Όχι, δεν ψήφισα να φύγουν αυτοί και να έρθουν οι άλλοι.
malelis_stamatis

Σταμάτης Μαλέλης

Όχι, δεν ψήφισα να φύγουν αυτοί και να έρθουν οι άλλοι.

Διάβασα πολλά για το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι του πρώτου γύρου για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της κεντροαριστεράς.

Οι περισσότερες αναλύσεις συγκλίνουν στο “ πανικός στο μαξίμου” . Τι θέλουν να πούν οι αναλυτές ? Απλώς οτι οι 210.000 ψηφοφόροι είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση ότι η κεντροαριστερά είναι εδώ και όσοι σας ψήφισαν από το παλιό ΠΑΣΟΚ τώρα σας εγκαταλείπουν άρα δεν έχετε λόγο ύπαρξης , για αυτό ήρθε η ώρα να πάτε στα σπίτια σας!!!
Μάλλον ευσεβείς πόθους εξέφραζαν αυτοί οι αναλυτές αλλά και ορισμένα στελέχη της κεντροαριστεράς.
 
Αναρωτιέμαι λοιπόν καλόπιστα . Γιατί το μήνυμα ότι η  Δημοκρατική Παράταξη ανασυγκροτείται αφορά μόνο την κυβέρνηση. Ακούσαμε και άλλα ...βαθυστόχαστα ότι είμαστε αντσύριζα ότι πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να κάνουμε μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση!!!  Αέρα – αέρα να φύγει η χολέρα !

Μπορεί ορισμένοι να ψήφισαν μ αυτά τα κριτήρια, όμως οι περισσότεροι όχι και προσβάλλονται όταν τους καταλογίζουν τέτοια κίνητρα.

Επειδή λοιπόν είμαι ένας από αυτούς που ψήφισα θέλω να διευκρινίσω τα εξής.
Η Δημοκρατική Παράταξη δεν ετεροκαθορίζεται. Δεν είναι μόνο της πολιτικής άρνησης αλλά και της πολιτικής θέσης. Το όχι στη σημερινή κυβέρνηση σημαίνει ότι διαφωνούμε με τις πολιτικές επιλογές της. Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τις πολιτικές κάποιου άλλου. Πολύ περισσότερο δεν σημαίνει, όπως υποστηρίζει γνωστός αρθρογράφος, ότι όλοι μαζί συγκροτούμε συμμαχία για να φύγει ο Τσίπρας. Αυτο θα συνιστούσε τυχοδιωκτική πολιτική που δεν αξίζει στην υπο διαμόρφωση Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Ξεκάθαρα λοιπόν , πολλοί ανάμεσα τους και εγώ , ψηφίσαμε για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου.
Κλείσιμο

Είναι δικαίωμα των στελεχών της Ν.Δ αλλά και δημοσιογράφων να εκτιμούν ότι η μαζική προσέλευση στις κάλπες ήταν μήνυμα στην κυβέρνηση. Δεν αποκλείω αρκετοί απο τους ψηφοφόρους της πρώτης Κυριακής να είχαν αυτό κατά νου. Όμως είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψξηφίας των ψηφοφόρων κοίταζε προς την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας. 

Διάβασα και άλλα φληναφήματα ότι όλα πλέον είναι ξεκάθαρα και όσοι δεν συμφωνούν στο μέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλα προσκέιμενοι στην κυβέρνηση!!! Ο λαός μας έχει τραβήξει πολλά απο τέτοιες διχαστικές πολιτικές. Μετα τον εμφύλιο εάν δεν ήσουν εθνικόφρων ήσουν κομμουνιστής η συνοδοιπόρος των κομμουνιστών. Ετσι και τώρα εάν δεν είμαστε στο 'όλοι μαζί  να φύγει ο Τσίπρας” κρύβουμε επιμελώς ότι τον στηρίζουμε. Ελεος!!!Να τελειώσουμε με αυτά .!!! Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της 12ης Νοεμβρίου ψήφισαν για τον αρχηγό του νέου προοδευτικού φορέα. Δεν ψήφισαν να φύγει ο Τσίπρας και να έρθει ο Μητσοτάκης. Πρέπει όλοι όσοι πιστεύουν στην προοδευτική παράταξη να κατανοήσουν ότι αυτή θα ανασυγκροτηθεί μέσα από συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές και όχι μέσα απο χουλιγκανικού τύπου επιθέσεις κατά των άλλων κομμάτων.

Το δικό μου μήνυμα λοιπόν ήταν απλό. Ψήφισα για την κεντροαριστερά που φύσει και θέσει είναι ενάντια στον λαικισμό και την Δεξιά.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ