Βελτιωμένη προσφορά ζητά από την Emma Delta ο ΟΠΑΠ

Βελτιωμένη προσφορά ζητά από την Emma Delta ο ΟΠΑΠ

Η προσφορά της Emma Delta ανέρχεται στα 622 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το μέρισμα, οπότε το συνολικό άμεσα καταβλητέο τίμημα διαμορφώνεται περίπου στα 680 εκατ. ευρώ.

Βελτιωμένη προσφορά ζητά από την Emma Delta ο ΟΠΑΠ
Βελτιωμένη πρόταση ζητά ο ΟΠΑΠ από την Emma Delta, την κοινοπραξία που κατέθεσε τη μοναδική έγκυρη προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση του 33% του οργανισμού.

Το δ.σ. του ΟΠΑΠ, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα έκρινε ότι  η δεύτερη προσφορά, εκείνη της Third Point, δεν είναι έγκυρη, καθώς η προσφορά περιλαμβάνει όρους, σε αντίθεση με τα όσα επιτρέπει ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο που εμπλέκεται στο διαγωνισμό, η προσφορά της Emma Delta ανέρχεται στα 622 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το μέρισμα, οπότε το συνολικό άμεσα καταβλητέο τίμημα διαμορφώνεται περίπου στα 680 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος εκτιμητής του ΤΑΙΠΕΔ έχει προσδιορίσει την αξία του 33% στα 650 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, σε σχέση με τη συνολική προσφορά, καθώς υπάρχει συμμετοχή του Δημοσίου στα μελλοντικά κέρδη του ΟΠΑΠ (earn out scheme).

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης