LIVE

Κορωνοϊός

avgerinos01

Στα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα αναδεικνύουμε τη φωτεινή πλευρά της ψυχής μας

Θανάσης Αυγερινός

”Χριστούγεννα, παιδί μου, είναι η αγάπη εν δράσει.
Κάθε φορά που αγαπάμε, κάθε φορά που δίνουμε, είναι Χριστούγεννα. ”
Dale Evans Rogers

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μια εποχή, είναι ένα συναίσθημα που φωλιάζει στη ψυχή όλων μας. Δεν είναι μια εμπορική γιορτή αλλά μια ευκαιρία να αναδείξουμε την ανθρωπιά μας ειδικά σε μια εποχή με κύριο χαρακτηριστικό της τον αποκλεισμό της κοινωνικής ζωής.

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα που είναι ταυτισμένα με τον ιό, να προστάζουν να κλείσουμε τις πόρτες μας σε φίλους, γείτονες και αγαπημένους ωστόσο μπορεί να μείνει ανέγγιχτο κάτι από το χριστουγεννιάτικο παραμύθι..από αυτό το μοναδικό συναίσθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα της καρδιάς μας και να ανασύρουμε τα πανανθρώπινα στοιχεία που θα μας υπενθυμίζουν τις καταβολές μας και ας μην υπάρχει γύρω μας η λάμψη των αλλοτινών ρεβεγιόν.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτή τη λάμψη ανθρωπιάς προσφέροντας κάτι από το υστέρημα μας στους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται για την επιβίωση τους. Πηγαίνοντας στη κοντινή μας εκκλησία ή απευθυνόμενοι σε κάποιο ίδρυμα δυστυχώς θα διαπιστώσουμε ότι Ζητείται Ανθρωπιά. Πιστεύω ότι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το παιδικό διήγημα «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» όπου η αδιαφορία των ανθρώπων για τον πόνο των άλλων και η μετάνοια που φθάνει κατόπιν εορτής είναι φαινόμενα που δεν έχουν πάψει να πλήττουν την κοινωνία μας.

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα μια καινούρια στάση ζωής προσφοράς και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο προβάλλοντας το πιο φωτεινό μας συναίσθημα που θα λάμπει μαζί με το αστέρι της Βηθλεέμ όχι μόνο τώρα αλλά όλο το χρόνο.

Και βέβαια η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός μπορεί εξίσου να συμβάλλει στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά αγκαλιάζοντας τους συνανθρώπους μας με ένα δίκτυ προστασίας και φροντίδας. Ήδη στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε αναλάβει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας, προσφέροντας ιατρικά μηχανήματα σε νοσοκομεία και είδη ατομικής προστασίας σε ιδρύματα και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες, δράσεις δωρεάν παροχής γευμάτων και τροφίμων στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο μας και να αποδείξουμε ο καθένας μας την ατομική του υπευθυνότητα… και ας μην σταματήσουμε να πιστεύουμε στο θαύμα των Χριστουγέννων… είναι μέσα μας και μπορεί να δώσει σε εμάς και τους άλλους χαρά και ελπίδα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Κώστας.

Οι Έλληνες δείχνουμε την φωτεινή πλευρά της ψυχής μας ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως είναι η σημερινή με την καραντίνα και την πανδημία. Δεν έχουν όμως την ίδια άποψη οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες που έχουν εισβάλει με το έτσι θέλω στην χώρα μας και που ακόμα και αυτές τις μέρες κλέβουν, βιάζουν και εγκληματούν κάνοντας τις φετινές γιορτές και την καθημερινότητα των Ελλήνων να δείχνει ακόμα πιο μαύρη και δύσκολη. Εύχομαι καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα στους Έλληνες παντού στον κόσμο.

Σακίλ

Πόσο όμορφο θα μπορούσε να είναι, να μην περιοριζόμαστε σε λόγια αγάπης και άτυπου ενδιαφέροντος και μόνο.Οι καλές μας οι ευχές έχουν την ένδειξη ανθρωπιάς.Η συμβολή μας στους συνανθρώπους μας που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας,είναι η απόδειξη της λέξης Άνθρωπος( άνω θρώσκω = βλέπω ψηλά).Ο καθένας χρωστάει την ύπαρξή του στο γενεαλογικό του δέντρο.Έτσι στο σύνολο συντάσσεται η μορφή μιας κοινωνίας. Το κοινωνικό όμως περιεχόμενο διαφέρει,στις σκέψεις του ανθρώπου για προσφορά και στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να επιδείξει σε πολιτιστικό επίπεδο και πραγματικού ενδιαφέροντος στις ευπαθείς ομάδες.Γι"αυτό οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να διαδραματίσουν πολύ πιο σπουδαίο ρόλο,με μεγαλύτερη συμμετοχή σε δράσεις,εκτός από λίγα βασικά που τους παρέχουν για την ώρα.Ο κοινωνικός τους ρόλος να αναπτυχθεί περισσότερο και σε όσους υποφέρουν χειρότερα,μην μπορώντας να επισκεφτούν,τις χρήσιμες δομές στήριξης που παρέχονται σε εξεταστικά και υποστηρικτικά κέντρα.Κάποιοι λοιπόν που έδωσαν στις περασμένες δεκαετίες την δυνατότητα να υπάρχουμε σήμερα,μας μόρφωσαν,μας μεγάλωσαν και σε μία κοινωνία συνεχώς εξελισσόμενη σε νέες τεχνολογίες,θα έπρεπε να είναι η ευκαιρία να σκεφτούμε πιο αποδοτικά για όλους όσους δεν μπορούν να βγουν ούτε από τα σπίτια τους.Ούτε να δούνε τον ήλιο καλά-καλά στην καθημερινότητά τους.Αυτό όμως απαιτεί σωστή οργάνωση και πάνω απ"όλα θέληση-βούληση,για να δώσουμε στην συνέχεια καλύτερη ψυχολογία και ελπίδα ζωής,σε όσους το έχουν ανάγκη περισσότερο από τον οποιονδήποτε,που βρίσκεται σε κατάσταση καλύτερης υγείας.Τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν ξεχνάμε ούτε τις ρίζες μας,αλλά κι ότι προσφέρουμε πραγματικά ουσιαστική βοήθεια σε όλη την κοινωνία.

Ch

Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Αναστημενο Ιησού Χριστό. Και αναντιρρητως το μυστήριον της ευσεβειας είναι μέγα'ο Θεος εφανερωθει εν σαρκι. Διότι παιδιον εγεννηθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς' και η εξουσία θέλει εισθαι επί τον ωμον αυτου 'και το όνομα αυτού θέλει καλεσθη Θαυμαστός Σύμβουλος Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Αρχών ειρήνης. Οστις είναι εικών του Θεού του αοράτου, όλη η κτιση από τον Ιησού Χριστό εγεινε, επειδή δι'αυτου εκτισθησαν τα πάντα, τα εν τοις ουρανοις και τα επί της γης, τα ορατά και αόρατα, είτε θρονοι, είτε κυριοτητες, είτε αρχαι, είτε εξουσιαι, τα πάντα δι' αυτού και δι'αυτον εκτισθησαν' και αυτός είναι προ πάντων, και τα πάντα συντηρούνται δι'αυτου' και αυτός είναι η κεφαλή του σώματος, της εκκλησιας' οστις είναι αρχή, πρωτότοκος εκ των νεκρων, δια να γεινη αυτός πρωτευων εις τα πάντα. Ο Ιησούς Χριστός να γεννηθεί πραγματικά στις καρδιές όλων μας. Η ειρηνη Του, στις καρδιές μας, στις οικογένειες μας. Ο Κύριος Έρχεται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία