«Η εργαλειοποίηση της Πρότασης Δυσπιστίας, στο βωμό του κομματικού συμφέροντος…»
andreas-nikolakopoulos-blog

Ανδρέας Νικολακόπουλος

«Η εργαλειοποίηση της Πρότασης Δυσπιστίας, στο βωμό του κομματικού συμφέροντος…»

Όταν αναφερόμαστε στο δυστύχημα των Τεμπών, που επέφερε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας και μάλιστα νέων ανθρώπων, αισθανόμαστε συντριβή και θλίψη

Ενώπιον τόσο τραγικών συνθηκών, δεν υπάρχει «δυναμόμετρο» ευαισθησίας, ενώ είτε είμαστε γονείς είτε όχι, σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό, σε εκείνους που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και κάνουμε την ευχή να μην βιώσει η χώρα μας, ανάλογο δυστύχημα στο μέλλον. Θα περίμενε κάποιος, ότι ένα τόσο συγκλονιστικό γεγονός θα άφηνε στην άκρη μικροκομματισμούς και αντιπολιτευτικές αγκυλώσεις, προτάσσοντας την ενότητα του πολιτικού συστήματος μπροστά στα «μάτια» της κοινωνίας, με βασικό στόχο την διευκόλυνση του κρίσιμου έργου της Δικαιοσύνης. Εις μάτην.

Η πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ήρθε να καταδείξει ότι κάποιοι δεν διστάζουν να εργαλειοποιήσουν, στον βωμό της κομματικής τοξικότητας και της πολιτικής ανευθυνότητας, ακόμη και κορυφαίες Συνταγματικές διαδικασίες. Η ποιότητα της Δημοκρατίας μας, φαίνεται στα δικαιώματα που αναγνωρίζει στις μειοψηφίες, ενώ ένα από τα ισχυρότερα Συνταγματικά και Κοινοβουλευτικά δικαιώματα της αντιπολίτευσης, είναι πράγματι η πρόταση δυσπιστίας κατά της εκάστοτε Κυβέρνησης. Προσοχή όμως. Η πρόταση δυσπιστίας, εφόσον ασκείται ωφέλιμα και εποικοδομητικά, αποτελεί ένα επιπλέον «φάρμακο» για τη θωράκιση του Πολιτεύματος. Όταν όμως ασκηθεί ανεύθυνα και καταχρηστικά, μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό «φαρμάκι» για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Και ειδικά για μία υπόθεση, που στον «πυρήνα» της θα έπρεπε να ενώνει και όχι να διχάζει.

Επέλεξαν να ξεδιπλώσουν την γνωστή «επικοινωνιακή» τακτική, βάζοντας για ακόμη μία φορά το πρόσκαιρο κομματικό όφελος, πάνω από το διαρκές Εθνικό συμφέρον. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν την πολιτική τους επιβίωση σε ανώφελους τακτικισμούς, ειδικά σε μία χρονική στιγμή που όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι για εκείνους δυσοίωνες. Κυρίως όμως προκάλεσαν την συγκεκριμένη διαδικασία στην Βουλή, σε μία περίοδο που η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μεγάλες Εθνικές και Κοινωνικές προκλήσεις, συνεχίζει να αποτελεί την καλή «Διεθνή Πρακτική» επιτυχίας για την υπόλοιπη Ευρώπη και βρίσκεται σε μόνιμη τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Ακολούθησαν ένα «επικίνδυνο μονοπάτι», με απώτερο στόχο την δημοσκοπική τους ενίσχυση ενόψει των Ευρωεκλογών, στηρίζοντας ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσιών και εκμεταλλευόμενοι την οργή και την αγανάκτηση πονεμένων ανθρώπων. Κι ολ’αυτά, για ζητήματα που η ανάκριση έκρινε πριν ένα χρόνο, όταν και έγινε η άμεση προσκόμιση του κρίσιμου αποδεικτικού υλικού στις ανακριτικές αρχές. Στην πραγματικότητα όμως, απεύθυναν μομφή κατά της Κυβέρνησης, στη βάση ενός δημοσιεύματος μίας Κυριακάτικης εφημερίδας, καλλιεργώντας δήθεν θεωρίες συνωμοσίας στους πολίτες με ανυπόστατες ιστορίες περί «μονταζιέρας», με αποκλειστικό σκοπό να πλήξουν την Κυβερνητική πορεία και το σημαντικό κυβερνητικό έργο. Πρόκειται για την πλέον ξεκάθαρη απόδειξη πολιτικού αμοραλισμού.

Η Κυβέρνηση σεβόμενη απόλυτα την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών, από την πρώτη στιγμή συνέδραμε στο πλαίσιο των επιταγών του νόμου, με κάθε τρόπο το έργο των δικαστικών λειτουργών, πάνω σε ένα αδιαπραγμάτευτο δόγμα που λέει: «Όλα στο φως». Για εμάς, μόνο η Δικαιοσύνη αθωώνει, η Δικαιοσύνη παραπέμπει, η Δικαιοσύνη καταδικάζει. Οι «μάσκες» κάποιων πολιτικών καιροσκόπων έπεσαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και μία συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία έδωσε το «βροντερό σύνθημα» της συνέχισης και ολοκλήρωσης του σημαντικού Κυβερνητικού έργου: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια, για να δομήσουμε και να παραδώσουμε το τέλος της 4ετίας μια ακόμη πιο ισχυρή Ελλάδα, όπως αξίζει στις νεότερες γενιές της πατρίδας μας».

Ανδρέας Νικολακόπουλος
Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
Βουλευτής Ηλείας – Νέα Δημοκρατία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK