Elizabeth Wurtzel: Πέθανε η συγγραφέας που απενοχοποίησε τα αντικαταθλιπτικά

Elizabeth Wurtzel: Πέθανε η συγγραφέας που απενοχοποίησε τα αντικαταθλιπτικά

Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 52 της χρόνια

elizabeth-wurtzel-obit
Η συγγραφέας που απενοχοποίησε την κατάθλιψη και μίλησε ανοιχτά για την γενιά των αντικαταθλιπτικών, η Elizabeth Wurtzel, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 ετών. Άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Μανχάταν όπου νοσηλευόταν, καθώς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο του μαστού από το 2015.

Το θάρρος της να δημοσιοποιήσει, και μάλιστα γραπτώς, την προσωπική της μάχη με την κλινική κατάθλιψη, την εξάρτησή της από τα ηρεμιστικά χάπια αλλά και την θεραπεία της μέσω της λήψης αντικαταθλιπτικών, ήταν εκείνο που την έκανε διάσημη καθώς το βιβλίο της “Prozac Nation” ( To Έθνος του Prozac), που κυκλοφόρησε το 1994 ενώ η ίδια ήταν μόλις 26 ετών, έγινε αμέσως μπεστ σέλερ στις ΗΠΑ.

Το βιβλίο, πέρα από το γεγονός ότι λατρεύτηκε από το κοινό καθώς αρκετοί αναγνώστες ταυτίστηκαν με την ιστορία της, απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τα μεγαλύτερα και πιο έγκυρα αμερικανικά ΜΜΕ. Η ίδια ήταν εξάλλου δικό τους παιδί καθώς είχε σπουδάσει δημοσιογραφία στο Χάρβαρντ και είχε εργαστεί ως κριτικός ποπ μουσικής.

Όπως είχε αποκαλύψει στο βιβλίο της η μάχη της με την κατάθλιψη ξεκίνησε πολύ νωρίς, στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών. Η αλήθεια είναι πως είχε δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν μικρή. Ωστόσο, χρόνια αργότερα, το 2016, θα ανακαλύψει πως ο βιολογικός της πατέρας ήταν ο γνωστός φωτογράφος Bob Adelman με τον οποίο η μητέρα της είχε συνάψει στο παρελθόν σύντομο ερωτικό δεσμό.

Τα τελευταία χρόνια έγραφε άρθρα για μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά όπως οι New York Times, ο Guardian κ.α.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης