antipas

Ελλάς- Τουρκία… συμμαχία!

Γιάννης Αντύπας

Άλλο δρόμο δεν έχουμε. Μπορούμε να πολεμάμε για αιώνες, τους μόνους που θα κάνουμε χαρούμενους είναι τους… άλλους. Τις μεγάλες δυνάμεις, τις εταιρείες όπλων, πετρελαίου κοκ.

Προσοχή: μιλώντας για συμμαχία δεν εννοώ το τέλος της ιστορίας. Το παρελθόν, οι διαφορές και οι διαφωνίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Δεν μιλώ για μονομερή αφοπλισμό. Άλλωστε, δεν θεωρώ του εξοπλισμούς πεταμένα λεφτά, αλλά αυτό το θέμα μπορούμε να το δούμε σε ένα άλλο άρθρο.

Όμως, πιστεύω ότι η συνεργασία και ένα σύμφωνο μη επίθεσης και ειρηνικής επίλυσης των διαφορών θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα. Ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι δυο σοβαρές σύγχρονες χώρες. Ένα ισχυρό μήνυμα του ενός λαού προς τον άλλο.

Στη γειτονική χώρα πλησιάζουν εκλογές. Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να πολιτευθεί με τρόπο που δε θα ενισχύσει εξ αντανακλάσεως τις ακραίες φωνές. Στην Τουρκία δεν υπάρχουν μόνο οι ισλαμιστές του Ερντογάν και οι Γκρίζοι Λύκοι του Μπαχτσελί. Υπάρχουν και οι Κούρδοι, υπάρχουν και οι Τούρκοι της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης.

Τούρκοι που θέλουν να ζήσουν τη ζωής τους και να μην είναι στρατιωτάκια στα όνειρα κανενός σουλτάνου. Τούρκοι που δεν έχουν κάτι να μοιράσουν με τους Έλληνες. Γιατί, είναι άλλο πράγμα η προπαγάνδα ενός καθεστώτος, που δημιουργεί εξωτερικούς εχθρούς για να ασκεί ασφυκτικό έλεγχο στο εξωτερικό και άλλο η πραγματικότητα, την οποία γνωρίζει ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας.

Στην Τουρκία η Ελλάδα πρέπει να κάνει επίθεση φιλίας. Να ξέρουν οι γείτονες ότι δεν τους απειλούμε. Είναι αδιανόητο να επιτρέπουμε στον Ερντογάν και στις εφημερίδες του καθεστώτος να μας «ζωγραφίζουν» σαν τέρατα.

Είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα με τις χωρίς όρια δυνατότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης να επιτρέπουμε σε ανθρώπους όπως ο Ερντογάν να επιδιώκουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο των χωρών τους.

Ταυτίζοντας τη διακυβέρνηση με την εξουσία και δημιουργώντας στο τέλος αυταρχικά καθεστώτα. Στο όνομα του λαού, βεβαίως, βεβαίως.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

ΖΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ!!

Chris

Μα οι Τούρκοι λένε ότι τους ανήκουν 18 νησιά στο Αιγαίο, τα οποία καταλάβαμε με τη βία. Με ποιον ειρηνικό τρόπο επιλύεται αυτή η διαφορά? να πάμε σε κάποιο δικαστήριο? να πάμε δηλαδή, σε δικαστήριο, τύπου Χάγης. Και να διαπραγματευθούμε Ελληνικό έδαφος? πραγματικά τα πιστεύετε αυτά που λέτε? ή μήπως να μοιραστούμε το υπέδαφος? μήπως αυτό εννοείτε?

takis

ελληναραδες, πολυ καλα τα λεει ο αρθρογραφος , πολλοι απο τους σημερινους Τουρκους δεν γουσταρουν να ειναι Τουρκοι, δεν μοιαζουν καν με Τουρκους. Εχουν ευρωπαικες φατσες κ θα ηθελαν να μπουν στην ΕΕ. Πιθανως να ειναι εξισλαμισμενοι Ελληνες.Αυτο ειναι το target group της Ελλαδος, αυτους πρεπει να εναγκαλισουμε, κ ποιος ξερει ισως μια μερα παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θα ναι. ....

θα πέσουν να σε φάνε...

όσοι σκέφτονται με το δικό σας τρόπο, θεωρούνται αφελής - αριστεροί - ανιστόριτοι - ανθέλληνες ...κλπ. Για μένα, παρόμοιες απόψεις κινούνται στη σφαίρα του πραγματικού πατριωτισμού (και απο τις δύο μεριές του Αιγαίου) και όχι στη σφαίρα της φαντασίας και της ουτοπίας. Φανταστείτε πόσοι "υπερπατριώτες" Έλληνες και Τούρκοι τι και πόσα συμφέροντα έχουν να δημιουργούν διχόνοια και ένταση μεταξύ των δύο λαών. Ποιοί ωφελούνται απο αυτή την κατάσταση; Απο τα σχόλια που θα ακολουθήσουν θα πάρουμε μια μικρή εικόνα πως σκέφτονται οι πατριώτες και πως οι πατριδοκάπηλοι. Προς Θεού, δεν είμαι ούτε Συριζαίος, ούτε αριστερός, ούτε αριστεριστής. Θα πέσουν να σε φάνε με αυτά που γράφεις ...πάντως!!

Προς Π.Θ

Ο συνεργάτης σας ,διαβάζει τι γράφει?? Η πλήρης ουτοπία!

ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟ

Ουτοπικο.Αυτο θα μπρουσε να γινει μονο σε περιπτωση που εχουμε να αντιμετωπισουμε κοινο εχθρο. Και με τα σημερινα δεδομενα αυτος μπορει να ειναι μονο ......οι εξωγηινοι.

Κάνεις δεν τολμά

Υπαρχει και η αλλη άποψη, θα έλεγα αντίστροφη, που έχει να κάνει σαν η Τουρκία να είναι ο χωροφυλακας , να κρατάει τα ηνία μην τυχων και ξεστρατησει κάποιος από την ένωση. Να την επαναφέρει στον "ίσιο" δρόμο. Πράγμα που έχει γίνει και στο παρελθόν, οταν στην Κύπρο το κομμουνιστικο κίνημα, ήταν έτοιμο όχι μόνο να αναλάβει την εξουσία, αλλά και να παραχωρήσει βάσεις στον άλλο στρατοπαιδο. Οπότε πήραν άδεια να γίνει η εισβολή στην Κύπρο. Που την πλειρωσαμε ακριβά. Μήπως και υπο το σημερινό φασιστικό πελατειακο καθεστώς το δικό μας , που ναι μεν δεν υπάρχει περιπτωση να δοθούν στρατηγικά πλεονεκτηματα στον αντιπαλο στρατοπαιδο, γιατί αυτό δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η παρατεταμένη περισσοτερα από οκτώ χρόνια άρνηση του Ελληνικου κοινοβουλιου ,συμπεριλαμβανομενης και αντιπολιτευσης, να συμμορφωθουν στα πλαίσια και κανόνες της ΕΕ και έτσι η Τουρκία με την πιεση που ασκει, να επιφέρει τις αλλαγές που απαιτούνται. Έχουν βαρεθεί οι εταιροι μας , να συνεδριαζουν, να αποφασίζουν, να ελέγχουν, να διαφωνουν,να μην τηρουνται τα συμφωνηθεντα και κυρίως να πληρώνουν πολλά δις, σε μια μαύρη τρύπα, επονομαζομενη και δημόσιο. Να συντηρούν να θρεφουν τους κομματικούς στρατούς των κομμάτων της Βουλής. Με την δήλωση της χθες της Λαγκαρντ. Και να αφήνουν ένα μέρος του πλυθησμου της ένωσης να ζουν στην απόλυτη φτωχια , τον ιδιωτικό τομέα.Να μην έχουν καμία σχέση με το πολιτικό σύστημα της Ένωσης. Με την λογική όλοι στο δημοσιο, δεν αρέσει στους Ευρωπαίους. Οι μεταρυθμίσεις εχουν γίνει φαντάσματα. Παρότι το υπαρχών πολιτικό σύστημα τους εξυπηρετει δέοντος τους Εταίρους. Μας δανειζουν ασταμάτητα, και μετά πουλάμε κρατική περιουσία να μπορεσουμε να ξαναδανειστουμε. Εγώ ρίχνω την ιδέα, που είναι σωστή, για να γλυτώσουμε από τον Εντρογαν, να γλυτώσουμε από την δηκτακτορια του κοινοβουλίου, από δημοσιουπαλληλικο καταστημενο , από το πελατειακο σύστημα. Γνωρίζω ότι θα ειμαι μόνος με αύτη την ιδέα. Γιατί κανείς δημοσιογραφος, δεν θα τολμήσει να πει κάτι τέτοιο.

Βαρεθηκαν..

Καλα εισαι καλα...? ο Ελληνας βαρεθηκε τα καφενεια, και τα τουρκικα σηριαλ, Θελει να θυσιαστει για την πατριδα, θελει να πολεμηση,με το ζορι κρατιεται,

@Βαρεθηκαν..

Μεγάλε, άμα βαριέσαι, κάτσε μάθε λίγη ορθογραφία να περάσει η ώρα σου.

Ανώνυμος

Ζεις σε άλλο πλανήτη αγαπητέ. Κοιτάξτε αλλάξτε μυαλά γιατί σε λίγα χρόνια τα παιδιά σας θα διδάσκονται την τουρκική στα σχολεία.

Παπάραψ

Ίσως το πιο άστοχο άρθρο που έχω ποτέ διαβάσει!

ISOS?

ίσως;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία