Επαφές Σκρέκα με τους Αζέρους στο Μπακού για περισσότερο φυσικό αέριο

Επαφές Σκρέκα με τους Αζέρους στο Μπακού για περισσότερο φυσικό αέριο

Εντατικοποιούνται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης για την επάρκεια και την ασφαλή τροφοδοσία της χώρας ενόψει του χειμώνα

skrekas_energeia_art
«Θέλω να διαβεβαιώσω απόλυτα τους πολίτες ότι έχουμε κάνει ότι χρειαστεί για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται τόσο σε ό,τι αφορά στην προμήθεια του φυσικού αερίου, όσο και σε αυτή του LNG» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή από τη ΔΕΘ απατώντας σε ερώτηση κατά πόσον είναι εξασφαλισμένη η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Η κυβέρνηση από το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης και μετά έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και την λήψη μέτρων ώστε η Ελλάδα να μην μείνει χωρίς αέριο ακόμη και σε έκτακτες συνθήκες διακοπής των ροών από τον Turk Stream που αποτελεί ένα δυσμενές σενάριο που συνεχίζει να είναι πάνω στο τραπέζι όσο διαρκεί ο ενεργειακός πόλεμος που έχει κηρύξει η Μόσχα στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση εντατικοποιεί τις επαφές με άλλα κράτη για ενίσχυση των συμμαχιών στο ενεργειακό πεδίο και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας μεταβαίνει τις επόμενες μέρες στο Μπακού.

Ο Έλληνας υπουργός θα έχει επαφές με τον υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν κ. Παρβίζ Σαχμπάζοφ, με τον οποίο είχε συναντηθεί στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Ιούλιο κατά τα εγκαίνια του αγωγού IGB αλλά και με την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Socar.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Πού αναμένονται βροχές

Ο Μπάιντεν μιλάει για το όνειρό του να εξαλείψει τον καρκίνο μια για πάντα

Η Ζεντάγια αναδείχθηκε καλύτερη ηθοποιός σε δραματική τηλεοπτική σειρά για την ερμηνεία της στο Euphoria
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης