Τι το θες το κουταλάκι;

koutalaki

Μια έξυπνη ιδέα έγινε προϊόν και μάλιστα με εξασφαλισμένη εξαγωγή με το καλημέρα. Ο Γιάννης Καρυπίδης της ευβοϊκής Stayia Farm κυκλοφορεί στην αγορά μια συσκευασία μιας χρήσης που παραπέμπει στο κουταλάκι του γλυκού!

Η καινοτομία δεν βρίσκεται μόνο στο πεδίο της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας. Μια έξυπνη ιδέα για την ατομική συσκευασία ενός παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος μπορεί να κάνει την διαφορά και να φέρει την καινοτομία στο τραπέζι ενός καφέ ή και ενός σπιτιού στα πέρατα του κόσμου.
koutalaki-1

Υπερβολή θα πείτε – μόνο που στην περίπτωση του Spoonfuel της ευβοϊκής Stayia Farm κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Και αυτό γιατί οι παρτίδες με τα εύχρηστα κουταλάκια μιας χρήσης που περιέχουν ελληνικό (με την βούλα και με πιστοποιήσεις) μέλι είναι έτοιμες να ταξιδεύσουν στη μακρινή χερσόνησο της Κορέας. Εκεί, στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Κορέας, την Σεούλ η Stayia Farm και ο επικεφαλής της, Γιάννης Καρυπίδης έχει εξασφαλίσει ένα καλό και δυναμικό ακροατήριο που σιγά σιγά μετεξελίσσεται σε στέρεο πελατολόγιο.

Άρα, στην περίπτωση της StayiaFarm η καινοτομία πάει χέρι χέρι με την εξωστρέφεια αποδεικνύοντας ότι οι έξυπνες μελετημένες κινήσεις αφορούν το μαζικό κοινό! Άλλωστε, το πρωτοποριακό αυτό προϊόν έχει εξασφαλίσει και θέση στο ράφι μιας εγχώριας αλυσίδας sm έστω και με την μορφή της «ιδιωτικής ετικέτας».
koutalaki-2

Ο Γιάννης Καρυπίδης – που κατάφερε «η Η Αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι» να τροφοδοτήσει την δημιουργία και την ευρηματικότητα του- είχε καινούργια ιδέα: το Spoonfuel. Το παίδεψε καιρό αλλά την λύση την βρήκε. Και είναι όμορφη (ως εικαστικό αποτέλεσμα καθώς έβαλε και την πινελιά του ο Μιχάλης Αγγελακόπουλος της Foodwill- και εύχρηστη (ως συσκευασία). Για το περιεχόμενο δεν το συζητώ. Η κλασική συνταγή του Γιάννη και της γυναίκας του, της Στέβης Θεοδώρου. Ποιότητα εξασφαλισμένη!

Για τώρα έχουν ετοιμαστεί δύο κωδικοί. Ο ένας, αφορά το κουταλάκι που περιέχει ελληνικό μέλι. Και το άλλο, superbee μέλι βαμβάκι κουμαριά και βελανιδιά μαζί με βασιλικό πολτό. Το premium κουταλάκι.

Το κάθε κουταλάκι έχει 10 γραμμάρια μέλι και η συσκευασία περιλαμβάνει 10 κουτάλια.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Γιώργος

Δηλαδή είναι απλές μερίδες μέλι αλλά αντί για τετράγωνα πακετάκια είναι σε σχήμα κουταλιού? Προφανώς στην Κορέα δεν το αλείφουν στο ψωμί αλλά το τρώνε με το κουτάλι;;

margarita

πανακριβο για τα ελληνικα δεδομενα. προφανως αφορα συγκεκριμενες αγορες του εξωτερικου που ειδικα σε τετοια προιοντα δεν εχουν μετρο συγκρισης. οταν με 10 ευρω στην ελλαδα αγοραζεις 1 κιλο μελι απο ανεξαρτητο παραγωγο απο χωριο, το να δωσεις τα διπλα για ενα τετοιο προιον και μαλιστα 100 γραμμαρια δεν εχει νοημα. βεβαια σε ευρωπη και κορεα αν δειτε τι πουλανε ως μελι και τι ως ελαιολαδο στα ραφια τους θα καταλαβετε γιατι ανεφερα παραπανω οτι εκει δεν εχουν μετρο συγκρισης. οπως και να χει πρωτοτυπη ιδεα αλλα για προωθηση στο εξωτερικο και σε συγκεκριμενες αλυσιδες

Όλος ο κόσμος . . .

. . . προσπαθεί να σταματήσει να παράγει πλαστικά μιας χρήσης, ο Έλλην γάτος βρήκε επιχειρηματική ιδέα να γεμίσει κι άλλα σκουπίδια τον πλανήτη!!!

αυτό...

... πήγα να γράψω.

goudiotis

Καταπληκτική ιδέα,τέλειο αποτελεσμα. Μπράβο σε όσους εργάστηκαν γι αυτό το προιον

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

retro-band

Οι «The Swingin' Cats», μια ελληνική ρετρό μπάντα Παραμονή, Ανήμερα τα Χριστούγεννα αλλά και στην αλλαγή του χρόνου θα βρίσκονται στην Roof Stage του Gazarte

i-koinonikotita-enos-kathrefti

15 ηθοποιοί της Ομάδας Θεάτρου «δήλος» ερμηνεύουν σε μια μουσικοθεατρική παράσταση το "Τενεκεδένιο ταμπούρλο", το βραβευμένο μυθιστόρημα του συγγραφέα Γκύντερ Γκρας για πρώτη φορά στην Ελλάδα επί σκηνής

aristos

Ο πρώτος χρόνος του έτους βρίσκει τον «Αρίστο» του Γιώργου Παπαγεωργίου -έπειτα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων και τίτλους βραβείων- στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις

thelockers

Η Γκουενταλίνα Καραγιάννη -μια νέα και δραστήρια επιχειρηματίας, είναι η δημιουργός μιας υπηρεσίας για την ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων, στο κέντρο της Αθήνας

papaspyrou

Η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου φτιάχνει με πρώτη ύλη τα ντοκουμέντα των συνεντεύξεων της ένα δοκίμιο για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και τους συγγραφείς που η ίδια εδώ πάνω από 30 χρόνια συνάντησε, γνώρισε, συνομίλησε και έγραψε στο βιβλίο της «Χωρίς Μικρόφωνο»