Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, τα σκυλάδικα και η πολιορκία στη Ράντου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, τα σκυλάδικα και η πολιορκία στη Ράντου

Ο σπουδαίος ερμηνευτής σε μια εφ’όλης της ύλης συνένετυξη για τη ζωή και την πλούσια καριέρα του

v-pap
Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στο One παραχώρησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ο σπουδαίος ερμηνευτής αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια που αγαπήθηκαν, μίλησε για το ξεκίνημά του στο τραγούδι, την πορεία του από την Αρκαδία, στις ταβέρνες που τραγουδούσε στη Γερμανία αλλά και τις μεγαλύτερες συναυλίες της πλούσιας καριέρας του. Από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείπει η γυναίκα της ζωής του, η Ελένη Ράντου την οποία όπως είπε πολιορκούσε μέχρι να… πέσει.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και ο ερχομός στην Αθήνα
Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε με νοσταλγία και αγάπη στα παιδικά του χρόνια λέγοντας πως ήταν φτωχικά αλλά πολύ ευτυχισμένα. Όπως θυμάται τις Κυριακές τραγουδούσε η οικογένεια επειδή ήταν χαρούμενη που υπήρχε φαγητό στο σπίτι.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz9azdkn92rl)

Από μικρός θυμάται να τραγουδάει και αυτό που τον είχε εντυπωσιάσει ήταν τα ακούσματα της φύσης. Όπως λέει τα πρώτα του ακούσματα ήταν από τη φωνή της μητέρας του η οποία τραγουδούσε και εκείνος ήθελε να τραγουδάει μαζί της. Αποκάλυψε ακόμα ότι ήταν «ψώνιο» και για να τον ακούσουν ανέβαινε σε μια συκιά για να τραγουδήσει.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz9ay57om7c9)

Στις Κάψες τραγουδούσα το Γεννήθηκες για την καταστροφή
Μιλώντας για το ξεκίνημα της καριέρας του και τα πρώτα χρήματα που έβγαλε λέει: «Παίζαμε με το συγκρότημα σε μαγαζιά και night club αλλά εκεί δεν είχε λεφτά. Τα πρώτα χρήματα ήρθαν όταν παράτησα την ροκ ξένη μουσική. Ήρθαν από τα ακούσματα του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκι, του Σαββόπουλου του Σπανού. Ήταν αριστερές οι καταβολές μου και το νέο κύμα μου έμοιαζε πολύ πιο οικείο. Μπορούσα να εκφραστώ στην γλώσσα μου, διότι προηγουμένως τραγουδούσα αγγλικά Πελοποννήσου. Κατέβηκα στην Πλάκα, πήγα στην μπουάτ του Γιάννη του Αργύρη, που τον θεωρώ και πρωτοδάσκαλο. Του τραγούδησα και μου είπε: “Ωραία είναι αλλά να μην φωνάζεις τόσο πολύ”, διότι εγώ “τα έχωνα”. Τραγουδούσα και σε μία μπουάτ, “Ξαστεριά” την έλεγαν, και την έκλεισε η Χούντα το 1967.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz9b0ces2jld)
Κλείσιμο

Μετά πήγα φαντάρος και όταν απολύθηκα δεν μπορούσα να τραγουδήσω Θεοδωράκη. Είχα έναν φίλο από τον στρατό και αυτός ζούσε στην Γερμανία. Και μου λέει “Πάμε ρε Βασίλη έξω. Τι θα κάνεις εδώ πέρα;”. Δεν είχαμε λεφτά για να βγάλουμε εισιτήρια και θεώρησα καλό να πάω σε ένα μαγαζί που θα έπαιρνα και λεφτά. Έτσι βρέθηκαν οι Κάψες. Ήταν ένα μαγαζί πολύ περίεργο για εμένα. Στην πρεμιέρα είχε μείνει ένα βουνό από άμμο, το οποίο έμεινε εκεί μέχρι να φύγω. Εκεί είχα μεγάλη επιτυχία, μάλλον γιατί δεν έμοιαζα του χώρου αυτού και ήθελαν όλοι να με προστατεύσουν. “Μπράβο Βασιλάκη” μου έλεγαν. Στις Κάψες τραγούδαγα και τα λαϊκά της εποχής. Με είχαν συμπαθήσει τόσο πολύ γιατί στα ζεϊμπέκικα που τους έλεγα, είχαν πιει και όπως χορεύανε πήγαιναν να πέσουν. Τότε εγώ τους έλεγα “άμυνα”. “Ευχαριστώ Βασιλάκη” μου λέγανε. Στις Κάψες τραγουδούσα και ζεϊμπέκικα, όπως το “Γεννήθηκες για την καταστροφή”»
κατέληξε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz9azxmbznsx)

Παραλίγο να φάει πόρτα από φύλακα σε συναυλία
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αποκάλυψε μια ιστορία από μία συναυλία του στα Γιάννενα, στην οποία παραλίγο να… φάει πόρτα από έναν φύλακα. «Στα Γιάννενα είχα μία συναυλία. Πάμε με το αυτοκίνητο να μπούμε από την πόρτα που είχαμε βάλει τα μηχανήματα. Ήταν εκεί ο φύλακας. Και μου λέει: “Δεν μπαίνει κανείς. Ακούστε κύριε έχω διαταγή από τον κ. Παπακωνσταντίνου προσωπικά να μην περάσει κανείς από εδώ”. Πιο πέρα ήταν η είσοδος του κόσμου. Με πήραν χαμπάρι και τρέχουν προς το αυτοκίνητο. Πολύ κόσμος. Και λέω στον φύλακα: “Άνοιξε βρε έρχονται”. “Σας είπα κύριε, έχω διαταγή από τον κ. Παπακωνσταντίνου προσωπικά” μου ξαναλέει. “Εγώ είμαι” του λέω και τελικά άνοιξε και μπήκα» είπε ο τραγουδιστής.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz9b128i9srl)

Πολιορκούσε την Ελένη
Μιλώντας για την Ελένη Ράντου είπε πως κάποτε συχνάζανε σε ένα μπαρ όπου πήγαινε και ο Χατζηδάκις. Μάλιστα όπως είπε την είχε δει να παίζει και εντυπωσιάστηκε. «Εγώ για να ερωτευτώ κάτι πρέπει πρώτα να το θαυμάσω», είπε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε μιλώντας για τη γνωριμία τους η Ελένη πήγαινε σε εκείνο το μπαρ και εκείνος έβαζε τον κιθαρίστα του να ρωτάει αν η Ράντου ήταν εκεί για να πάει. «Σε Ράντου έχουμε κάτι;» ρωτούσε ο κιθαρίστας για λογαριασμό του Βασίλη. Τελικά όπως λέει κάποια στιγμή μιλήσαμε: «Την πολιορκούσα αλλά δεν έπεφτε, τελικά έπεσε». Μετά από δύο χρόνια σχέσης ήρθε ο γάμος και στη συνέχεια η Νικολέττα. «Τρελάθηκα πραγματικά, είχα τη δική μου κόρη», είπε για τον ερχομό της.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz9b1f12vki1)

Κεφάλαιο Θεοδωράκης
Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει ο Μίκης Θεοδωράκης τον οποίο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήθελε να γνωρίσει. Ο τραγουδιστής μίλησε για τη γνωριμία τους η οποία όπως είπε έγινε στη Γαλλία.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz9b1qn1yri9)


Ειδήσεις σήμερα:

Τις δομές του κόμματος δεν τις διαλύουμε, τις βελτιώνουμε, λέει ο Καραμέρος μετά τη δήλωση Κασσελάκη από το Λονδίνο

Έκανε βίντεο στο Youtube για το ψάρεμα ένας από τους άνδρες που πνίγηκαν με το κανό στα Σφακιά


Ο Γιώργος Λάνθιμος θα σκηνοθετήσει το ριμέικ της cult νοτιοκορεάτικης κωμωδίας «Save the Green Planet»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης