tsekouras-thanasis

Ο Τσίπρας και ο «Ρασπούτιν»

Θανάσης Τσεκούρας

Το ερώτημα δεν είναι ποιος είναι ο «Ρασπούτιν». Η πραγματική απορία είναι τι δουλειά είχε ο Τσίπρας με τον «Ρασπούτιν». Τι τον γοήτευσε σ’ αυτή τη μνησίκακη προσωπικότητα, γιατί τον ανέδειξε και γιατί τον στήριξε.

Κυρίως από τη στιγμή που κατάλαβε ότι όλες οι υποθέσεις με πρωταγωνιστή τον «Ρασπούτιν» κατέληγαν στο ίδιο μονότονο τέλος: το φιάσκο. Αντί για την αποκάλυψη των φοβερών και τρομερών «σκανδάλων», γελοίες και ερασιτεχνικές σκευωρίες. Με τεράστια πολιτική ζημιά τόσο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και προσωπικά για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πώς έσμιξε αυτό το αταίριαστο ζευγάρι; H πορεία του «Ρασπούτιν» χάνεται στους πιο σκοτεινούς κύκλους της λαϊκής και καραμανλικής Δεξιάς. Δίπλα από μηχανισμούς του «βαθέος κράτους», σε συστήματα εξουσίας σκιώδη, με δυσάρεστη παρακρατική οσμή. Σε μια πολιτική οικογένεια της «βαθιάς», αναχρονιστικής και ακραία συντηρητικής Δεξιάς.

Αλλωστε τα πρώτα κατορθώματα της «Σχολής των Ρασπούτιν» εμφανίζονται στον πόλεμο που είχαν κηρύξει εναντίον του εκσυγχρονιστικού σχεδίου του ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη, κατά τη δεκαετία του ’90. Στη συνέχεια εισέπραξαν τη «δικαίωση» για τις υπηρεσίες τους από τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Από την οποία μεταπήδησαν με ευκολία στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι δουλειά είχε η Αριστερά με την πιο αντιμεταρρυθμιστική και μνησίκακη πτέρυγα της σκληροπυρηνικής Δεξιάς;

Οι συνδετικοί κρίκοι βέβαια προέκυψαν. Ο πιο στέρεος, μια ιδεοληπτική ανάγνωση της κοινωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η επιχειρηματικότητα είναι συνώνυμη της διαπλοκής, οι «πλούσιοι» διεφθαρμένοι, τα ΜΜΕ τα «ντόπερμαν της κλεπτοκρατίας». Μια τυφλή θεωρία που βοήθησε στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε κόμμα του λαϊκισμού. Κάτω απ’ αυτή την «πολιτισμική» ομπρέλα στεγάστηκαν οι «Ρασπούτιν».

Τι κέρδισε ο Τσίπρας από τους «Ρασπούτιν» και τους συνοδοιπόρους του; Το μηδέν και το... άπειρο. Το μηδέν είναι αυταπόδεικτο. Το άπειρο συμβολίζει τις άπειρες ώρες που έχασε ακούγοντας από τους «Ρασπούτιν» να του μεταφέρουν τα «ακράδαντα» στοιχεία που είχαν ανακαλύψει για διάφορες υποθέσεις. Ολες βέβαια με κοινή κατάληξη: τα σκουπίδια.

Τι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ; Την ταυτότητα και την ιστορικότητά του. Στο εγγύς μέλλον και τις εκλογές.

Είναι γνωστό ότι το κόμμα που καταφέρνει να επιβάλει το κυρίαρχο δίλημμα είναι συνήθως αυτό που στο τέλος κερδίζει και τις εκλογές. Σήμερα, η διαχωριστική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ - αντι-ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την κυρίαρχη αντίθεση της συγκυρίας. Η Ν.Δ. αναδεικνύεται η ηγεμονική δύναμη στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει εγκλωβισμένος σε μια ιδιότυπη καραντίνα. Ολα αυτά αποτυπώνονται εύγλωττα σε εκλογικούς συσχετισμούς.

Σε μεγάλο βαθμό, οι «Ρασπούτιν» δημιούργησαν την πολιτική καραντίνα γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα, την εχθροπάθεια, τη μνησικακία, τον σκοταδισμό και την παρακρατική λογική τον μετέτρεψαν σε «ανάδελφο» κόμμα. Χωρίς συμμάχους και εφεδρείες στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Συνήθως αυτή είναι η δουλειά των «Ρασπούτιν» στην Ιστορία. Προσφέρουν τις μέγιστες υπηρεσίες, όχι σε αυτούς που υπηρετούν, αλλά στους αντιπάλους τους. Δευτερευόντως, λόγω ανικανότητας. Κυρίως γιατί η αντίληψή τους για την πολιτική και την κοινωνία πηγάζει από τη «Μαύρη Βίβλο» του αναχρονισμού και του σκοταδισμού. Ισως γι’ αυτό τον λόγο εμφανίζονται, κινούνται και τις περισσότερες φορές καταλήγουν στο σκοτάδι.


ΣΧΟΛΙΑ (30)

τασ

Ο ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ

μακιςςς

Κάπως ψηλαφιζετε την αλήθεια αλλά και κάπου το χάνετε. Το παρουσιάζετε ως αν ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε κάποιες επιλογές και απλώς έκανε ολέθρια λάθη. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε επιλογές, αλλά όσα συνέβησαν ήταν μέρος μιας νομοτέλειας. Που ήταν τόσο προβλέψιμη που κάποιοι όπως εγώ, την αναφέρουμε εδώ και χρόνια. Όπως είχε πει ο Σημίτης, υπάρχουν δύο Ελλάδας που παλεύουν. Η εκσυγχρονιστική της καινοτομίας, του βλέμματος μπροστά, της σκληρής δημιουργικής δουλειάς. Και η Ελλάδα του βολεματος, της αναφαλειας της εσωστρέφειας και της οπισθοδρόμησης. Οι δύο κόσμοι διέτρεχαν οριζόντια το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Σε αδρές γραμμές.αλλα όχι απόλυτες στη ΝΔ είναι οι κεντροδεξιοι φιλελεύθεροι από τη μια και από την άλλη οι καραμανλικοι (που έτσι αυτοαποκαλούνται αλλά δεν έχουν σχέση με τον Εθνάρχη). Στο ΠΑΣΟΚ ήταν οι εκσυγχρονιστες και οι Παπανδρεικοι (με κάποια σχέση εδώ με τους Παπανδρέου και την πρώτη οχταετια ΠΑΣΟΚ). Ενώ λοιπόν είχαμε τα χαλαρά στρατόπεδα των εκσυγχρονιστών και των συστημικών οπισθοδρομιστων, ήρθε η κρίση και ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Το Πασοκ είχε πέσει στα χέρια των εκσυγχρονιστων με Βενιζέλο, ενώ η ΝΔ ήταν σε πορεία εκσυγχρονισμού με Σαμαρά και μετά με Κυριάκο. Που μάλιστα νίκησε χαλαρά και συντριπτικά τον καραμανλικο Μεϊμαράκη. Όποτε όλοι οι παλαιοκομματικοι από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν υπό πίεση. Όταν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ψεκασμενο καμμένο πήραν τα πάνω τους αποτέλεσαν τον τέλειο ελκτικο πόλο, την τέλεια διέξοδο των κυνηγημένων καραμανλικων και παπανδρεικων. Των ψεκασμενων παλαιοκομματικων βολεψακιδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εγγενώς ιδεολογικές συγγένειες με αυτούς αφού ήταν υπέρ του κρατισμού, των συνδικαλιστών και όλων των εκπροσώπων της κακιάς μεταπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι ο αυθεντικός χώρος έκφρασης των ηττημένων ψεκασμενων. Κυλησε ο τεντζερης και βρήκε το καπάκι του. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει πλέον αυθεντικά το παλιό παρακμιακό πολιτισμικό ρεύμα της Ελλάδας.

Θάνος

Ε, δεν θα κλάψουμε κιόλας για τη χαμένη" ταυτότητα και ιστορικότητα" του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα τα ρίξουμε όλα σε επιλογές προσώπων! Τόσος ήταν και το ξέραμε από πριν.

Έχουν παρέλθει 23 ημέρες, απομένουν 18 ημέρες...

Μετά την εκλογική συντριβή του Σύριζα στις ευρωεκλογές, (ηττήθηκε με διαφορά 9,36 % από τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή κατέγραψε την μεγαλύτερη ήττα στις οκτώ, (8), ευρωεκλογές που έχουν διεξαχθεί το διάστημα 1981-2019...), ο τσίπρας εξήγγειλε εθνικές εκλογές, τις οποίες καθόρισε παραιτούμενος την 10-06-2019, για την 07-07-2019. Δηλαδή, μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών μεσολαβούν 41 ημέρες. Έχουν ήδη παρέλθει με την σημερινή 23 ημέρες και απομένουν 18 ημέρες, έως ότου ξημερώσει η 07-07-2019, ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, οπότε και ο Σύριζα θα συντριβεί ολοκληρωτικά από τη Νέα Δημοκρατία.

Συριζαίοι, σας απομένουν 18 ημέρες, 21 ώρες και 52 λεπτά…

Οι εθνικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή, 07-07-2019. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και θα λήξει την 19:00, οπότε και θα ανακοινωθεί η δημοσκόπηση εξόδου από το εκλογικά τμήματα, (exit poll). Ή έναρξη της ψηφοφορίας σημαίνει την αρχή του τέλους για τον Σύριζα. Συνεπώς, συριζαίοι, σας απομένουν 18 ημέρες, 21 ώρες και 52 λεπτά, μέχρις ότου να αρχίσει η ψηφοφορία που θα σας καταστήσει πανάθλιο παρελθόν για την Ελλάδα και θα απαλλάξει τη χώρα από την παντελώς αφόρητη μπόχα της συριζίλας!!!

Το πράγμα είναι ηλίου φαεινότερον...

Στις προσεχείς εθνικές εκλογές της 07-07-2019, η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει αυτοδύναμη, σε πεντακομματική, εξακομματική ή επτακομματική Βουλή.

Δημητριος.

Ο Τσεκούρας είναι αριστερός. Η μάλλον κεντροαριστερός. Δεν είναι δεξιός και ΝΔ. Αυτό που τρελενεσαι ακούγοντας τον η διαβάζοντας τον είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε για έναν λόγο. Εδώ είναι ο Ρασπουτιν. Άλλου είναι κάτι άλλο. Δεν καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει καποιος τομέας που να μην τα έκανε σκατα ο ΣΥΡΙΖΑ. Που να μην είχε βυθιστεί στην συνείδηση του πολίτη. Παντού. Ψεύτες. Λαϊκιστές. Και δολοπλόκοι φυσικα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Οι χειρότεροι των χειρότερων ακόμα και από την χειρότερη ΝΔ του Καραμανλή. Γι αυτό θα γυρίσουν στο 3% αλλά πάλι ο Τσεκούρας θα τα ρίχνει όλα στον Ρασπουτιν.

K. αρθρογράφε αδυνατείς να κατανοήσεις...

Ότι η πάσης μορφής αριστερά στην Ελλάδα, τελείωσε. ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ!!!

Με απλά λόγια...

Αριστερά ΤΕΛΟΣ. Τελεία και παύλα.

Έσετ' Ήμαρ.

Τάδε έφη η "μνησίκακη προσωπικότητα": 1) ΟΤΑΝ ΕΝΕΠΛΕΚΑΝ 10 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: "Αφού είδα στοιχεία της δικογραφίας αποφαίνομαι ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους". 2) ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΣΤΉΚΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ "ΒΓΑΙΝΕΙ" ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ "ΠΟΙΗΜΑ": "Δεν εννοούσα πολιτικά πρόσωπα". Προφανώς εννοούσε την θεία μου την Κατίνα.

Στο θέμα μας

Ποιος είναι αυτός ο Ρασπούτιν; Όνομα δεν έχει;;;

Το όνομά του είναι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος...

Κατά την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης, (λέμε τώρα...), επί Σύριζα.

Η βουλιμική μαριονέττα.

Όταν η "συμμορία" φύγει από το Μαξίμου και τους μηχανισμούς που το στηρίζουν θα φανεί το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η "κλοπή" της ψήφου το 2015... Δεν είναι τα σκάνδαλα ( από Βενεζουέλα μέχρι Πετσίτη κλπ), δεν είναι η προσπάθεια ελέγχου της δικαιοσύνης και του τύπου, δεν είναι η πώληση της Μακεδονίας στους Αμερικάνους και λοιπούς "φίλους" ,η υπονόμευση ( σε λίγο θα δούμε τις νάρκες) που έχει βάλει σε όλη την χώρα.. Αυτό που έκανε είναι ότι κατέστρεψε τις ζωές όλων των Ελλήνων. Που μας έκανε όλους να χρωστάμε στην Εφορεία . Κατέστρεψε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.. Που έδιωξε την νέα γενιά ( ήδη από το 2012 που φαινόταν ότι έρχεται)... Μας πήρε 5 χρόνια από την ζωή μας ... Αυτή την βρωμερή "συμμορία" περιμένουμε να μαυρίσουμε στις 7 Ιουλίου...

@

Εφορεία ή εφορία ? Άντε να ανεβαίνουμε σιγά-σιγά...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία