Στα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα αναδεικνύουμε τη φωτεινή πλευρά της ψυχής μας
avgerinos01

Θανάσης Αυγερινός

Στα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα αναδεικνύουμε τη φωτεινή πλευρά της ψυχής μας

”Χριστούγεννα, παιδί μου, είναι η αγάπη εν δράσει.
Κάθε φορά που αγαπάμε, κάθε φορά που δίνουμε, είναι Χριστούγεννα. ”
Dale Evans Rogers

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μια εποχή, είναι ένα συναίσθημα που φωλιάζει στη ψυχή όλων μας. Δεν είναι μια εμπορική γιορτή αλλά μια ευκαιρία να αναδείξουμε την ανθρωπιά μας ειδικά σε μια εποχή με κύριο χαρακτηριστικό της τον αποκλεισμό της κοινωνικής ζωής.

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα που είναι ταυτισμένα με τον ιό, να προστάζουν να κλείσουμε τις πόρτες μας σε φίλους, γείτονες και αγαπημένους ωστόσο μπορεί να μείνει ανέγγιχτο κάτι από το χριστουγεννιάτικο παραμύθι..από αυτό το μοναδικό συναίσθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα της καρδιάς μας και να ανασύρουμε τα πανανθρώπινα στοιχεία που θα μας υπενθυμίζουν τις καταβολές μας και ας μην υπάρχει γύρω μας η λάμψη των αλλοτινών ρεβεγιόν.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτή τη λάμψη ανθρωπιάς προσφέροντας κάτι από το υστέρημα μας στους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται για την επιβίωση τους. Πηγαίνοντας στη κοντινή μας εκκλησία ή απευθυνόμενοι σε κάποιο ίδρυμα δυστυχώς θα διαπιστώσουμε ότι Ζητείται Ανθρωπιά. Πιστεύω ότι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το παιδικό διήγημα «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» όπου η αδιαφορία των ανθρώπων για τον πόνο των άλλων και η μετάνοια που φθάνει κατόπιν εορτής είναι φαινόμενα που δεν έχουν πάψει να πλήττουν την κοινωνία μας.

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα μια καινούρια στάση ζωής προσφοράς και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο προβάλλοντας το πιο φωτεινό μας συναίσθημα που θα λάμπει μαζί με το αστέρι της Βηθλεέμ όχι μόνο τώρα αλλά όλο το χρόνο.

Κλείσιμο
Και βέβαια η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός μπορεί εξίσου να συμβάλλει στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά αγκαλιάζοντας τους συνανθρώπους μας με ένα δίκτυ προστασίας και φροντίδας. Ήδη στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε αναλάβει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας, προσφέροντας ιατρικά μηχανήματα σε νοσοκομεία και είδη ατομικής προστασίας σε ιδρύματα και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες, δράσεις δωρεάν παροχής γευμάτων και τροφίμων στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο μας και να αποδείξουμε ο καθένας μας την ατομική του υπευθυνότητα… και ας μην σταματήσουμε να πιστεύουμε στο θαύμα των Χριστουγέννων… είναι μέσα μας και μπορεί να δώσει σε εμάς και τους άλλους χαρά και ελπίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK