Αναβίωση της Mercedes-Benz R-Class ως ηλεκτρικό μοντέλο

Αναβίωση της Mercedes-Benz R-Class ως ηλεκτρικό μοντέλο

Με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και σαφώς πιο ελκυστική αισθητική φαντάστηκε ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής μια σύγχρονη εκδοχή της Mercedes-Benz R-Class που θα μπορούσε να επανέλθει ως ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία EQR

Mercedes-AMG_EQR
Η Mercedes-Benz R-Class είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μοντέλα που έχει δημιουργήσει η γερμανική εταιρία. Συνδύαζε την πρακτικότητα και του χώρους ενός MPV με την πολυτέλεια λιμουζίνας όμως εν τέλει το κοινό δεν την αγκάλιασε με αποτέλεσμα η φτωχή εμπορική της πορεία να οδηγήσει και στον τερματισμό της.
Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, ο Emre Husmen, εμπνεύστηκε από αυτή για να δημιουργήσει ένα σχεδιαστικό πρωτότυπο, την Mercedes-Benz EQR. Όπως μαρτυρά το όνομα αποτελεί μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του μεγάλου MPV το οποίο όμως μαζί με την αλλαγή τεχνολογικού πρόσημου διαφοροποιείται και σχεδιαστικά ακολουθώντας τη λογική ενός σπορτίφ shooting-brake.

Ο σχεδιαστής έχει δώσει ένα άκρως επιθετικό στυλ με έντονες καμπύλες και δυναμικές αναλογίες στις οποίες ξεχωρίζουν οι φουσκωμένοι θόλοι, οι πολύ μικρές γυάλινες επιφάνειες και φυσικά το μικρό ύψος. Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα εμπρός φώτα LED σε σχήμα boomerang τα οποία χαρίζουν μια μοναδική οπτική υπογραφή στην EQR. Σαφώς και ένα μοντέλο με τόσο έντονο και επιθετικό ύφος θα μπορούσε να φέρει τα σήματα της AMG καθώς είναι δεδομένο πως αργά ήγρήγορα το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Mercedes-Benz θα μπει στο παιχνίδι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης