malelis_stamatis

Η νέα αριστερά δεν είναι ριμέικ του παρελθόντος

Σταμάτης Μαλέλης


Οι καθυστερήσεις για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς συνεχίζονται και μάλλον θα οδηγήσουν στην ματαίωση ενός πειράματος που ήταν απο την αρχή καταδικασμένο.
Οι λόγοι είναι αρκετοί. Θα αναφέρω μερικούς απο αυτούς. 

Τα κοινωνικά κινήματα δεν δημιουργούνται με όρους συγκόλλησης σε επίπεδο κορυφής ούτε είναι αποτέλεσμα προσωπικών φιλοδοξιών που δημιουργούν πολιτικές στα μέτρα τους.
Μια απλή ανάγνωση των κινήσεων των επικεφαλής των κινήσεων καταδεικνύει ότι μάλλον προσπαθούν να αποφύγουν τα μονοπάτια του ρίσκου και να επιλέξουν αυτά του βολέματος.
Ομως οι καιροί δεν περιμένουν. Οι φόροι μεγαλώνουν και αναπαράγουν μία σισσύφεια οικονομική πολιτική. Αδιέξοδο. Το οποίο τελικά αλλάζει μόνο με τη βούληση του πολίτη που εκφράζει την διαμαρτυρία, την οργή του αλλά τελικά τις προτάσεις του για το νέο. 
Την ίδια ώρα η φαρέτρα των επιλογών της κυβέρνησης, κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα, αδειάζει με αποτέλεσμα  να ακολουθείται ο μονόδρομος του λαϊκισμού με την επιλογή εχθρών.
Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό θα βρεθεί ο πολίτης το καυτό φθινόπωρο που έρχεται όπως δημοσιογραφικά αποκαλείται... Και θα πρέπει να κάνει τις επιλογές του οι οποίες δεν μπορεί να είναι μανιχαϊστικού χαρακτήρα. Το νέο όμως που είναι έξω απο τη λογική του άσπρου-μαύρου θα πρέπει να είναι κοινωνική επιλογή. Το νέο θα εκφράσει και τη νέα ηθική που χρειάζεται η χώρα.

Η προσωπική μου άποψη είναι οτι μάλλον η συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού δεν θα υλοποιηθεί. Εξάλλου ένα μετωπικό σχήμα των  κομμάτων προσωπικά νομίζω ότι δεν θα καταφέρει κάτι σημαντικό.

Επίτηδες παρέλειψα στην ανάλυση μου τη ΔΗΜ.ΑΡ. Το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς μπορεί να παίξει έναν διαφορετικό κοινωνικό ρόλο και να αποφύγει να συνθλιβεί στις συμπληγάδες των κομματικών μηχανισμών.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα μεγάλο κενό. Δεν υπάρχει υποκείμενο που θα καλύψει τον χώρο της ευρωπαικής αριστεράς, της δημοκρατίας και των ανοιχτών οριζόντων. Τού απλού πολίτη που τάσσει τον εαυτόν του στην Αριστερά και που έχει γυρίσει την πλάτη στο μόρφωμα που κυβερνά.

Η Ανανεωτική Αριστερά που έρχεται απο μακριά με σκληρούς κοινωνικούς αγώνες και συγκρούσεις, με δογματισμούς όλων των αποχρώσεων  οφείλει και πάλι να διαφοροποιηθεί. 
Θεωρώ ότι ένα νέο πολιτικο υποκείμενο μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικό ρεύμα και να σώσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της Αριστεράς.

Για να γίνει αυτό χρειάζονται γενναίες αποφάσεις.

- Αποστασιοποίηση από τα τεκταινόμενα των συγκολλήσεων κορυφής 
- Συνέδριο για τη δημιουργία νέου κόμματος που θα είναι συνεχιστής και εγγυητής των ιδεών της Ανανεωτικής Αριστεράς. 
Αυτη η Νέα Αριστερά θα μπορεί να αποτελέσει τον βασικό άξονα της κεντροαριστεράς που δεν θα  έχει σχέσει με ριμέικ αποτυχημένων πολιτικών. Οι επίκαιρες ιδέες της Ανανεωτικής Αριστεράς οφείλουν να κυριαρχήσουν και όχι να αποτελούν υποσημειώσεις μιας απελπισμένης αναπαλαίωσης.

Η κοινωνία θέλει το νέο. Οι πρωτοβουλίες των στελεχών της ευρωπαικής αριστεράς είναι απαραίτητες.


ΣΧΟΛΙΑ (29)

χριστος

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΆ.ΔΗΜΑΡ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ,ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ,ΡΗΤΟΡΙΚΗ,ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕ,ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΕ ΣΤΕΛΕΧΗ,ΜΕΤΑ ΥΠΗΡΕΤΗς ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ,Ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΟΣ ΦΩΤΗΣ.ΚΕ ΜΑΛΕΛΗ ΕΣΕΙς ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗς ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟς,ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟς,ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΑς,ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙς ,ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ,ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ,ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ,ΜΗΠΩς Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΙΑ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕΙ,ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΚΡΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

remake of theater

remake του παροντος ....

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ... ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΑ 19 ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΓΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ...ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΓΚΑΤΖΕΤΣ ... ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ... ΤΟΤΕ ΨΩΝΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΣΒΕΡΚΟ . ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΛΗΓΜΕΝΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ .

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΤΟΝ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΦΙΛΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ .... ΜΑΙΜΟΥ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ .ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΣΑ ... ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ....ΚΕΝΤΡΩΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ . ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ...ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ - ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΗΚΑΝ ΝΩΡΙΣ ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥΣ ΑΒΑΝΤΑΡΙΖΑΝ ΜΕ ΔΙΨΗΦΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΕΙΧΑΝ 1% .

Oliver Stone:

Η νεα "αριστερα" ειναι ...$ταρ της Ν.Υ....και ειναι το επομενο θριλερ μου! Συμπαραγωγη: αμερικανοτουρκικη--πρωταγωνιστης ο Αλ Τσυπρινο... συμπρωταγωνιστες :ολος ο θιαςος κουμουνδουρου...κομπαρσοι: τα μελη τους και χορηγος παραγωγος ο $ορος. Μουσικη: κραουνακης και Κοστουμια : φερετζε company...φιλικη συμμετοχη :ΑΖΙΖ...έκτακτη συμμετοχη Λακης Λαζο..σε μια εμφανιση σειχη...Γυρισματα στο παλατι ερντο με τα 1000 δωματια.

ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΑΡΙΟ- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΡΙΟ .ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΗΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Ο ΠΙΟ.....ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ .

Νταντυ

Ο ΓΔ τα λέει απόλυτα σωστά κ όπως τα πράγματα έχουν αποδειχθεί ότι είναι. Ή αριστερά παντού έφερε μιζέρια κ καταπίεση. Ο καπιταλισμός δεν είναι παράδεισος αλλά ο κουμουνισμος σίγουρα είναι κόλαση.

Ποιά αριστερά;

Η αριστερά απανταχού της γης εκφράστηκε και εκφράζεται μέσω ολοκληρωτικών καθεστώτων, γύρω από έναν ηγέτη, που τρώει αντιπάλους και πιθανούς αμφισβητίες της εξουσίας του και στερώντας από το λαό βασικές ελευθερίες και αγαθά. Τα λοιπά ωραιοποιημένα παραμυθάκια περί αριστεράς, κινούνται στη σφαίρα της θεωρίας, που μάταια αγωνίζεται να αποδείξει επί έναν αιώνα ,με διάφορα πειράματα σε Ευρώπη,Ασία και Νότια Αμερική.Στην Ελλάδα βιώνουμε μια λάιτ εκδοχή της (προς το παρόν), αλλά, υπάρχουν εφεδρίες και για πιο απολυταρχικές και καταστροφικές εκδοχές της (ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΛΑΕ,Ζωή, και κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες ποινικοί). Το ότι στην Ελλάδα υπήρξαν κάποιοι ιδεολόγοι, άνθρωποι σκεπτόμενοι υγιώς και έχοντας ιδέες κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν αρκεί για να κλείσουμε τα μάτια στο αίμα μέσα στο οποίο κυλιέται διεθνώς η αριστερά σας.Εξάλλου, ό,τι η αριστερά ευαγγελίζεται, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Τελεία.Και παύλα.

Δεξιος

Η αριστερα ολων των αποχρωσεων ηταν και ειναι η πληγη, η μαστιγα αυτου (και οχι μονο) του τοπου, ο οποιος επανειλημμενα εχει διασωθει (στην κυριολεξια) απο τη δεξια και μαλιστα, δυστυχως (αλλα αναγκαιως) στις πιο ακραιες εκδοχες της. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΖΕΙ! Και για να εχουμε και σωστη χαρτογραφηση, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΗ ΝΔ! Η αριστερα ξεκιναει στην ποταμιά και συνεχιζει λεβεντικα για να καταληξει στον διαπλεκομενο αχταρμα του σαπιου πυρηνα της απο 'κει και περα.

ΓΔ

Η Αριστερά είναι μια μπαρούφα και να πάψετε πια να την σιγοντάρετε. Αγώνες και μπούρδες της Αριστεράς. . . Κατάθλιψη φέρνει, και 'σύ το έζησες προσωπικά. . . Κανένας λαός δεν είδε ούτε ηθική δικαίωση, ούτε οικονομικά αποτελέσματα με αριστερές κυβερνήσεις. Αντίθετα, εξαθλίωση σε όλα τα επίπεδα έζησε! 2-3 υπουργούς έβαλε η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά, και το μόνο που έκαναν ήταν να καθυστερούν και να φρενάρουν τις αποφάσεις.!! Η Αριστερά έκλεισε την Goodyear, την Πειραϊκή-Πατραϊκή, την Αιγαίον, την Nissan στο Βόλο, τη ναυπηγ/κή στο Πέραμα, κ.ο.κ.!!!!! Η Αριστερά μπορεί να μοιράσει πλεονάσματα φτωχοποιώντας το σύστημα, αλλά για να παράξει πλούτο δεν το 'έχει'. . .Άστο λοιπόν!!!

Dr.

Συμφωνώ απόλυτα με τον/την ΓΔ.

προς ΓΔ

Η ΔΗΜΑΡΟΣΥΡΙΖΟΜΑΦΙΑ ΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΝ ΗΤΑΝ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ,αριστερα. Αναρχικοι καταστροφεις ειναι. αμαν πια με αυτη τη καραμελα περι δηθεν αριστερας. Ανοιξτε ενα βιβλιο να δειτε τι σημαινει κομμουνισμος. Εστω ανοιξτε ενα λεξικο να δειτε απο που προερχεται η λεξη commun.

ακ

Εσεις παλι η γνησιοι αριστεροι εχετε μια μανια με τα ιερα βιβλια σας οπως καθε χριστιανοπουλο,μαωμεθανοπουλο κλπ οπουλο με τις ιερες γραφες του. Για αυτο σας αρεσει η οχι ουσιστικα ειστε ενα και το αυτο. Με την κριση σε πληρη αχρηστεια.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟμου

ΡΕ 18:23- ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΩΣΤΑ. ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΤΥΛΑΚΙ , ρε ΣΥΡΙΖΟΝΑΖΙΔΟΥ.

Προπαγάνδα

ο κουμμουνισμός όπου εφαρμόστηκε έφερε μιζέρια, πείνα, εξαθλίωση, στέρηση ατομικών δικαιωμάτων. Υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες που έζησαν δεκαετίες όλες αυτές τις καταστάσεις στην αληθινή ζωή και όχι σε γελία αφηγήματα ιδεαλισμού.

@20:00

ειπα εγω οτι ειμαι υπερ του κομμουνισμου!?!?_______________ ΕΙΠΑ μονον ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ (ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ Η ΛΑ.Ε ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ολο το λομπυ της κουμουνδουρου), ΔΕΝ ειναι αριστερα=δεν ειναι κομμουνιστες!

ΓΔ

Στην αριστερά συγκαταλέγονται όλοι οι πολιτικοί και μη σχηματισμοί από το Ποτάμι και αριστερότερα. Δλδ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, Αναρχικοί, Μαοϊκοί, Λενινιστές, και τρομοκράτες!!! Τους Μακρονησιώτες ο Αντρέας τους έκανε μόδα βάζοντάς τους στη Βουλή και στην κυβέρνηση, και μετά μεταπηδάνε όλο και αριστερότερα μαζί με τους επιγόνους τους.!!! Και αυτοί κυβερνάνε από το '81 και μετά, γι' αυτό φτάσαμε σ' αυτά τα χάλια. . . Δημόσιο, σωματεία, όλα ελέγχονται από τους Αριστερούς! Πεντάρα δουλειά δεν γινόταν πουθενά, παρά μόνο αυξήσεις μισθών και μίζες. . . Κόψτε το κεφάλι σας και δώστε μας αυξήσεις! Δεν μ' ενδιαφέρει που θα τα βρεις ήταν η μόνιμη επωδός των απεργών. . . Και η Παπαρήγα, ενώ πλήρωνε στον 902 1.000 Ευρώ, ζητούσε κατώτερο μισθό 1.300!!!! Τα ξεχνάμε;;;;;

@ΓΔ

το τι αυτοπακαλουνται ολοι αυτοι, μας ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ...οταν οι πραξεις τους ΔΕΝ συμβαδιζουν με το τι στ' αληθεια ειναι ο κομμουνισμος= κοινοκτημοσυνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Υποκρινονται τους αριστερους ! ξερεις γιατι ? γιατι ΔΕΝ θελουν οι αλλοι, να νομιζουν πως ανηκουν στη δεξια! Αυτο ειναι ολο ! Ο καθενας θελει να ειναι οτι δηλωνει, ομως μερικα ατομα και μερικα κομματα ειναι και ψευτες και θεατρινοι και υποκριτες και κομπλεξικοι !

προς ΓΔ 23;13

ΔΕΝ αρκει να δηλωνεις αριστερος. Πρεπει και να εισαι. Οι πραξεις τους δεν συμβαδιζουν με τν αρχη της κοινοκτημοσυνης (αριστερα=κομμουνισμος). Τελος. Οταν ολοι αυτοι εχουν απο 20-30-40 ακινητα ο καθενας, δεν ειναι αριστεροι. Ειναι χλιδατοι φαταουλες υποκριτες.

ΓΔ

Τελικά κανένας δεν ήταν αριστερός στα κράτη του υπαρκτού σοσιαλισμού; Εγώ αριστερά έβλεπα και στη Ρωσία, και στη Ρουμανία, και στην Αλβανία, και στην Κίνα, και στην Κούβα. Και τέλος πάντων αυτές τις αριστερές κυβερνήσεις ζήλευαν οι δικοί μας αριστεροί, από τον Φλωράκη μέχρι τον Γλέζο, τον Τσίπρα και τον Μ. Θεοδωράκη! Και τους είχανε πρότυπο που έπρεπε να τους μοιάσουμε. . . Ξέρεις πως ξεφόρτωναν ένα καράβι με σιτάρι στην Κίνα επί Μάο; Με ζιμπίλια (κάτι σαν πλαστικά καλάθια) κάνοντας ανθρώπινη αλυσίδα 100-200 μέτρων μέχρι τα τραίνα!! Δουλεύοντας 12 ώρες ελάχιστο για ένα πιάτο ρύζι και μισθό όχι μεγαλύτερο από 2-3 δολλάρια/μήνα!!!! Δεν είχαμε πουθενά άλλο δείγμα καλύτερο της αριστεράς!! Ή ξέρεις εσύ κάτι που μας διαφεύγει;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία