pafilas_dimitris

Κάποιοι δεν περιμένουν

Δημήτρης Παφίλας

Μετά το πρώτο Μνημόνιο, η εικόνα είναι ίδια και απαράλλακτη. Κάθε εβδομάδα η Ελλάδα, οι ξένοι επενδυτές περιμένουν ένα ορόσημο. 

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την δόση, τα μέτρα και πάει λέγοντας. Όπως έχει δείξει η οκτάχρονη ιστορία, μερικές εβδομάδες δεν ήταν απλώς χειρότερες αλλά οδυνηρές για την χώρα. Κι αυτό είτε από δική μας ευθύνη, είτε με ευθύνη των δανειστών. Όταν έκλεισαν οι τράπεζες, κάποιος είχε την ευθύνη.

Όταν αυξήθηκαν υπέρμετρα οι φόροι, όλοι προειδοποιούσαν, αλλά οι δανειστές ήθελαν να κλείσουν οι λογαριασμοί αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Όταν νομοθετήθηκε το έκτρωμα του ΕΦΚΑ πάλι οι δανειστές συμφώνησαν, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα στους ελεύθερους επαγγελματίες. Τα αποτελέσματα ; Η “καθαρή” έξοδος της διακυβέρνησης των Σύριζα- ΑΝΕΛ δεν θα είναι και τόσο “καθαρή”.

Μας το λένε τα επιτόκια των ομολόγων, μας το φωνάζει το χρηματιστήριο που παραμένει τρία χρόνια τώρα στις 800 μονάδες με εξαίρεση κάποιες αναλαμπές. Και τώρα που ήλθε η ώρα για την ελάφρυνση του χρέους ο υπουργός οικονομικών κ. Τσακαλώτος ανακάλυψε ότι, ο νέος υπουργός οικονομικών της Γερμανίας είναι μια χειρότερη συνέχεια του Σοϊμπλε. Πάλι θα περιμένουμε τον Αύγουστο, να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις ποιοί άραγε ; Η διακυβέρνηση του Τσίπρα- Καμμένου που συντηρεί και αυξάνει το δημόσιο για να εκλέγεται. H

κουβέντα για αυτό το Δημόσιο που δεν ξεκινά ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση διότι και οι Δημόσιοι υπάλληλοι ψηφίζουν. Όσο δεν ξεκινά η συζήτηση για το Δημόσιο, η αδικία θα παραμένει η ίδια. Τόσο για τους καλούς δημοσίους υπαλλήλους όσο και τους ιδιώτες που πληρώνουν τους φόρους. Δεν είναι τυχαίο ότι άλλες χώρες έγιναν προηγμένες γιατί φροντίζουν την Δημοκρατία τους. Οι Σουηδοί που άλλαξαν το Σύνταγμα τους και μεριμνούν λ.χ για τα μετρητά και την ρευστότητα σκέφτονται την ασφάλεια του κράτους και δεν περιμένουν κανέναν. Ούτε τους ξένους, ούτε κανέναν.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Η παρούσα καταισχυνη

Με αυτά δεν κάνουμε τίποτα. Πρέπει να αλλαξουμε. Να αλλάξουμε κυρίως το νόημα των απαιτήσεων και αιτημάτων, αλλά το κυριωτερο, να τα λέμε τσεκουρατα και ωμά, κατά την γνώμη εκαστου .Π.χ αν δεν συνεδριάζει η Βουλή προς κατάργηση τον αντισυνταγματικων , των φασιστικων διατάξεων του συντάγματος, να τους βρίζουμε ανάλογα. Βέβαια δεν έχει αποτέλεσμα αυτό, όσο υπάρχουν οι στρατιες των πληρωμενων κομματικών στρατων, των κομματων της Βουλής, δεν τούς ενδιαφέρει, εφ'όσον έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Βεβαίως θα υπάρξει αντίδραση από τους θιγομενους τους εχόντες εισοδήματα από το κρατος, που απέκτησαν από κάποια συναλλαγη με τις εγκληματικές συμμοριες των κομματικών στρατων. Άλλη σωτηρία δεν βλέπω. Και μετά είκοσι χρόνια τα ίδια θα λέμε. Θα εχουμε τους κρατιστες να εισπράτουν παχυλους μισθούς, ακατάπαυστα από το κρατος χωρίς να δουλεύουν και οι υπόλοιποι, που είναι μειωψηφια πλέον, να ψωμολυσσανε.Οι δε δανειστες δεν ανακατευονται, δεν θέλουν,να ανακατευτούν με τα σκατα. Πρόβλεψη εύκολη, και τα υπόλοιπα χρονια τα ίδια. Ο στρατός κατοχης, το δημοσιουπαλληλικο κατεστημενο, η δικτακτόρια του κοινοβουλίου σε έξαρση με την παρούσα καταισχυνη.

μπεε

σπρώχνουν σπρώχνουν μόνο για να κερδίσουν χρόνο και να ολοκληρώσουν το σχέδιο του κακού, στο μεταξύ έχουν κάνει την χώρα ξέφραγο αμπέλι με τον εχθρό εντός των πυλών, οδηγούν σε λιμό αλά Στάλιν κι εμείς τους ευχόμαστε για το μίσος απέναντι στους Ελληνες, κάθε μέρα όταν πέφτουν τα βράδια να κοιμηθούν μην σώσουν και ξυπνήσουν, αδιάβαστοι να φύγουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία