Είσαι ηλίθιος!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Είσαι ηλίθιος!

Παρακάμπτω τον ορυμαγδό της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Το οφείλω στη συνείδησή μου. Και παρακάμπτω τον έρωτα ή το διαζύγιο του Αλέξη με τον Πάνο. Με τη φράση «άι σιχτίρ, σας βαρέθηκα!».


Ολα τα παρακάμπτω και εφορμώ στο διά ταύτα. Σχετικά με τη διαπίστωση του Γάλλου συγγραφέα Γιαν Μουάξ «οι πενηντάρες είναι πολύ μεγάλες για να αγαπηθούν». Εχουμε και λέμε.

Ενα λοιπόν. Οι σχέσεις αρσενικών - θηλυκών, με τις απροσμέτρητες ποικίλες εκδοχές τους, θεωρούνται, και είναι, από τα κολοσσιαία ζητήματα όλων των εποχών. Το κορυφαίο θέμα που απασχολεί την επιστήμη αλλά και κάθε πολίτη του πλανήτη.

Δύο λοιπόν. Γεγονός ότι η γυναίκα ευεργετημένη και ταυτόχρονα «υπονομευμένη» από τη Φύση. Ανθεί και παρακμάζει πιο γρήγορα από τον άνδρα.

Τρία λοιπόν. Αυτός είναι ο κανόνας. Με άφθονες εξαιρέσεις. Τόσες που αν τις αναφέρω θα βγάλω νοκάουτ τον monsieur Μουάξ. Παρέα με τις προκαταλήψεις του.
Τέσσερα λοιπόν. Προφανώς ο Γάλλος συγγραφέας τα είπε όλα αυτά με στόχο να προβοκάρει. Να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Να δρέψει δάφνες από τους ομοίους του. Να πουλήσει το όνομά του. Και ενδεχομένως να φλερτάρει δημοσίως με κάθε θηλυκό. Είτε από την «παρακμασμένη» περιοχή των 50 ετών. Είτε από νεότερες. Μη μου πείτε τώρα ότι αρκετές από τις εξοργισμένες δεν έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να ρίξουν στο κρεβάτι τον βλάσφημο συγγραφέα. Προκειμένου να του αποδείξουν εμπράκτως ότι οι πενηντάρες είναι μάχιμες και «αρτιότερες» από πολλές εικοσάρες!

Πέντε λοιπόν. Είναι γνωστό ότι του Γάλλου συγγραφέα έχουν προηγηθεί αρκετοί καλλιτέχνες. Οπως ο Γούντι Αλεν. Και όπως ο σκηνοθέτης Ζαν Λικ Γκοντάρ. Που είχε πει ότι «μετά τα 25 κάθε γυναίκα είναι γριά».

Εξι λοιπόν. Το «αγαπηθεί» είναι το βαρύτερο ολίσθημα του Ζαν Μουάξ. Δηλαδή τι ακριβώς εννοεί; Οτι η γυναίκα μετά τα 50 δεν μπορεί να αγαπηθεί; Ανοησίες. Γιατί όπως έλεγε η Βάνα Μπάρμπα, ίσως το πιο αξιόπιστο άτομο επί του συγκεκριμένου θέματος, «το σεξ, όσο περνάει ο χρόνος, εξατμίζεται. Ανεξάρτητα από ηλικία. Αντιθέτως το ανιδιοτελές αίσθημα μεγαλώνει και φουντώνει». Με απλά λόγια, ο χρόνος είναι ο μεγάλος εχθρός των σεξουαλικών σχέσεων. Ομως είναι πιστός και αφοσιωμένος φίλος του αληθινού αισθήματος.

Επτά λοιπόν. Δηλαδή τι ακριβώς θα έλεγε στη Νικόλ Κίντμαν των 51 Μαΐων: «Δεν σε γουστάρω»; Και τι θα απαντούσε στη Μόνικα Μπελούτσι; Που παρά τα 54 χρονάκια της παραμένει η απόλυτη θηλυκή φαντασίωση κάθε αρσενικού, ανεξαρτήτως ηλικίας; Θα της έλεγε «φύγε από μπροστά μου»; Να γελάσω... Ούτε στα πιο τολμηρά και εξωγήινα όνειρά του!

Κλείσιμο
Οκτώ λοιπόν. Ολοι στην καθημερινότητά μας έχουμε σκοντάψει πάνω σε «ανώνυμες» εκρηκτικές πενηντάρες. Να μην πω εξηντάρες. Για παράδειγμα, η περίπτωση κολλητού φίλου μου ηλικίας 40 και κάτι. Που του τρέχουν τα σάλια για την Ελλη Στάη. Οχι, δεν είναι γεροντόφιλος, ούτε άσχημος, ούτε αδέκαρος, ούτε ανεπάγγελτος, ούτε αποτυχημένος, ούτε ομοφυλόφιλος!

Εννέα λοιπόν. Ολοι αυτοί οι κανόνες, οι προκαταλήψεις και οι δεισιδαιμονίες περί ηλικιών ταιριάζουν γάντι, πάνε παρέα με τις αντίστοιχες προκαταλήψεις περί κακών Αφγανών, Αφρικανών, Γερμανών, Σκοπιανών, Αμερικανών και πάει λέγοντας. Η μαχητικότητα κάθε ατόμου, αλλά και η γοητεία του είναι αποτέλεσμα τριών παραγόντων: της προσωπικότητάς του, της καθημερινής φροντίδας του σώματος και της ψυχής του και της συγκρότησής του.

Γιατί μια ζουμερή και εκρηκτική εικοσάρα με εντελώς άδειο εγκέφαλο και με προσωπικότητα γλάστρας είναι της μιας χρήσεως. Κανείς δεν μπορεί να τα ’χει όλα. Καλύτερα με τη γριά κότα που έχει το ζουμί. Παρά με αναρριχητικά φυτά!

Και για φινάλε, αντιγράφω σχόλιο της δημοσιογράφου Κολόμπ Σνικ: «Ιδού οι γλουτοί μιας γυναίκας ηλικίας 52 ετών, είσαι ηλίθιος, δεν ξέρεις τι χάνεις»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ