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης