abatzoglou

Ήταν επιτυχημένο το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη ΔΕΘ;

Ιωάννης Αμπατζόγλου

Πολύς λόγος για την επιτυχία ή μη του συλλαλητηρίου που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας γεγονότα που συνέβησαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου.

Πριν από τις 8 Σεπτεμβρίου, έγινε προσπάθεια από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο συλλαλητήριο ως ακροδεξιά-φασιστική μάζωξη. Το διαλάλησαν με κάθε τρόπο και προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τον λαό ώστε να μειωθεί η συμμετοχή σε αυτό. Μέχρι και την απειλή αιματοχυσίας χρησιμοποίησαν ορισμένοι από αυτούς.

Ανακοινώθηκε επισήμως ότι θα υπήρχαν περίπου 7 χιλιάδες αστυνομικοί – ουσιαστικά επιστράτευσαν αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα – και με αυτό τον τρόπο πέρασε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση λάμβανε θέσεις μάχης και ότι ήθελε προκύψει.

Ανακοίνωναν ότι, λόγω της παρουσίας 500 περίπου Αμερικανών επιχειρηματιών, τυχόν διαμαρτυρίες στη ΔΕΘ θα επηρέαζαν αρνητικά την πορεία της χώρας προς την κανονικότητα στα θέματα της οικονομίας.

Ανακοινώθηκαν διαδηλώσεις για εκείνη την ημέρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης από την ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΥΝ, ΟΚΔΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ κλπ και μάλιστα μία από αυτές σχεδιάστηκε να διέλθει από τον παραλιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης (λεωφόρος Νίκης) την ίδια ώρα που θα βρίσκονταν εκεί οι διαδηλωτές του συλαλλητηρίου για την Μακεδονία. Συγκεκριμένα από εκεί θα περνούσε η πορεία του ΠΑΜΕ. Αυτό δημιούργησε μία νευρικότητα λόγω του φόβου σύγκρουσης μεταξύ των διαδηλωτών.

Την ημέρα του συλλαλητηρίου, από νωρίς το πρωί διάφοροι διαδικτυακοί ιστότοποι διέρρεαν την είδηση ότι οι δρόμοι προς Θεσσαλονίκη είναι κλειστοί και δεν θα μπορέσουν οι διαδηλωτές να φτάσουν στον προορισμό τους. Αυτό αποδείχτηκε fake news επειδή εκείνο το πρωί οι δρόμοι προς την Θεσσαλονίκη δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα σχετικά με την προσβασιμότητά τους.

Τα λεωφορεία που έφταναν στην Θεσσαλονίκη αποβίβαζαν τον κόσμο 4 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του συλαλλητηρίου. Έτσι ο κόσμος υφίστατο μία επιπλέον ταλαιπωρία και καθυστερούσε να φτάσει στον χώρο του συλλαλητηρίου.

Σαν ώρα του συλλαλητηρίου είχε καθοριστεί να είναι η 7μμ. Σε όλα τα συλλαλητήρια η ώρα συγκέντρωσης είναι ενδεικτική και όχι απόλυτη. Δηλ. μία συγκέντρωση συνήθως συγκεντρώνει τον μέγιστο κόσμο της μετά από την προκαθορισμένη ώρα. Στις συγκεντρώσεις επίσης ισχύει ότι «ο κόσμος φέρνει κόσμο» δηλ. όσο ο κόσμος πληροφορείται ότι μία συγκέντρωση γιγαντώνεται τόσο περισσότεροι συρρέουν. Στην περίπτωσή μας τα κρατικά ΜΜΕ αλλά και αυτά που πρόσκεινται στην κυβέρνηση δεν μετέδιδαν τον παλμό του συλλαλητηρίου, αντιθέτως έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να παραπληροφορήσουν. Επίσης ποτέ δεν θα μάθουμε σε τι ποσά θα έφτανε το πλήθος που συνέρρεε προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον πολύ απλό λόγο ότι στις 7:15μμ δηλ. μόλις 15 λεπτά από την καθορισμένη ώρα, εκτελέστηκε ένα άριστα μελετημένο σχέδιο ώστε όλα να τελειώσουν εκεί. Δεν ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία περαιτέρω γιγάντωσης του πλήθους.

Άλλωστε όλος ο κόσμος που αποβιβάστηκε από τα λεωφορεία σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σημείο του συλλαλητηρίου χρειαζόταν χρόνο μέχρι να φτάσει εκεί. Ξεκίνησαν λοιπόν βίαια επεισόδια και το συλλαλητήριο έληξε. Ποιά ομάδα τα ξεκίνησε και πως αυτή η ομάδα κινήθηκε μέσα στο συλλαλητήριο θα αναλυθούν σε επόμενο άρθρο. Το μόνο που θα αναφερθεί εδώ είναι ότι προφανώς πρόκειται για παρακρατικό σχέδιο, το οποίο προστατεύει την συγκεκριμένη κυβέρνηση. Οι ρίψεις των χημικών που ακολούθησαν ήταν πρωτοφανείς. Χρησιμοποιήθηκαν τεράστιες ποσότητες χημικών, όχι απλά δακρυγόνων και καπνογόνων αλλά χημικών που προκαλούσαν αίσθηση καψίματος στο δέρμα. Αυτά τα χημικά στράφηκαν εναντίων όλων. Όχι μόνο αυτών που προκαλούσαν αλλά και όλου του πλήθους των συγκεντρωμένων. Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, όλοι έγιναν στόχος των χημικών. Η εντολή ήταν προφανής. Διαλύστε τους.

Τελικά ο κόσμος που συγκεντρώθηκε μέχρι τις 7μμ στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις από 60 έως 100 χιλιάδες άτομα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από την Βεργίνα TV, η οποία κάλυπτε τηλεοπτικά το συλλαλητήριο. Ακόμα και αυτή η εικόνα ενόχλησε τους κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους στα γνωστά ΜΜΕ, οι οποίοι έσπευσαν να πουν ότι αυτές οι εικόνες και τα βίντεο είναι από το συλλαλητήριο του Ιανουαρίου, λες και τον Ιανουάριο μέσα στο καταχείμωνο ο κόσμος είχε κατεβεί με κοντομάνικα μπλουζάκια όπως αυτοί που φαίνονται στις εικόνες και τα βίντεο του Βεργίνα TV.

Τελικός απολογισμός; Πολύς ο κόσμος με αγωνιστικό πάθος, παρά την προσπάθεια του καθεστώτος να προβοκάρει το συλλαλητήριο. Άμεση λήξη του συλλαλητηρίου από το πανικόβλητο κράτος και παρακράτος, ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα γιγάντωσής του. Πρωτοφανής επίθεση με χημικά εναντίων όλων, απλού κόσμου, γυναικών, παιδιών, ηλικιωμένων. Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι πολύ επιβαρυντικό για την κυβέρνηση που σε κάθε περίπτωση δείχνει να βγάζει τον επιθανάτιο ρόγχο της.
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ πέτυχε και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν με το σύνθημα «συνεχίζουμε τον αγώνα». Αυτό σε κάθε περίπτωση θα γίνει πράξη, για την Μακεδονία μας, για την Ελλάδα.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα»

ΣΧΟΛΙΑ (53)

Jack

Τράβα να ζήσεις στην Αλβανία ή στα Σκόπια, τι δουλειά έχεις εδώ, εδώ είναι Ελλάδα και ο Στάλιν ο δάσκαλός σου έχει πεθάνει από χρόνια, δε στο πανε ούτε αυτό

νηρέας

Ναι @ Την ( πάτησες ) Ετσι νόμιζαν οι ξένοι περιηγητές τον 19 ο αι ( Τουρκοκρατία ) Οτι οι Ελληνες χάθηκαν και η γλώσσα όπως οι αρχ Αιγύπτιοι . Οταν ήρθαν έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι Ελληνες υπάρχουν και μιλάνε ελληνικά .( Διάβασε ιστορία )

de

οι μη αριστεροί δεν το'χουν με τις διαδηλώσεις, βαστάει όμως στο σύστημα να κάνει δημοψήφισμα για το θέμα?

ο

Πρώτα απ όλα ποιός σου είπε οτι στο συλλαλητήριο δεν ήταν και ''αριστεροί'';Απ την αρχή του χρόνου έχουν γίνει περι τα 100 συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας και σε πολλές του εξωτερικού που ζούν Έλληνες.Mιλάμε για παλλαικότητα όχι αστεία,όλες οι ηλικίες και οι κοινωνικές τάξεις.Κι αυτό χωρίς κομματική υποστήριξη με κόντρα και την κυβέρνηση και τα μμε και τους παρακρατικούς του σύριζα. Απέναντι σ αυτή την κινητοποίηση τι μπορείς να βάλεις;Το παμε που κατεβάζει 20 και 30 άτομα στην επαρχία,συνέχεια τους ίδιους και λέει έκανε συλλαλητήριο κι όλοι τους κοιτάν σαν γραφικούς;Για τον σύριζα δεν το συζητάω καν,ποτέ δεν είχε ρίζες στο λαό,περιθωριακό κόμμα μεσοαστών και μπάχαλων ήταν και όσοι είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια έχουν αποχωρήσει απο καιρό κι έχουν απομείνει μόνο τα λαμόγια.

ΚΩΣΤΑΣ

Οσα συλλαλητηρια και να γινουν η πραγματικοτητα ειναι μια.Η κυβερνηση αυτη υπεγραψε μια συμφωνια( δεν ειμαι Συριζαιος ειμαι φανατικα εναντιον τους γενικα) που αργα η γρηγορα θα εκανε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΛΑΟΜΑΚΕΔΟΝΕς-ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙς ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙς ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ-ΣΛΑΥΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗς ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟς-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕς ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕς ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

δημοκρατης

@ ΚΩΣΤΑΣ - Κανεις ενα πολυ σοβαρο λαθος! ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Εδω φιλε Κωστα, δεν εχουμε μια οικονομικη συναλλαγη, οπου μπορει να γινει καποιος συμβιβασμος. Εδω εχουμε μια ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, γιατι ο ορος Μακεδονια, αφορα την Ελλαδα και μονο! Αν ηθελε η κυβερνηση, θα μπορουσε καλλιστα να θεσει βετο και να μη δεχτει σε καμμια περιπτωση, την παραχωρηση της ελληνικης Μακεδονιας στους Σκοπιανους. Ειναι μια καθαρα εθνικη, αλλα και πολιτικη επιλογη και η κυβερνηση, ειχε την υποχρεωση πριν υπογραψει οτιδηποτε, να απευθυνθει στον ελληνικο λαο και να κανει δημοψηφισμα, οπως γινεται και στα Σκοπια. Αλλα αυτα γινονται, μονο στις δημοκρατικες κυβερνησεις και οχι στα ακραια καθεστωτα.....

Αρκετα πια!

Αγαπητε δημοκρατη, τι πρεπει να γινει, να πεσει ο ουρανος στα κεφαλια σας για να καταλαβετε το οτι το συνθημα "η Μακεδονια ειναι μια και ελληνικη" για τους ξενους ειναι αλαμπουρνεζικο, ακαταλαβιστικο και γελοιο? Καταλαβετε το ρε ανθρωπε, οι θεωριες του Παπαρηγοπουλου και το οτι μας μαθαιναν στα ελληνικα σχολεια, για ολο τον υπολοιπο κοσμο εχουν την αξια χαρτιου .....υγειας.Η προσαρμοζομαστε και διατηρουμε τη χωρα μας οπως εχει , η.....συνεχιζουμε με την τακτικη του 1950 και διαλυομαστε στα εξ ων συνετεθηκαμε.

Cris

Του έτους 1950 προηγήθηκαν οι αγώνες των παππούδων σας για "ανεξάρτητη, αυτόνομη, ενιαία Μακεδονία", γιαυτό μην το αναφέρεις, δεν σε συμφέρει. Όσο για τους ξένους, ξέρουν πολύ καλά για τη Μακεδονία, αλλά τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα συμφέροντά τους. Εσύ και οι ομοϊδεάτες σου ενδιαφέρεστε για τα συμφέροντα της Πατρίδας σας;

Αρκετα πια!

Και ετσι να ειναι (που δεν ειναι) οπως μας τα λες Cris θα υπηρχε ενα ελληνοσλαβικο κρατος με παραλληλη διδασκαλια και των δυο γλωσσων σε ολη του την επικρατεια.Λες και τωρα δεν καταλαβαινουν και τις δυο γλωσσες και οι μεν και οι δε και δεν ειναι ανοιχτα τα συνορα.Προς πληροφορηση σου, βουλγαροι πολιτες αγοραζουν σωρηδον στα ελληνικα παραλια, απο Κεραμωτη μεχρι Χαλκιδικη.Αν μας εβαλαν οι μεγαλες δυναμεις να σφαζομαστε ,αυτο δεν σημαινει οτι εχουμε τιποτα στην ουσια να χωρισουμε με τους γειτονικους λαους.

ΟΧΙ ΕΣΥ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ

Δεν μαθαινουμε Παπαρηγοπουλο αμα μαθαιναμε δεν θα ειμασταν τοσο αχρηστοι χωρις να ξερουμε την ιδια μας ιστορια. Επισης τι μας νοαιζει καταλαβαινουνε και τι οχι οι αλλοι? Ειναι σαν να μου λες οτι πρεπει εγω να καταλαβω τι θεματα εχουνε οι γερμανοι με τους αυστριακους και γιατι το βελγιο δεν ειναι πραγματικη χωρακαι εχει χωριστει στα δυο. Δεν με νοιαζει δεν με αφορα και δεν θα επρεπε να τους αφορα τους ξενους τι κανουμε εμεις με τους βουλγαροσκοπιανους. Φτανει πια αυτος ο εθνομηδενισμος. ΦΤΑΝΕΙ, αμα δεν σημαινει τιποτα το τι ειναι η χωρα και η ιστορια μας, να το διαλυσουμε το μαγαζακι και να παμε αλου να ζησουμε. Φτανει πια με την προοδευτικοτητα τους παγκομοιοποισης και του νεοφιλλευθερισμο. Αν απο μεταμοντερνιστικης αποψης τιποτα δεν εχει σημασια και τιποτα δεν εχει αξια, ε τοτε γιατι να εχει καμια αξια η σημασια για εμενα τι πιστευουνε οι αλλες χωρες? ΧΕΣΤΗΚΑ τι πιστευουνε.

Φίλε,

το πρόβλημα είναι ότι αυτοί για τους οποίους εσύ χέστηκες τι πιστεύουνε σου ορίζουνε τα σύνορα εντός των οποίων ζεις. Και αν το παρακάνεις σε διαλύουν.

δημοκρατης

@ 20.56 - Απαντηση μου στο σχολιο σου, ειναι η φωνη του ελληνικου λαου, που ζητα απεγνωσμενα, Δικαιοσυνη, Δημοκρατια και τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

νηρέας

χαρτί υγείας ??!! Για την πολιτική οκ Για την ιστορία βλέπω χιλιάδες επισκέπτες σε μουσεία και αρχ χώρους να τους ενδιαφέρει . Οπως και σε άλλα μέρη πχ Ρώμη, Κάιρο . και κάθε αρχ ανακάλυψη τραβά την προσοχή .

Ναι,

στο Κάιρο πάνε πολλοί επισκέπτες, όμως δεν θεωρούν τους σημερινούς άραβες της Αιγύπτου αρχαίους Αιγυπτίους.

Σλαβοκαμεδονια?

Σλαβοκαμεδονια? Με υπηκοτητα και γλωσσα? Μακεδονικη. Μην επαναλαμβανετε προπαπαγανδιστικες ανοησιες οταν φτιαχτηκε αυτη η χωρα τον ηλιο της Βεργινας ειχε για σημαια και τους καναμε μποικοττα για να το αλλαξουνε. Ο σκοπος αυτης της χωρας ειναι ο ιδιος και δεν θα αλλαξει ποτε.

Αρκετα πια!

Ηταν καμμια πεντακοσαρια χρυσαυγουλα και παλιοι φασιστογενιτσαροι μπροστα στον Λευκο Πυργο και ολοι μαζι , μαζι με τους πατριδοκαπηλους που μαζευτηκαν σε ολες τις γωνιες της πολης εφταναν δεν εφταναν τις τρεις χιλιαδες.Εγω θα ψηφισω και με τα δυο χερια Τσιπρα, αν τολμησει και κυρηξει εκτος νομου τις φασιστικες παμμακεδονικες οργανωσεις.Οι τραμπουκοι αυτοι απειλουν τα εθνικα συμφεροντα της χωρας μας.

Παμμακεδονική

Και αρκετά πιά με τις ίδιες παλιές και ψευδές κατηγορίες ότι οι Παμμακεδονικές είναι φασιστικές οργανώσεις. Αυτά μάθατε από το ΣΥΡΙΖΑ, αυτά λέτε. Εμείς δεν έχουμε πολιτικό χαρακτήρα και δεν σας λέμε τή να ψηφίσετε αλλά αφού λέτε θα ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ με τα δυό σας χέρια, με γειά σας με χαρά σας και δικαίωμα σας. Στο κάτω κάτω θα δώσετε τους 2 ψήφους στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα τους χρειαστούν.

Γιάννης

Είναι τις δύο ψήφους και όχι τους δύο ψήφους. Αν θέλετε όντως να λέγεστε Μακεδόνες και Έλληνες.

Παμμακεδονική

Ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Λάθος έγινε. Γρήγορα το γράψαμε χωρίς να προλάβουμε να το διορθώσουμε. Εσείς εκεί κολλήσατε και από το «τους» και «τι» θα κρίνετε εάν είμαστε Έλληνες; Όπως θέλετε.

νηρέας

να ψηφίσεις ότι θες. Η Μακεδονία και η ιστορία της δεν είναι του πάππου σου τσιφλίκι . Ουτε του κάθε συριζα .

Αρκετα πια με την αριστερα και τους εθνοπροδοτες

Φτανει πια, να φυγετε ρε να πατε αλλου, σας βαρεθηκαμε μας εχετε καταστρεψει αφου μισητε τα παντα και ολη την Ελλαδα γιατι δεν φευγετε ρε? Οι γεροι τι ηταν χρυσαγιτες? Οι παπαδες χρυσαγιτες? Τα παιδακια χρυσαγιτες? Ε τοτε θα ψηφισω χρυση αυγη να παρει ολους τους αριστεροαπλυτους σαν του λογου σου και να τους παει βολτουλα με ελικοπτερο στην Μακρονησο. ΟΥΣΤ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.

..........

Δυστυχώς ήταν ανοργάνωτα χωρίς ομιλίες. Με συνθήματα όπως στο γήπεδο χωρίς Εθνικό Ύμνο. Αυτό ήταν λαθεμένη κίνηση. Άλλοι ήμασταν στο Λευκό Πύργο, άλλοι στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου...Μεγάλη παρουσία χριστιανικών ορθόδοξων ενώσεων και του κλήρου φυσικά. Του απλού κλήρου! Απλοί άνθρωποι που υπερασπίζονται μεγάλες ιδέες. Και όσο σκέφτομαι ότι οι πολιτικοί μας είναι η αντανάκλαση μας στον καθρέφτη και τα έργα τους είναι δικά μας έργα... Ραντεβού στην Αθήνα! Για το επόμενο και το μεθεπόμενο συλλαλητήριο και ακόμα πιο πέρα...

κωστας

Δυσκολο και επικινδυνο εγχειρημα μπροστα στους αρχοντες του δρομου. Η κυβερνηση ξερει πολυ καλα πως να καπελωνει κινηματα και διαδηλωσεις και το εκανε με μαεστρια. Και με πραιτωριανους, και με προληψη, και με γρηγορη αντιδραση, και με ελεγχο της πληροφοριας πριν και μετα. Η δεξια ειναι ανημπορη να αντιδρασει και να να δειξει πυγμη. Αν συνεχισει ετσι, ο Συριζα θα μαζεψει ολη τη διαφορα μεχρι τις εκλογες.

νηρέας

Ένα συλλαλητήριο ήταν .Πέτυχε ? Δεν πέτυχε .... Κάνε ένα δημοψήφισμα ... Εσένα τα λέω κ Τσίπρα κ Κοτζιά κ Βούτση Αν λέω αν οι Σκοπιανοί συνεχίσουν είστε υπεύθυνοι απέναντι στο λαό , Δεν έχει δεν ήξερα δεν κατάλαβα ..... ένταξη .

de

και να σκεφτείς ότι στα Σκόπια θα διεξαχθεί δημοψήφισμα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΟΥΤΕ ΣΕ..ΚΟΥΝΟΥΠΙ,ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ..ΠΑΝΟΠΛΟΥΣ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ,ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ..ΕΛΕΟΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΑΝ..ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ,ΚΑΙ..ΦΑΣΙΣΤΑ,ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ..ΚΡΟΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΚΑΣΙΜΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ,ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ..ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ..ΧΤΥΠΑΝΕ!

δημοκρατης

Ιωαννη Αμπατζογλου, πολυ σωστο το αρθρο σου και οπως λες και εσυ, αυτην ηταν η επιδιωξη της ...κυβερνησης!... Να διαλυσει το συλλαλητηριο πριν ακομα αρχισει! Αυτες ειναι φασιστικες μεθοδοι, που ταιριαζουν μονο, σε ολοκληρωτικα καθεστωτα και οχι σε δημοκρατικες κυβερνησεις. Ειναι προφανες, οτι τη χωρα την κυβερνα μια ιδιοτυπη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ, που δεν νοιαζεται καθολου για την αποψη του ελληνικου λαου και με οπλο τα ΜΑΤ και την ακραια καταστολη, προσπαθει με νυχια και με δοντια, να επιβαλλει τις εθνομηδενιστικες της αποφασεις. Κατα τη γνωμη μου, αυτη η αισχρη συμπεριφορα, θα πρεπει να διατρανωσει με μεγαλυτερη πυγμη τους αγωνες, κατα της προδοτικης συμφωνιας των Πρεσπων, γιατι ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ και τωρα πια ολοι ξερουμε, οτι εχουμε να αντιμετωπησουμε ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ! Οπως και να χει, η ουσια του ζητηματος, ειναι, να μη περασει αυτη η απαραδεκτη συμφωνια! Οι διοργανωτες των συλλαλητηριων δεν πρεπει να πτοηθουν σε καμμια περιπτωση, και θα πρεπει αμεσα να διοργανωσουν καινουργιο συλλαλητηριο στην Αθηνα. Αλλωστε, αυτο που διακρινει εναν αγωνα και τους αγωνιστες του, ειναι... Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ και οπως λεει και ο λαος, " Χουντα ειναι, θα περασει". Και επι 7ετιας τα ιδια συνεβαιναν, αλλα ο ελληνικος λαος με την επιμονη του και τη διψα του για Δημοκρατια, εδιωξε τη χουντα και αυτο πρεπει να γινει και σημερα. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ γιατι.... αυτο ειναι το δικαιο και θα πρεπει να γινει πραξη....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία