pafilas_dimitris

Βαριοπούλες δίχως πρόταση

Δημήτρης Παφίλας

Ο κόσμος προχωρά μπροστά με υψηλές ταχύτητες. Είτε είναι ακροδεξιοί ή όχι το κόμμα της Λέγκας του Βορρά ή ακροαριστεροί και λαϊκιστές το κόμμα των πέντε αστέρων διατύπωσαν μια σοβαρή πρόταση που κάποια στιγμή θα αποκτήσει σημασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% που αναβλήθηκε για το 2019 λόγω των δημοσιονομικών στην Ιταλία αποτελεί μια πρόταση, διότι συνδυάζει και τις εταιρείες και τα φυσικά πρόσωπα. Διότι η ανάπτυξη θέλει κίνητρα και όχι επιδόματα σαν αυτά που ετοιμάζεται να δώσει η διακυβέρνηση Σύριζα- Ανελ, όταν οι δανειστές δουν τις υπογραφές. Όπως κι αν έχει η Ιταλία θα κυβερνηθεί και σε ένα χρόνο θα επαναφέρει την πρόταση.Το πρόβλημα θα το έχουν χώρες όπως η Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί χώρες όπως Κύπρος, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ιταλία. Και δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε όχι μόνο λόγω οικονομικών συντελεστών, αλλά και σε επίπεδο δικαιοσύνης, ασφάλειας, παιδείας κτλ.

Στην δικαιοσύνη τέθηκαν στο αρχείο λ.χ οι μηνύσεις των πολιτικών προσώπων ενω ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης ( Novartis) δεν αφορά τα πολιτικά πρόσωπα”.

Η καταδίκη της χώρας απο τους Σύριζα- Ανελ - και ειδικά απο τον έγκλειστο πρωθυπουργό- είναι διπλή : Δεν μπορούν να διατυπώσουν μια οικονομική ( πολιτική ) πρόταση διότι επιδιώκουν ένα σοβιετικό μοντέλο της οικονομίας και ταυτόχρονα σπιλώνουν μέσω σκευωριών τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Η χώρα δεν μπορεί, ούτε να περιμένει έως το 2020 να μειωθούν οι φόροι ούτε επίσης να περιμένει άλλους δώδεκα μήνες προκειμένου να μοιράσει ένα “αντίδωρο' στους συνταξιούχους -αφού βεβαίως έχει δεσμεύσει προηγουμένως την οικονομία με το νέο μεταμνημόνιο.

Η χώρα δεν αντέχει στον διχασμό που προκλήθηκε από τον χειρισμό των θεσμών. Όσα έπραξαν οι Σύριζα- Ανελ απο το 2015 στην οικονομία, στην υπόθεση Novartis, στην δικαιοσύνη είναι αρκετά για να απασχολήσουν δυο ειδικά δικαστήρια. Ακόμη, όμως, κι αν υπήρχε πρόταση με μείωση φόρων ( εταιρικών και φυσικών προσώπων) σε ποιά χώρα θα εφαρμοστούν ; Στην δικαιοσύνη – για την οποία έχουν λόγο εξωθεσμικοί παράγοντες- η υπόθεση είναι χαμένη. Η σχέση εξόδων προς έσοδα είναι έξι προς ένα.

Καμία πολυεθνική δεν μπορεί να εξαγοράσει ελληνική εταιρεία, με τέτοια ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια, η ανομία προχωρά καθώς κι άλλοι διεκδικούν την προστασία που απολαμβάνει ο Ρουβίκωνας.

Χθες ήταν τα Άνω Λιόσια, οι οποίοι είναι πιο σίγουροι και πυροβολούν. Αύριο άλλη περιοχή. Οι βαριοπούλες που σηκώνουν οι θρασύδειλοι του Ρουβίκωνα προς το παρόν προκαλούν οργή. Θα περιμένουμε τη βία για να ψάξουμε για ηθικούς αυτουργούς ;


ΣΧΟΛΙΑ (2)

Η φεουδαρχια ξαναεγκαθισταται

Πρέπει να ξεκινουμε από μια βάση, ένα γεγονός, κάτι που κυριαρχεί, για την τωρινη, την παρούσα δημοσιογραφια. Άσχετα αν η ύλη που προσφέρετε είναι πλουσιοτατη .Και ως βάση μπορούμε να λάβουμε π.χ. την υψηλό δημόσιο ή την δικτακτόρια του κοινοβουλίου ή τους πληρωμενους κομματικούς στρατούς των κομματων της Βουλής κτλ.Και ου το καθ'εξής ,γιατί υπάρχει μεγάλη ποικιλία θεματων και καταστάσεων. Και παρ'ότι τους κατακεραυνωνουν οι αρθρογραφοι, δεν τούς καίγεται καρφί. Συνεχίζουν ακαφεκτοι τις παρανομίες και τις αντισυνταγματικες ενεργειες τους. Άρα κάπου στηρίζονται οι κυβερνοντες. Και όχι μόνο στη πλειοψηφία στην Βουλη .Τώρα δε που το συνταγμα έχει καταργηθει σχεδόν ολόκληρο, εγώ το έχω σίγουρο ,ότι θα επιδιώκουν τα κόμματα ,να μην εξελθουμε ποτέ από τα μνημονια και την κρίση. Έτσι κυβερνούν ποιο άνετα, δεν χρειάζεται δικαιολογόυνται για την παρανομίες τους και την φτωχοποιηση του λαού, το άρμεγμα κυριολεκτικά που αφαρμοζουν και την αφαιμαξη μεγαλων κονδυλίων προς ίδιον όφελος. Το μυστικό είναι βέβαία στον πολίτη, να αντιδράσει, να πει ως εδώ, αλλά χρειάζεται και ένα νέο κόμμα ή μία άλλη πολιτική νομεκλατουρα.Πράγμα που είναι απίθανο των απιθάνων .Ο στρατός κατοχης είναι πλέον τόσο ισχυρός, τόσο οργανομενος , που οτι αλλο , θα θεωρείται αυταπατη .Έτσι θα βαδιζομαι στο οργανομενο σχέδιο, των μεταξυ ΕΕ και ντόπιας νομεκλατουρας -μας πουλησαν από καιρό -πολύ χαμηλό κόστος ζωής, για τον λαό και φτηνά μπάνια για τους Ευρωπαίους. Την φεουδαρχια .Εκτός αν κάποιος ξεπαστρέψει τα σχέδια αυτα. Απίθανο. Γιατί η βάση υπάρχει, οι πολιτικοί φεουδαρχες, όπως των πρώην ανατολικών χωρών η νομεκλατουρα τους, οι επιστατες δηλαδή ο δημόσιος τομεας, και τέλος οι κολιγοι ο ιδιωτικος τομέας.

Χρηστος Σωτηριου

Οι ρουβιΚοτες ειναι συριζοταλιμπαν αναρχικοι φασιστες καταληψιες , ενα κάρο υποκριτες που χρυσοπληρωνονται απο τον $όρος και τα τσιρακια του να κανουν σαματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία