Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοιό στα σχολεία
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοιό στα σχολεία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι λογικό να έχει επισκιάσει τα πάντα τις τελευταίες 20 ημέρες. Όμως η πανδημία είναι ακόμα εδώ

 Πολλοί πίστεψαν λανθασμένα το τελευταίο διάστημα ότι ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοιό γιατί θεώρησαν ότι η μετάλλαξη Ομικρον που κυριάρχησε και στην χώρα μας, όπως και αλλού, έχει μικρότερη νοσηρότητα και τη θεωρούν σαν μία απλή γρίπη,

Ισως και τα ίδια τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής να έδωσαν το λάθος μήνυμα στον κόσμο όταν τους ζήτησαν να βγάλουν τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Και μάλιστα έσπευσαν να προαναγγείλουν ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου μπορεί να αρθούν και όλα τα μέτρα! Μεταξύ αυτών συζητούν λοιπόν ακόμα και την μείωση του αριθμού των σελφ τεστ που κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία, από δύο την εβδομάδα σε ένα.

Ευτυχώς που τουλάχιστον για ο διάστημα μέχρι το τέλος του μήνα πρόλαβαν να μοιραστούν τα σελφ τεστ οπότε η όποια μείωση πάει για τον Απρίλιο και μετά.

Είναι όμως ποτέ δυνατόν να υπάρχουν επιστήμονες που σκέφτονται κατά αυτόν τον τρόπο. Αφού είναι οι ίδιοι που μας λένε τώρα να μην εφησυχάζουμε παρότι η Ομικρον και η Ομικρον 2 είναι λιγότερο νοσηρές, αν και πολύ πιο μεταδοτικές.

Τα σελφ τεστ αποδείχθηκαν ένας πολύ επιτυχημένος τρόπος που επέλεξε το υπουργείο Παιδείας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία χώρος να κλείνουν συνέχεια τμήματα. Και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί στην κυβέρνηση η οποία εφάρμοσε, όπως εκ του αποτελέσματος κρίνεται, ένα από τα καλύτερα συστήματα τέστιγκ στην Ευρώπη.

Τα παιδιά πέρασαν δύσκολα αυτά τα δύο χρόνια ανάμεσα σε τηλεκπαίδευση και αναγκαστική αποχή από τις φυσικές τους τάξεις πράγμα που κόστισε στην ψυχική τους υγείας, πέραν της μαθησιακής υστέρησης. Η φετινή πετυχημένη επάνοδος στην δια ζώσης διδασκαλία έδωσε και μία ψυχολογική τόνωση στα παιδιά που βρήκαν ξανά τους συμμαθητές τους χωρίς να θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο, λόγω των τεστ, τους ευατούς τους και τους γύρω τους αφού όσοι βγαίνουν θετικοί απομονώνονται και δεν πάνε στο σχολείο.

Ας δώσουμε λίγη ακόμα προσοχή στα σχολεία και έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας για να άρουμε και όλα τα μέτρα, πράγμα που όλοι θέλουμε και κάποια στιγμή θα γίνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK