Προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων
pleurhs

Θάνος Πλεύρης

Προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων

Ένας από τους τρεις πυλώνες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας δίπλα στην μείωση των φόρων και στην ασφάλεια είναι η προσέλκυση επενδύσεων. 

Η προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι συνδυάζεται άμεσα με την αύξηση σταθερών, ασφαλών και καλά αμοιβώμενων θέσεων εργασίας.

Μαγικές λύσεις δεν μπορεί να υπάρξουν στην βελτίωση του οικονομικού γίγνεσθαι στην Πατρίδα μας. Είναι απαραίτητο να απομακρυνθούμε από τις σοβιετικού τύπου κακοδαιμονίες απέναντι στο επιχειρείν και να αντιληφθούμε ότι για να αυξηθεί η πίτα στη χώρα, θα πρέπει να αυξηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αυτό σημαίνει ότι το πλαίσιο θα πρέπει να γίνει πιο φιλικό στις επενδύσεις με ελκυστικούς φορολογικούς συντελεστές, λιγότερη γραφειοκρατία και γρηγορότερη απονομή της δικαιοσύνης. Σημαντικό είναι για τον κάθε επενδυτή να γνωρίζει ότι το φορολογικό τοπίο είναι σταθερό. Ακόμη και εάν βρεθεί σε δικαστική εμπλοκή αναφορικά με την επένδυση του, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει γρήγορη δικαστική απόφαση και εάν χρειάζεται διαδικασία αδειοδότησης, να ελπίζει ότι σύντομα θα υλοποιηθούν οι διαδικασίες.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι το ελκυστικό πλαίσιο στις επενδύσεις δεν στοχεύει μόνο στο να ευνοήσει κάποιους, αλλά και στο να μπορέσουν οι νέοι της χώρας μας να βρουν ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας.

Δουλειές χωρίς ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν δεν μπορούν να υπάρξουν. Δουλειές με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν επιβάλλονται. Δουλειές βρίσκονται όταν ο ιδιωτικός τομέας αισθανθεί ασφαλής να επιχειρήσει. Αυτό εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, ότι όποιος εμπιστευθεί τα χρήματα του στην Ελλάδα δεν θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά σταθερό πλαίσιο λειτουργίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK