Βόλτες και μουσικές στον Εθνικό κήπο

Βόλτες και μουσικές στον Εθνικό κήπο

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife

Βόλτες και μουσικές στον Εθνικό κήπο
Στη νέα εκπομπή μας γνωρίστε τους 14 παραγωγούς της Στερεάς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας “Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι”. Χαρείτε τα πολυμορφικά παρεό που δημιούργησαν για την παραλία οι ευφάνταστες σχεδιαστές στο Pareaki και αποκτήστε για τις εξορμήσεις σας ένα χειροποίητο σακίδιο που κατασκευάζει στην Ικαρία, η εταιρεία Fylakibags. Στη συνέχεια μάθετε περισσότερα για την μουσικοθεατρική παρέμβαση που ετοίμασε ο Δήμος Αθηναίων στον Εθνικό κήπο, δια στόματος Κωστή Μπιτζάνη, προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ και με τίτλο “Ζήσε τον κήπο αλλιώς”. Κλείνουμε την εκπομπή μας μουσικά, με ενα αφιέρωμα στις θερινές εξορμήσεις της δημοτικής Big Band.   

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalife της Nova



 

14 παραγωγοί από την Στερεά Ελλάδα σε ένα τραπέζι

Δεκατέσσερεις εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα από την Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Φωκίδα) συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι», που διοργάνωσε το Εργαστήριο Ιδεών για την Έξυπνη και Δημιουργική Οικονομία IdeasLab (ideaslab.today), με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr).

Στην εκδήλωση – με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση- συμμετείχαν οι εταιρείες: Μανιτάρια Δίρφυς, B Fresh Spitiko, Askada Farm, Fos Natural Activity - Mala Perouviana, ΜΕΛΛΗΝ, Royal Food, Agrifarm, Stayia Farm, GET, Sykofagos, Παραδοσιακά Ζυμαρικά Δαρδούμα, Πύθιο, Kumilio, Stevia Hellas Coop.

Οι παραγωγοί παρουσίασαν τις ιστορίες των προϊόντων τους, συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα. Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, η κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, μιλώντας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προδιέγραψε τους στόχους της που δεν είναι άλλοι από την ανάδειξη και την προβολή των θετικών παραδειγμάτων στον αγροτοδιατροφικό τομέα - παραδειγμάτων εταιρειών που διακρίνονται αξιοποιώντας την τοπική παραγωγή και συνδυάζοντάς την με την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Από τη πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μία σύντομη παρέμβαση στην εκδήλωση, έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος, πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης, που χαιρέτισε την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας την ανάγκη διερεύνησης μορφών και τρόπων συνεργασίας ανάμεσα στην περιφέρεια, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τους φορείς και τις εν λόγω εταιρείες.

Η πρωτοβουλία «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» ξεκίνησε από την Στερεά και θα συνεχιστεί και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας μας.

Tip
Περισσότερα θα βρείτε στο site, ideaslab.today

Ένα πολυμορφικό παρεό

Το παρεό θεωρείται από πολλούς το ιδανικό ένδυμα για τις διακοπές και ιδιαίτερα για την παραλία.  Τώρα, εκτός από απαραίτητο ένδυμα γίνεται και “πολυεργαλείο”.  Η εταιρεία pareaki ράβει παρεό με ελληνικά παραδοσιακά μοτίβα, από βαμβάκι ή βισκόζη, για όλες τις ώρες της ημέρας. Το πολυμορφικό παρεό μπορεί να φορεθεί ως μπλούζα, φούστα, φόρεμα, να γίνει  πετσέτα ή και κάλυμμα στην ξαπλώστρα!

Tip
Περισσότερα στο www.Pareaki.com.gr

Από την Ικαρία στην πλάτη σας

To Fylaki το παραδοσιακό Ικαριάτικο σακίδιο από ελληνικά υφάσματα, ανθεκτικά, ικανά να μεταφέρουν τα αξεσουάρ του καλοκαιριού. Σας παρουσιάζουμε τα τελευταία χειροποίητα σακίδια, για τις καθημερινές σας ανάγκες, αλλά και για τις εκδρομές σας σε βουνό και θάλασσα.

Tip
Πληροφορίες Fylakibags.com

Ο Εθνικός κήπος ...αλλιώς!

Από πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα -όπως το δρώμενο «Έτσι τους βλέπω εγώ τους κήπους» του Θοδωρή Γκόνη, μια συνεργασία του ΟΠΑΝΔΑ με το φεστιβάλ Αθηνών- μέχρι εκπαιδευτικές δράσεις, pilates, yoga και φυσικά πολλή μουσική, θα φιλοξενήσει φέτος τον Ιούνιο ο Εθνικός Κήπος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», που οργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ. 

Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Κωστή Μπιτζάνη και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Αλέξανδρο Μοντιάνο, περιλαμβάνει 150 εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αφορούν μικρούς και μεγάλους. 

Το πρόγραμμα με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, θα έχει διάρκεια ενός μηνός, από 1 έως 30 Ιουνίου. 

Tip
Πληροφορίες opanda.gr

Μουσική εξόρμηση για τους δημότες

Η δημοφιλής Big Band του Δήμου Αθηναίων θα κρατήσει συντροφιά στους Αθηναίους κι αυτό το καλοκαίρι, με μια σειρά μελωδικών εμφανίσεων σε γνωστούς ανοιχτούς χώρους του Δήμου, με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Το πρόγραμμα των εμφανίσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης