Home Cinema: Ο Δημήτρης Δανίκας προτείνει τις τρεις top μίνι σειρές από το Netflix

Home Cinema: Ο Δημήτρης Δανίκας προτείνει τις τρεις top μίνι σειρές από το Netflix

Ποιες είναι οι ταινίες που πρέπει να δούμε

Home_Cinema_Netflix
Οσο και αν έψαξα σε τρεις μίνι σειρές κατέληξα. Και οι τρεις στην πλατφόρμα του Netflix. Κατά αξιολογική σειρά:

Νο 1 «Unorthodox», σχετικά πρόσφατης συμπαραγωγής ΗΠΑ, Γερμανίας αλλά και Ισραήλ. Του 2019. Η μικροσκοπική πρωταγωνίστρια Σίρα Χαάς, δεν παίζεται. Η διάρκεια μόλις 3.30. Όπως μια ταινία ποταμιαίας διάρκειας. Το επιμύθιο εξαιρετικό και άκρως επίκαιρο: η εσωστρέφεια «σκοτώνει».

Unorthodox | Official Trailer | Netflix


Νο 2 «Ιδιωτική προστασία» (Bodyguard) Αγγλικής παραγωγής 2018. Κι εδώ ο πρωταγωνιστής Ρίτσαρντ Μάντεν σε ρεσιτάλ υποκριτικής. Διάρκειας μόλις 7 επεισοδίων. Πολιτικά παρασκήνια και άθλιες σκευωρίες. Το βλέπεις και το απολαμβάνεις μονορούφι. Το επιμύθιο αποκαλυπτικό: μόνος εναντίον όλων. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται πως είναι.

Κλείσιμο
Bodyguard | Official Trailer [HD] | Netflix


Νο 3 «Απίστευτο» (Unbelievable) Αμερικανικής παραγωγής 2019. Με οκτώ επεισόδια. Εντελώς γυναικεία υπόθεση. Δύο ντετέκτιβ (Τόνι Κολέτ, Μέριτ Γουίβερ) σκαλίζουν υποθέσεις βιασμών ενός νοσηρού και αθεράπευτου τύπου. Αποκάλυψη η ερμηνεία της νεαρής και μικροσκοπικής Κέιτλιν Ντέβερ. Μεγάλο αστέρι. Το επιμύθιο γνωστό: η κοινωνία αλλά και οι διωκτικές αρχές εξακολουθούν να ανέχονται τους βιασμούς γυναικών!

Unbelievable | Official Trailer | Netflix


Επιλογές ταινιών
Από τις μακροσκελείς κινηματογραφικές λίστες του Netflix δύο επιλογές. Κατά σειρά χρονολογικής προτεραιότητας:

«Eat, Pray Love» αμερικανικής παραγωγής 2010 με σκηνοθέτη τον Ράιαν Μέρφι, από το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ. Και cast: Τζούλια Ρόμπερτς, Μπίλ Κράνταπ, Τζέιμς Φράνκο, Βαιόλα Ντέιβις, Ράιαν Ο Νιλ.

Η Λιζ (Τζούλια Ρόμπερτς) είναι σχετικά ώριμη. Είναι ελκυστική. Είναι παντρεμένη. Είναι επιτυχημένη. Αλλά μέσα της, στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής της, αισθάνεται πως αιωρείται στο κενό «για ένα πουκάμισο αδειανό». Ετσι, άνευ εξωτερικού λόγου και «σοβαρής» αιτίας, διακόπτει τον γάμο της, χωρίζει από τον άντρα της και αποφασίζει να διανύσει δεκάδες χιλιόμετρα, ανά την Υφήλιο, προκειμένου να αναζητήσει σταγόνες ευτυχίας και υπαρξιακής επιβεβαίωσης. Στην Ιταλία η ευχαρίστηση προέρχεται από το φαγητό και τα σπαγγέτι. Στην Ινδία, με την προσευχή, βυθίζεται στην αυτογνωσία της. Και επιτέλους στο εξωτικό Μπαλί βρίσκει τον μεγάλο έρωτά της.

Μπας και όλα αυτά θα μπορούσε να τα ανακαλύψει και στον τόπο της; Μπας και όλα αυτά είναι προσχηματικά; Μπας και δεν είναι ευχαριστημένη με τίποτα;

Το συνιστώ, ιδιαιτέρως σε κυρίες με τις ίδιες ανησυχίες. Όλα είναι μέσα μας!

Watch the Official EAT PRAY LOVE Trailer in HD


«Το μεγάλο σορτάρισμα» (The Big Short) αμερικανικής παραγωγής 2015 με σκηνοθέτη τον Ανταμ ΜακΚέι, βασισμένο στο βιβλίο του Μάικλ Λιούις. Η ταινία κατάφερε να κερδίσει Οσκαρ διασκευασμένου σεναρίου. Με cast: Ράιαν Γκόσλινγκ, Μπραντ Πιτ, Στιβ Κάρελ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μαρίζα Τομέι, Τζέρεμι Στρονγκ.

Πλήθος πρωτοκλασάτων αστέρων του Χόλιγουντ. Λέγεται πως όλοι πήραν μέρος λόγω οικονομικού κραχ και φούσκας των αμερικανικών, στεγαστικών δανείων.

The Big Short Trailer (2015) ‐ Paramount Pictures


Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός. Οι διάλογοι σε στυλ πολυβόλου. Και η ορολογία σχεδόν ακατανόητη. Λόγω Χρηματιστηριακού λεξιλογίου. Όμως το περιεχόμενο αποκαλυπτικό. Τρεις ιστορίες, τριών τύπων που κόντρα σε όλες τις βεβαιότητες, μεγάλων, θηριωδών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, πιστεύουν ακραδάντως πως τα στεγαστικά είναι φούσκα. Πως η φούσκα θα σκάσει. Πως εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί θα βρεθούν στο δρόμο. Και πως το σύστημα θα καταρρεύσει.

Ετσι αρχίζουν δικές τους έρευνες. Ετσι χτυπάνε κουδούνια δανειστών. Και έτσι πέφτουν σε δανειστή ο οποίος με απίστευτη φυσικότητα λέει πως το δάνειό του το πήρε στο όνομα του σκύλου του!

Αποτέλεσμα; Σορτάρουν, στοιχηματίζουν εναντίον δανείων και στο τέλος μαζεύουν όλο το χρήμα από το τραπέζι. The American Dream. Από τη ανάποδη. Ο τολμών νικά!

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τραμπ επιμένει - Κάνουμε πολλά τεστ και για αυτό έχουμε τόσα κρούσματα

Ανησυχία: Και στις ΗΠΑ νοσηλεύονται παιδιά με φλεγμονώδη νόσο

Πενς όπως Τραμπ: Πήγε σε νοσοκομείο και αρνήθηκε να βάλει μάσκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης